پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
شنبه ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 20
کد خبر: ۷۹۷۶۵
تاریخ انتشار : ۲۲ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۴
مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران: ضمانت نامه ورود موقت را به گمرک خواهیم داد و اگر مشتری با گمرک تسویه حساب نکرد، صندوق وارد می شود.

شعارسال : سید کمال سیدعلی در نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران افزود : به دولت هم پیشنهاد دادیم منابعی را به ما بدهند تا به پیمانکاران داخلی بدهیم که در بازارهای جهانی بتوانند رقابت کنند.

مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران، رتبه ریسک اعتباری کنونی ایران را  گروه شش اعلام کرد و گفت: انتظار داریم این رتبه به سه برسد و سالهای منتهی به تحریم، رتبه ۴ را داشتیم.

سیدعلی گفت:  تجارت جهانی ۱۶ هزار میلیارد دلار است و مجموعه پوشش های صندوق ضمانت صادرات دنیا به ۱۱ درصد این میزان می رسد و ایران بزرگترین جذب کننده فاینانس دنیا در میان مدت و بلندمدت بوده است.

مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران با بیان اینکه در تمام دوران تحریم نیز، اقساط این فاینانس ها بازپرداخت شده است ، افزود : ایران به لحاظ موسسات بیمه ای دنیا، مشتری خوبی است و ۷۰ درصد عوامل ریسک ایران ، اقتصادی است که  شامل مواردی از جمله ذخایر ارزی و  فضای کسب و کار می شود.

وی گفت: اکنون رتبه ریسک اعتباری ایران در دنیا، گروه شش است؛ این در حالی است که انتظار ما رتبه سه است؛ همانطور که در سالهای منتهی به آغاز تحریم، رتبه ایران چهار بوده است.

سیدعلی با بیان اینکه کار کارشناسی لازم باید بر روی ادغام صندوق ضمانت صادرات ایران و بانک توسعه صادرات صورت گیرد، گفت: ۹۶ صندوق ضمانت صادرات در دنیا وجود دارد و هر زمان که شرایط سخت می‌شود، اهمیت این موسسات بالا می رود، سال های ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ دیدگاه این بود که این موسسات در دنیا خصوصی شود و اکنون بیش از ۹۰ درصد این موسسات دولتی هستند و دولتی هم مانده اند.

وی ادامه داد: بسیاری از ریسک هایی که داریم کشورهای گروه شش و هفت هم دارند، در اروپا کار صنعتی نمی توانیم انجام دهیم، البته در عراق، سریلانکا، تاجیکستان و سودان نیز پروژه هایی داشته ایم و با سودان، روابط اقتصادی ما خوب است که صندوق ضمانت صادرات ایران، پوشش ریسک را انجام می دهد.

سیدعلی گفت: تلاش کردیم که پول را با نرخ زیر ۱۸ درصد و ۱۶ درصد به صادرکنندگان وام بدهیم، در حالی که بانکهای خصوصی نتوانسته اند با این نرخ به صادرکنندگان وام دهند، اما برخی از آنها که با صندوق توسعه ملی قرارداد دارند، با ۱۲ تا ۱۳ درصد پول را به صادرات می دهند.

وی اظهار داشت: در گذشته تمرکز ما بر روی بانکهای خصوصی بود، اما اکنون با بانکهای دولتی بیشتر کار می کنیم که نرخ تمام شده پول آنها پایین تر است.

وی ادامه داد: فعال سازی مجدد خطوط اعتبار در دستور کار است، دولت ۲۰۰ میلیون دلار در اختیار گذاشته است که ۱۸۰ میلیون دلار آن به پیمانکاران پرداخت شده است.

سیدعلی گفت: وصول مطالبات در صندوق ضمانت صادرات ایران رونق گرفته و ۴۰ تا ۵۰ درصد مبالغ ایران از ونزوئلا و کوبا نیز بازپرداخت شده است؛ البته برخی از کشورها تمایلی به پرداخت ندارند، اما تلاش خود را می کنیم و امسال حداقل به دو میلیارد دلار پوشش خواهیم رسید؛ ضمن اینکه محصول دیگری که امسال اجرایی خواهیم کرد، پوشش رد غیرمنصفانه ضمانت نامه ها است که آن را پوشش خواهیم داد.



 

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته خبرگزاری صدا وسیما، تاریخ انتشار: 21شهریور 1396 ، کدخبر:  1801095،www.iribnews.ir

 

 

 

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین