پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۱۶۶۳۷
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۶ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۳:۱۳
‌مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان گفت: در سه سال اخیر ریالی به زوال جنگل‌های بلوط استان اختصاص داده نشده است.

شعارسال: مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان گفت: در سه سال اخیر ریالی به زوال جنگل‌های بلوط استان اختصاص داده نشده است.

‌شیرزاد نجفی ، با بیان اینکه تخریب در سطح جنگل‌ها وجود دارد و روز به روز در حال افزایش است و نابودی جنگل‌ها یکی از عوامل گرم شدم زمین و تغییر اقلیم است، اظهار کرد: متاسفانه زوال بلوط بخش عمده‌‌ای از جنگل‌های لرستان را درگیر کرده است.

وی اضافه کرد: با کار تحقیقاتی که در جنگل‌های لرستان، ایلام و کرمانشاه انجام گرفت، مشخص شد‌ یک میلیون و 131 هزار هکتار از 6 میلیون هکتار جنگل‌های زاگرس دچار زوال شده است.

مدیرکل منابع‌طبیعی و آبخیزداری لرستان با اشاره به اینکه در سفر دکتر روحانی رئیس جمهور به ایلام‌ پیشنهاد شد که ۱۱۹۰ میلیارد تومان طی پنج سال به جنگل‌های زاگرس برای مقابله با زوال بلوط اعتبار داده شود، تصریح کرد: متاسفانه فقط در سال ۹۳، ۲۵ میلیارد تومان برای ۱۱ استان از محل ماده 10و12 مدیریت بحران تصویب شد و کمترین سهم را هم به لرستان دادند که با این اعتبار کار خاصی برای مساله زوال بلوط نتوانستیم انجام دهیم.

نجفی با تاکید بر اینکه در سال ۹۴ با بارش خوبی در استان و کشورمواجه شدیم و بطور کلی زوال بلوط فراموش شد ولی در سال‌های اخیر یک ریال به بحث زوال جنگل‌های بلوط اختصاص داده نشد، خاطرنشان کرد: مقابله با زوال بلوط، کاری کارشناسی است. از کارشناسان FAO، سازمان ملل و کشور ژاپن دعوت گرفتیم و آنان نظراتی که کارشناسان خودمان در رابطه با علت‌های زوال بلوط داده بودند را تایید کردند.

این مسئول تصریح کرد: با توجه به کمبود بارش، افزایش دما و تغییر بارش‌ها از برف به باران و کاهش روزهای یخبندان سال، پیش‌بینی می‌شود در سال آینده شاهد گسترش خشکیدگی درختان بلوط و زوال باشیم.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان یادآور شد: عوامل متعددی نظیر تغییرات اقلیم، ریزگردها، گرم شدن زمین، کاهش سطح ایستایی آب‌های زیرزمینی در زوال موثر است و برای مقابله با آن نیازمند اعتبار هستیم.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون در کشور ۱۰۴۱ سد وجود دارد که بسیار زیاد است، افزود: به اندازه یک سد که در حوزه زاگرس احداث شده به جنگل‌ها اعتبار داده نشده و این زنگ خطری است و باید در این راستا تلاش کنیم تا اعتبار جذب کنیم.

‌مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان با بیان اینکه حفاظت و احیای هر هکتار جنگل بین ۱۵ تا ۲۰ میلیارد اعتبار نیاز است، خاطرنشان کرد: اختصاص اعتبارات زوال بلوط با جدیت پیگیری شود.

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری ایسنا، تاریخ انتشار: 26 اسفند 1396، کدخبر: 96122614075، www.isna.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۱:۱۰ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۷
0
0
خوب چرا از بلوط این جنگل ها به عنوان علوفهاستفاده نمیکنیم تا از درامدش به همین جنگل ها رسیدگی بشه؟
ا.ف75
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین