شعار سال: علی خداداد در گردهمایی و کارگاه آموزشی اعضای شورای مدیریت بحران شهرستانهای این استان با اشاره به خطرناکترین این گسلها اظهار کرد: گسل آستانه بشم بزرگترین و خطرناکترین گسل شناسایی شده در این استان است.
این کارشناس حوادث و بلایای طبیعی با بیان اینکه بزرگترین و خسارتبارترین زلزله تاریخ در استان سمنان به وقوع پیوسته ادامه داد: این زلزله که سال 832 میلادی روی داده گسترهای از دامغان تا نیشابور را تحتتاثیر قرار داده و خسارات و کشتههای بسیاری داشته است.
معاون مدیریت بحران استانداری سمنان از استان سمنان به عنوان یکی از بلاخیزترین مناطق کشورمان نام برد و گفت: در 20 سال گذشته از 39 بلای بهوقوع پیوسته در کشور 20 نوع آن در استان سمنان تجربه شده است.
وی با اشاره به شرایط اقلیمی این استان پهناور افزود: 54 درصد از منابع طبیعی استان را مناطق بیابانی تشکیل میدهد و مناطق بیابانی از نظر مدیریت بحران شرایط خاص خود را داشته و امدادرسانی در آن با مشکلات خاص خود روبرو است.
خداداد با اشاره به اینکه از سال 92 با راهاندازی یک سامانه همه سوانح استان ثبت میشود اضافه کرد: خشکسالی و سرمازدگی خسارتبارترین بلایای طبیعی در استان طی سالهای اخیر بوده است.
وی با بیان اینکه در استان سمنان در پنج سال گذشته با خشکسالی مواجه بوده ادامه داد: از طرفی استان سمنان هم با سرمازدگی دیرس بهاره و هم سرمازدگی زودرس پاییزه روبرو است و همین سالانه خسارات زیادی به این استان وارد میکند.
معاون مدیریت بحران استانداری سمنان با اشاره به میزان خسارات ناشی از حوادث در این استان طی پنج-شش سال گذشته افزود: این حوادث یکهزار و 670 میلیارد تومان خسارت به استان سمنان وارد کردند.
وی حجم خسارت ناشی از حوادث به استان از 76 تا 91 را نیز بالغ بر دو هزار و 282 میلیارد تومان برشمرد و با اشاره به کمکهای دولتی به آسیبدیدگان این حوادث گفت: تنها 13.2درصد از خسارات از سوی دولت جبران شدند.
وی با بیان اینکه خشکسالی و سرمازدگی بیشترین خسارت را به استان زدند اظهار کرد: بعد از این دو سیل ،طوفان و تگرگ بیشترین خسارات را به استان زدند.
شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری ایسنا، تاریخ 4 دی 97، کد مطلب: 39586:www.semnan.isna.ir