پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۱۹۰۴۵
تاریخ انتشار : ۱۷ تير ۱۳۹۸ - ۱۸:۱۵
دو هزار و ۶۰۰ کلاس درس معادل ۳۱ درصد مدارس کهگیلویه و بویراحمد غیراستاندارد هستند که این خود خطری بزرگ برای جمعیت ۱۵۸ هزار و ۳۳ نفری دانش‌آموزان استان است.به گفته مدیرکل آموزش و پرورش و با استناد به آمار بهمن ماه ۹۷، ۱۵۸ هزار و ۳۳ دانش‌آموز در مدارس استان مشغول به تحصیل هستند که ۳۵ درصد این دانش‌آموزان در روستاها هستند. هادی زارع‌پور تعداد مدارس استان را سه هزار و ۲۰ مدرسه با ۹ هزار و ۱۲۰ کلاس عنوان کرد و اینکه دو هزار و ۶۰۰ کلاس درس معادل ۳۱ درصد کلاس‌های درس مدارس غیراستاندارد هستند که استانداردسازی این مدارس در اولویت است.

شعار سال: کهگیلویه و بویراحمد از آن دسته استان‌هایی است که با کمبود فضای آموزشی مواجه است و این مشکل اساسی در مناطق حاشیه‌ای این استان و در شهرهایی مانند بله‌زار و مادوان که لحظه به لحظه به جمعیت حاشیه‌ای آن افزوده می‌شود بیشتر به چشم می‌آید.

به گفته مدیرکل آموزش و پرورش و با استناد به آمار بهمن ماه ۹۷، ۱۵۸ هزار و ۳۳ دانش‌آموز در مدارس استان مشغول به تحصیل هستند که ۳۵ درصد این دانش‌آموزان در روستاها هستند.

هادی زارع‌پور تعداد مدارس استان را سه هزار و ۲۰ مدرسه با ۹ هزار و ۱۲۰ کلاس عنوان کرد و اینکه دو هزار و ۶۰۰ کلاس درس معادل ۳۱ درصد کلاس‌های درس مدارس غیراستاندارد هستند که استانداردسازی این مدارس در اولویت است.

غیراستاندارد بودن دو هزار و ۶۰۰ کلاس درس در استان کهگیلویه و بویراحمد آمار بالا و البته نگران کننده‌ای است بخش زیادی از جمعیت دانش‌آموزی استان در این مدارس تحصیل می‌کنند و اگر خدای ناکرده روزی اتفاقی رخ دهد جبرانش سخت خواهد بود.

دبستان قنات علیا دلی بهرام‌بیگی بخشپاتاوهشهرستان دنا در استان کهگیلویه و بویراحمد از آن دسته مدارس غیراستاندارد این استان است علی‌رغم اینکه این روستا فاصله زیادی با بخشپاتاوهندارد اما اصلا وضعیت خوب و مناسبی ندارد.

دبستان قنات علیا که از ۳۷ دانش‌آموزان سال‌های گذشته به ۴ دانش‌آموز رسیده در کلبه قدیمی و فرسوده‌ای مستقر شده، مدرسه چوبی وغیراستانداریکه گویا در گذشته هم آتشی گرفته که این را از سر وضع سیاه و غبار گرفته مدرسه می‌توان فهمید.

گذشته از این، نبود راه آسفالت تا مدرسه و آب آشامیدنی سختی راه را برای اندک دانش‌آموزانی که انگیزه خود را برای ادامه تحصیل از دست نداده‌اند سخت و سخت‌تر می‌کند فاصله مدرسه تا جاده اصلی بیشتر از یک کیلومتر است اما دریغ از اینکه یک متر این مسیر خاکی آسفالتی مشاهده شود.

بچه دبستانی‌های روستای قنات علیا با بخاری نفتی زمستان و روزهای سرد خود را به سر می‌کنند که البته همه از حوادثی که بخاری نفتی برای دانش‌آموزان طی چند سال اخیر ایجاد کرده به خوبی آگاهیم.

با همه آنچه در خصوص دبستان قنات گفتیم، این دبستان برای اندک دانش‌آموزان مکانی برای ساعت ورزش بچه‌ها ندارد و نگرانتر می‌شویم که نکند بچه‌ها اصلا ندانند زنگ ورزش چیست؟ به دلیل اینکه فصل تابستان بود و قفل به درب دبستان زده بودند نتوانستیم داخل آن را ببینیم اما از فضای بیرون و رنگ و روی مدرسه می‌توان کلاس درس را تصور کرد.

به گفته اهالی روستای قنات علیا دلی بهرام بیگی مدرسه این روستا هم مانند جاده دستخوش وعده و عید شده است.یکی از اهالی این روستا به خبرنگار فارس گفت: سال‌است که پیگیر احداث یک مدرسه جدید برای دانش‌آموزان روستا بودیم و بارها در این زمینه با مدیریت و برنامه‌ریزی، استانداری و آموزش و پرورش استان و شهرستان دنا مکاتبه کردیم‌ حتی خیرینی به این روستا دعوت شدند و‌کلنگ احداث مدرسه به زمین زده شد اما مانند آسفالت جاده که به ما وعده امروز و فردا می‌دهند مدرسه هم به همان صورت شده است.

وی عنوان کرد: در سال‌های گذشته جمعیت دانش‌آموزان از ۳۷ نفر به ۴ نفر رسیده که برخی از بچه‌ها برای ادامه تحصیل به منطقه دیگری رفتند و برخی‌ها هم ترک تحصیل کردند.لذا از مسوولان تقاضا داریم بچه‌های این روستا و روستاهای همجوار را دریابند تا فرزندانمان بتوانند به درس و تحصیل ادامه دهند.

حال درست است که بچه‌های دبستان قنات علیا حالا ۴ نفر هستند اما اگر به این منطقه توجه می‌شد جمعیت دانش‌آموزی بیش از این بود، از سوی دیگر با توجه به وضعیت بد و نامناسب دبستان امید می‌رود آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد مدارسی مانند دبستان بچه‌های قنات را در اولویت قرار دهند و نسبت به ساخت و ساز مدرسه برای این عزیزان اقدام کنند یا حداقل مکان بهتری برای سال تحصیلی جدید این بچه‌ها آماده و تهیه شود.

ضمن اینکه امیدواریم صدای مردم این روستا به گوشمسوولانراه و شهرسازی برسد و آنها آسفالت مسیر این روستا که فاصله‌ای یک کیلومتری تا جاده اصلی دارد و در فصل‌های بارانی به دلیل گل و لای مشکلاتی برای دانش‌آموزان ایجاد می‌‌کند را در دستور کار قرار دهند.

سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری فارس ، تاریخ انتشار 15 تیر 98، کد خبر: 13980415000025، www.farsnews.com


اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین