پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۴۳۵۳۶
تاریخ انتشار : ۱۶ آبان ۱۳۹۸ - ۱۷:۵۶

لبنان؛ رایزنی‌های قبل از مشاوره آغاز شد

رایزنی‌های پیش از مذاکره؛ این توصیفی است که روزنامه لبنانی الجمهوریه در شماره روز شنبه خود در رابطه با تلاش‌ها در راستای انتخاب نخست‌وزیر به کار برد.

شعار سال: هرچند مسئولان و شخصیت‌های لبنانی از سناریوهای مختلف برای تشکیل کابینه جدید سخن می‌گویند، تمامی نگاه‌ها همچنان به سوی سعد حریری نخست‌وزیر مستعفی است تا بار دیگر مامور تشکیل کابینه شود.

 به اعتقاد کارشناسان، علت تاخیر رئیس‌جمهور در مشخص کردن نام فردی که مامور تشکیل کابینه می‌شود انتخاب نام نیست، بلکه پیش از آن مسئولان لبنانی خود را مجبور یافته‌اند تا در مورد سمت وسوی ساختار دولت خویش به توافق برسند، این همان مساله‌ای است که کار را نسبت به دوره قبلی انتخاب نخست‌وزیر دشوارتر می‌کند.

 در این شرایط رسانه‌های لبنانی به سه احتمال برای تشکیل کابینه رسیده‌اند که می‌توان آن را به ترتیب ذیل تشریح کرد:

 اول: با توجه به اینکه میشل عون همچنان از استعفای سریع و بدون هماهنگی سعد حریری عصبانی است، احتمال اینکه همچنان در پی گزینه دیگری غیر از نخست‌وزیر مستعفی باشد بسیار زیاد است و گرچه در شرایط بغرنج فعلی هیچ شخصیتی حاضر نیست در این صحنه قدم بردارد، گفته می‌شود رئیس‌جمهور تا آخرین لحظه  ممکن از فرصت خود برای یافتن گزینه‌ای جز حریری استفاده کند.

 صاحب‌نظران معتقدند در صورت موفقیت میشل عون در یافتن شخصیتی به غیر از حریری برای تصدی این پست، او با یک تیر دو نشان زده است: هم پاسخ اقدام حریری را داده و هم به جامعه لبنان نشان می‌دهد رئیس کشور به دنبال ایجاد تغییرات واقعی در اوضاع است و آن را از تغییر نخست‌وزیر آغاز کرده است.

 دوم: توافق طیف‌های مختلف سیاسی لبنان برای مکلف شدن حریری به تشکیل کابینه با شکل و چهره جدید و تکنوکرات.

این سناریو یکی از قوی‌ترین احتمالات موجود است که در قالب آن، حریری شماری از اعضای کابینه خود را از میان تکنوکرات‌ها انتخاب و در عین حال تعدادی از شخصیت‌های سیاسی را که معترضان چندان حساسیتی نسبت به آنها ندارد همچنان حفظ می‌کند یا شخصیت‌های رده دوم احزاب و جریان‌های سیاسی را برمی‌گزیند.

 مساله اصلی در این رابطه شماری از وزرایی هستند که برخی از جریان‌های معترض نسبت به آنها حساسیت دارند، اما احزاب‌شان به شدت بر بقایشان در کابینه پافشاری می‌کنند؛ این امر می‌تواند کار نه تنها سعد حریری بلکه هر نخست‌وزیر دیگری را برای تشکیل کابینه دشوار کند.

 سوم: ادامه الگوی سابق؛ در این سناریو حریری مکلف به تشکیل کابینه می‌شود، اما توافقات و یارکشی‌های کابینه به طور کامل به رایزنی‌ها و مشاوره‌های او با احزاب و جریان‌های لبنانی موکول می‌شود تا او با بده‌بستان‌های مختلف رأی موافق را از مجلس لبنان بگیرد.

 این سناریو می‌تواند دوره بقای کابینه مستعفی را در قدرت افزایش دهد و اوضاع سیاسی کشور را به سمت‌وسوی چانه‌زنی‌های تشکیل کابینه هدایت کند.

 هرچند این طرح می‌تواند برای مدت ساختار توافقات سیاسی فعلی را در کشور حفظ کند، اما در صورت عدم مدیریت صحیح منجر به انفجار شدیدترین اوضاع نه تنها در بعد سیاسی بلکه در بعد امنیتی کشور شود.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از وبسایت اعتمادآنلاین، تاریخ 15 آبان 98، کد مطلب: 356585: www.etemadonline.com

خبرهای مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین