شعار سال: باعث افتخار ما خواهد بود که در کشوری زندگی کنیم که 10 برابر قویتر از ایالات متحده آمریکا باشد. باعث افتخار ما خواهد بود که نیروی ایمان جوانان ما، باعث قدرت بخشی ده برابری در مقابل یک ابرقدرت شود و .... . اما اینها دلیلی بر غلوگوئی یک نماینده مجلس نخواهد بود.
لازم به توضیح نیست که واقع گرائی اصل اول برنامه ریزی کارآمد و کارآمد سازی برنامه هاست. غلوگوئی می تواند آفت تملق و نقاق را دامن بزند، غلو می تواند باعث ایجاد دلسردی در اهل شناخت شود. غلو می تواند باعث ایجاد نوعی سل انگاری و غفلت از دشمن شود و .... . لذا از این برادر عزیزمان تقاضا می کنیم در فرمایشات خود به این مسئله توجه خاص داشته باشند.
برای ممانعت از قضاوت یکجانبه، اصل صحبت های این نماینده محترم مجلس، در ادامه متن آورده شده است.
«شهریار حیدری»، نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در گفتگو با خبرنگار سیاسی برنا در رابطه با «ادعای آمریکا مبنی بر فعال سازی مکانیسم ماشه علیه ایران» گفت: با توجه به بندهای ۹، ۱۰ و ۱۱ برجام کشوری که از برجام خارج شود از منظر بین الملل نمیتواند از مکانیسم ماشه استفاده کند. جمهوری اسلامی هیچگاه از برجام خارج نشده و بنای خروج هم ندارد مگر اینکه کشورهای هم پیمان به طور کل، برجام را کنار بگذارند. طبق بندهای برجام اگر کشوری در برجام نقض پیمان کند جمهوری اسلامی میتواند، اقدامات خود را تعدیل کند. تهدید و صحبت آمریکا هیچ جایگاه، بین المللی ندارد و به همین دلیل در شورای امنیت، رای نیاورد.
او ادامه داد: همه نهادهای قدرتمند بینالمللی مانند چین و روسیه این موضوع را محکوم کردند و بسیار از کشورها اقدامات آمریکا را غیرمنطقی و خارج از قواعد بینالمللی تعریف میکنند و این مسئله به نفع جمهوری اسلامی است. همواره در طول ۴۰ سال تهدیدات آمریکا مستمر است. جمهوری اسلامی باید مقابل آمریکا تاکتیکهایی داشته باشد. تاکید بر منابع و ظرفیتهای داخلی، استفاده از ظرفیتهای بینالمللی، تقویت روابط با کشورهای هم پیمان، از جمله موضوعاتی است که مورد توجه کشور است.
حیدری بیان کرد: مجلس همراه با دولت و دیگر دستگاهها سعی میکند، تهدیدات آمریکا آسیبی به کشور وارد نکند البته تهدیدات آمریکا برای جامعه، بار روانی دارد. انشاءالله با اتحاد، وحدت و استفاده از منابع داخلی و بینالمللی این موضوع هم نتیجه نخواهد داشت.
حیدری در پاسخ به این سوال که پس از ادعای امریکا مبنی بر فعالسازی مکانیسم ماشه، قالیباف مسئولیتی را به کمیسیون امنیت ملی داد، چه اقداماتی در این راستا انجام دادهاید؟ گفت: کمیسیون به تنهایی اختیاراتی دارد و نیازی به تاکید کسی نیست. جایگاه این موضوعات در کمیسیون امنیت ملی است. بیش از چندین جلسه با حضور دستگاههای دیپلماسی و مسئولین در این زمینه، برگزار کردیم و طرحی را کمیسیون آماده کرد، اما بنا به مقتضیات موجود، فعلا دست نگاه داشتیم و در زمان مناسب، به صحن میآید. قطعا کمیسیون امنیت در مقابل مجموعه تهدیدات خارجی و داخلی برنامه ریزی دارد.
او تاکید کرد: هیچگاه جنگ نظامی بین ایران و آمریکا در نمیگیرد. آمریکا اگر توان مقابله نظامی با ایران را داشت از ۱۰ سال پیش که تهدیدات نظامی را در پیش گرفته بود، اقدام میکرد. روسای جمهوری آمریکا از گذشته تاکنون به توان دفاعی و قدرت نظامی جمهوری اسلامی واقف هستند، ولی جنگ اقتصادی بدتر از جنگ نظامی است و آمریکا در حال حاضر با تشدید تحریمها با تهدید کشورهای هم پیمان، با تحریم کردن شرکتهای دیگر مرتبا، جنگ اقتصادی علیه ایران را، تقویت میکند. ایران ۱۰ برابر آمریکا توان نظامی دارد، اما جنگ اقتصادی، نرم افزاری، فرهنگی و جنگهای روانی علیه ایران فعال هستند و ما هم در مقابل با برنامه، وحدت، اتحاد و قدرت داخلی و خارجی ایستادهایم.
حیدری در خصوص طرح سه فوریتی کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: طرح را آماده کردهایم، اما فعلا ضرورت مطرح شدن ندارد. کمیسیون با فعال شدن و دعوت از دستگاهها و بررسی شرایط ایران در منطقه و عرصه بینالمللی، طرح را آماده میکند که اگر ضرورت داشته باشد، مطرح میشود. توجه نمایندگان به این موضوع بر مبنای شرایط حساس کشور است، منتهی فعلا ضرورتی ندارد.
شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری برنا ، تاریخ انتشار 3 مهر 99، کد خبر: 1062496، www.borna.news