پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۰۷۴۸۴
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۱۱ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۶:۰۴

6 میلیون دلار سیب زمینی از همدان صادر شد

مدیرکل گمرک استان همدان از صادرات 6 میلیون دلاری سیب‌زمینی از گمرک همدان به سایر کشورها خبر داد.

شعارسال: مدیرکل گمرک استان همدان از صادرات 6 میلیون دلاری سیب‌زمینی از گمرک همدان به سایر کشورها خبر داد.

جمال خشوعی ، اظهار کرد: در 10 ماهه امسال 6 میلیون و 138 هزار و 904 دلار سیب زمینی از گمرک استان همدان به سایر کشورها صادر شده است.

وی با اشاره به اینکه صادرات سیب زمینی از گمرک همدان به سایر کشورها 10 درصد افزایش داشته است، گفت: در مدت مشابه سال گذشته 5 میلیون و 582 هزار و 291 دلار سیب زمینی از گمرک همدان صادر شده بود.

مدیرکل گمرک استان همدان با اعلام اینکه سیب زمینی پنج درصد از کل صادرات استان را به خود اختصاص داده است، بیان کرد: محصول سیب زمینی استان همدان به کشورهای ترکمنستان، عراق و افغانستان صادر شده است.

وی با اشاره به اینکه همدان استان کشاورزی بوده و ظرفیت صادرات محصولات کشاورزی در همدان بالاست عنوان کرد: گمرک همدان آمادگی لازم برای صادرات محصولات کشاورزی همدان را داشته و این انتظار می‌رود تا با استقرار صنایع تبدیلی تولیدات کشاورزی همدان فراوری شده و سپس صادر شود تا ارزش افزوده بالایی به دنبال داشته باشد.

کاهش منابع آبی زیرزمینی و خشکسالی چند سالی است استان همدان را گرفتار کرده و باعث خشکی دشت‌های همدان از جمله دشت رزن، قهاوند، کبودراهنگ، همدان و بهار شده است.

همدان برخلاف دارا بودن طبیعت سبز و باغات گسترده، به سبب برداشت بی‌رویه از منابع آب زیرزمینی برای کشاورزی با کسری 240 میلیون مترمکعبی مخزن مواجه شده و هر سال بین یک تا دو متر از سطح آب‌های زیرزمینی استان همدان کاهش می‌یابد که خطر ایجاد فروچاله را افزایش داده است.

این روزها که همگان بر طبل صرفه‌جویی در مصرف آب می‌کوبند سودجویانی با عناوین مختلفی همچون توسعه تولیدات کشاورزی و رونق صادرات منابع آبی این مردم را صادر می‌کنند و کسی هم نیست تا خرده‌ای به آنها بگیرد.

سال 94 یک میلیون تن سیب‌زمینی با مصرف بخش قابل توجهی از منابع آبی استان همدان تولید شد تا برخی کشاورزان ثابت کنند در مصرف آب هنوز بی‌محابا عمل می‌کنند و کسی نیست تا از کشت و تولید این محصول غیراستراتژیک جلوگیری کند.

تولید سیب زمینی بدون برنامه و الگوی کشت در سال 94 سبب شد تا محصول کشاورزان روی دست آنها بماند و همین کشاورزان بودند که مُحق شده و اعتراض کردند چرا دولت حمایتی از آنها در این شرایط ندارد اما آیا حمایت از کشاورزانی که تنها خود را می‌بینند درست است.

براساس اعلام سازمان جهاد کشاورزی سال 94، 200 هزار تن سیب زمینی از گمرک همدان و سایر گمرکات کشور صادر شده که ارزش هر کیلوگرم سیب زمینی صادراتی معادل 27 سنت بوده و رقم کل صادرات استان همدان در این زمینه 54 میلیون دلار بوده است.

براساس این آمار، هر 3.7 کیلوگرم سیب زمینی در مقابل یک دلار صادر شده است ولی آیا این رقم صادراتی ارزش آب مصرف شده برای تولید سیب زمینی را داشته است؟

برای تولید هر کیلوگرم سیب زمینی 500 لیتر آب مصرف می‌شود که اگر میزان صادرات سیب زمینی همدان معادل 200 میلیون کیلوگرم باشد برای این میزان 100 هزار میلیارد آب مصرف شده که به طور قطع ارزش واقعی خود را در صادرات پیدا نکرده است.

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری فارس، تاریخ انتشار: 11 بهمن 1396، کدخبر: 13961110001223، www.hamedan.farsnews.com

خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Romania
۱۹:۱۳ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۷
0
0
اول تیتره خبرو خوندیم خوشحال شدیم بعد که اخرشو خوندیم که به مقدار اب مصرفیش نمی ارزید کلی ضدحال خوردیم خب فکر کنم اگه ابیاری بطور صنعتی و مهندسی شده انجام بگیره خیلی تو این هزینه صرفه جوویی بشه
ن.ف83
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۳ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۱
0
0
باید وزارت کشاورزی بیاد سیاست هایی رو در زمینه کشت مزارع صورت بده حالا سیب زمینی به اندازه چقندر و ... اب مصرف نمیکنه باید کشت ها رو به سمت کشت های کم مصرف اب ببریم و اقلامی مثل چقندر و سیب زمینی رو وارد کنیم یا از استانهایی مثل اذربایجان که بارشهای زیادی دارن تامین کنیم
س.د۷۶
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین