پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۰۳۶۴۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۲ مهر ۱۳۹۹ - ۲۲:۳۴
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور از افتتاح و بهره‌برداری از ۱۳ هزار میلیارد تومان پروژه عمرانی و اشتغالزایی روستایی و عشایری خبر داد و گفت: این پروژه‌ها روز دوشنبه با حضور ویدئوکنفرانسی رییس جمهوری به بهره‌برداری می‌رسند.

شعار سال: «محمد امید» روز شنبه در نشست خبری با عنوان روز روستا و عشایر اظهار داشت:۶ هزار و ۷۵۰ پروژه عمرانی با اعتباری بالغ بر ۳۷۰۰ میلیارد تومان، ۲۶ هزار و ۵۱۲ پروژه اشتغال‌زایی با اعتباری بالغ بر سه هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان و ۷۱ هزار واحد مسکونی با اعتباری بالغ بر پنج هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان که جمعا اعتباری بالغ بر ۱۳ هزار میلیارد تومان است عصر دوشنبه به صورت ویدئوکنفرانسی توسط رییس جمهوری افتتاح و به بهره‌برداری می‌رسد.

وی در ادامه گفت: روز ۱۵ مهرماه به عنوان روز روستا و عشایر شناخته شده است فرصتی ایجاد شود تا بتوانیم گوشه‌ای از خدمات نظام رو به روستاییان ارائه کنیم. حدود ۲۶ درصد از جمعیت کشور در روستا‌ها ساکن هستند. ۳۹ هزار روستای بالای ۲۰ خانوار و ۲۳ هزار روستا زیر ۲۰ خانوار داریم. جمعیت روستایی ۲۰ خانوار کمتر از ۳ درصد جمعیت روستایی است یعنی بیش از ۹۷ درصد جمعیت کشور در روستا‌های بالای ۲۰ خانوار ساکن هستند.

امید با اشاره به برنامه‌های پیش بینی شده برای بزرگداشت روز روستا اظهارداشت: عصر روز دوشنبه چهاردهم مهرماه با حضور رییس جمهوری و وزیران ومسئولین دستگاه‌های مرتبط در ۱۴ نقطه و استان کشور پروژه‌های مختلفی که دولت در عرصه روستایی و عشایری انجام داده، افتتاح می‌شود.

وی گفت: وزارتخانه‌های تعاون، کارو رفاه اجتماعی، ارتباطات و فناوری اطلاعات، بهداشت، درمان وآموزش پزشکی، آموزش و پرورش، جهادکشاورزی، راه و شهرسازی، نیرو که کار ویژه‌ای در مناطق روستایی و عشایری داشتند، همچنین نهاد‌های حاکمیتی کشور مثل کمیته امداد حضرت امام، ستاد اجرایی فرمان امام، بسیج سازندگی، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در این برنامه حضور دارند.

معاون توسعه روستایی مناطق محروم کشور افزود: شش هزار و ۷۵۰ پروژه عمرانی با اعتباری بالغ بر ۳۷۰۰ میلیارد تومان در بخش‌های مختلف بهداشت و درمان، مدرسه، راه و ارتباطات افتتاح می‌شود. در کنار آن ۲۶ هزار و ۵۱۲ پروژه اشتغال‌زایی در سطح کشور به بهره برداری می‌رسد که در مجموع ۳۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای آن‌ها هزینه شده است.

وی یادآورشد: همچنین ۷۱ هزار واحد مسکونی با اعتباری بالغ بر پنج هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان بهره برداری می‌شود که این واحد‌ها توسط مردم یا بنیاد مسکن ساخته شده است و در ساخت این واحد‌ها هم از تسهیلات و هم کمک‌های بلاعوض استفاده شده است.

امید با بیان اینکه پروژه‌ها این است که همه در روستا‌ها افتتاح می‌شود، گفت: به دلیل شیوع کرونا امکان این که بتوانیم در قالب یک همایش و با حضور مسوولین و وزیران مربوطه روز روستا را گرامی بداریم مقدور نشد. امسال علاوه بر برنامه‌ای که در حضور رئیس‌جمهوری خواهیم داشت، حتما در سفر معاون اول رئیس جمهور به یکی از استان‌های کشور، پروژه‌های روستایی بازدید و افتتاح خواهد شد.

معاون توسعه روستایی مناطق محروم کشور گفت: در نیمه دوم مهرماه فرصتی در قالب سفر‌های معاون اول رئیس جمهور ایجاد شده که حتما در یکی از مناطق استان‌های کشور پروژه‌های آن استان و حتی استان‌های دیگر را افتتاح کنیم.

وی با بیان اینکه آمار ارائه شده از روستا‌ها مربوط به روستا‌های بالای ۲۰ خانوار است و این روستا‌ها ۹۷ درصد جمعیت روستایی کشور را پوشش می‌دهد، گفت: در حال حاضر ۹۹.۵ درصد جمعیت روستایی به شبکه سراسری برق متصل هستند و در حوزه آب آشامیدنی سالم و شبکه لوله کشی ۹۰ درصد روستا‌ها به شبکه آبرسانی متصل هستند. در مدیریت امور روستا ۹۵ درصد روستا‌های کشور دارای مدیریت دهیاری هستند که اعتبارات خوبی هم در این حوزه پیش بینی شده است.

امید یادآورشد: حدود ۸۰ درصد اعتباراتی که از سال ۸۲ به دهیاری‌ها تخصیص پیدا کرده در دولت تدبیر و امید بوده است. امروز ۹۴ درصد روستا‌های کشور به شبکه ملی اطلاعات متصل هستند و اینترنت دارند. این در حالیست که تا پیش از آغاز به کار دولت تدبیر و امید این میزان کمتر از ۲۰ درصد بوده است.

معاون توسعه روستایی مناطق محروم ادامه داد: امروز ۹۶ درصد روستا‌ها از این خدمات خانه‌های بهداشت و مراکز جامع سلامت بهره‌مند هستند. ۹۰ درصد روستا‌های کشور دارای مدرسه هستند، هر چند که برخی آن‌ها سازه‌های مناسبی ندارند و بازسازی آن‌ها در اولویت کار سازمان نوسازی مدارس قرار گرفته است.

امید با بیان اینکه مدارس کپری که گفته می‌شد دیگر الان وجود ندارد، گفت: در حوزه گاز رسانی روستایی امروز بالای ۸۸ درصد روستا‌های کشور به شبکه گازرسانی متصل هستند. این در حالیست که تا قبل از دولت تدبیر و امید این میزان ۱۵ درصد بوده که با توجهی که این دولت داشته ۷۰ درصد حوزه افزایش داشته است.

معاون توسعه روستایی مناطق محروم کشور گازرسانی به بیش از ۸۸ روستای کشور را زمینه ساز حفظ محیط زیست ارزیابی کرد و افزود: دولت تصمیم دارد که تا پایان فعالیت خود این میزان را به ۱۰۰ درصد افزایش دهد تا روستای بدون گاز نداشته باشیم.

وی تاکید کرد: در حوزه راه‌های روستایی امروز ۹۵ درصد راه‌های روستایی کشور آسفالت هستند که امیدواریم درصد باقی مانده هم تا پایان کار دولت آسفالت شوند. البته ترمیم راه‌های روستایی و همچنین شبکه‌های آبرسانی هم در دستور کار است.

امید با بیان اینکه تا به امروز ۴۵ درصد خانه‌های روستایی مقاوم سازی شده است، گفت: امسال ۲۰۰ هزار سهمیه جدید پیش بینی شده است تلاش می‌کنیم سهمیه را توسعه دهیم و دولت بتواند در این زمینه آمار خود را بالاتر ببرد.

امید با اشاره به توسعه ۹۳ درصدی زیرساخت‌های روستایی گفت: همه دولت‌ها در این حوزه‌ها کار و تلاش کردند و حتی دولت تدبیر و امید در برخی شاخص‌ها به صورت ویژه کار کرده و رشد داده است به طوری که توسعه زیرساخت‌ها نسبت به قبل از انقلاب قابل قیاس نیست حتی شرایط ما در منطقه و کشور‌های مشابه هم خیلی بهتر است.

وی در ادامه گفت: در زمینه اشتغال روستاییان از سال ۹۶ پروژه اشتغال زایی آغاز شده و یک و نیم میلیارد دلار به دستور رهبر معظم انقلاب در اختیار روستاییان قرار گرفت. در این راستا تقریبا ۲۲ هزار میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شد که تا به امروز حدود ۱۴ هزار میلیارد تومان پرداخت شده است مابقی هم به استان‌ها ابلاغ شده که بتوانند آن را جذب کنند.

معاون توسعه روستایی مناطق محروم با بیان اینکه با استفاده از این منابع سهم اشتغال روستایی از پنج درصد به ۳۰ درصد افزایش پیدا کرده افزود: این تسهیلات نرخ بیکاری روستایی را از ۸.۷ درصد به ۷.۳ درصد کاهش داده که ۱.۴ درصد کاهش نرخ بیکاری روستایی را رقم زده است و تاثیرات بسیار خوبی را در جمعیت روستایی و تثبیت جمعیت روستایی داشته است.

وی ادامه داد: از سال ۷۶ تا پایان سال ۹۸ تثبیت جمعیت و مهاجرت معکوس در روستا‌ها را شاهد هستیم که یکی از دستاورد‌های ارزشمند نظام جمهوری اسلامی ایران در این دهه به شمار می‌رود. روند کاهش جمعیت روستایی از ۷ دهم درصد به ۱دهم درصد کاهش پیدا کرده است یعنی حدود ۶ دهم درصد کاهش پیدا کرده است.

امید اظهار داشت: تقریبا دو هفته دیگر برای نخستین بار مراسم تجلیل از خادمین و خیرین روستا‌ها با حضور معاون اول رییس جمهور برگزار می‌شود. کسانی که در زمینه‌های مختلف مانند اشتغال، زیرساخت، مسکن، بهداشت، آموزش و پرورش روستا‌ها منشأ اقدامات خیرخواهانه بزرگ بودند مورد تجلیل قرار می‌گیرند.

وی یادآورشد: بنا داریم این برنامه با هدف تشویق خیرینی که در روستا‌ها کار می‌کنند تثبیت شود و هر ساله این کار انجام شود.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور در ادامه به راه اندازی شورای عالی روستا و عشایر در سال جاری و ابلاغ آن از سوی رییس جمهوری اشاره کرد و گفت: این شورا با هدف انسجام بخشی و هم افزایی خدمت در روستا‌ها انجام شده است.

وی در خصوص بیمه روستاییان نیز گفت: بیمه پایه درمان روستاییان رایگان است. صندوق بیمه اجتماعی روستاییان وعشایر تاکنون ۱.۲ میلیون نفر از روستاییان را بیمه اجتماعی کرده که در پایان این افراد می‌توانند از مستمری بازنشستگی بهره‌مند شوند.

امید از بیمه یک میلیون چهارصد هزار نفر دیگر از روستاییان در سال جاری خبر داد و گفت: به این ترتیب ۲.۶ میلیون نفر از این مزایا برخوردار می‌شوند.

به گفته معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور، برای بیمه افرادی که امسال بیمه خواهند شد، ۱۳۰۰ میلیارد تومان برای سال اول اعتبار نیاز است که دولت به صورت صد در صد این مبلغ را پرداخت خواهد کرد.

معاون توسعه روستایی مناطق محروم کشور درباره برنامه‌های آینده معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم گفت: در سه بخش ارتباطات، خانه‌های بهداشت و شبکه گاز رسانی دولت تصمیم دارد آمار زیرساخت‌های روستایی را به صورت ۱۰۰ درصدی تکمیل کند. علاوه براین ۹۴ درصد روستا‌ها به شبکه ملی اطلاعات وصل شده‌اند که تا پایان دولت به ۱۰۰ درصد خواهد رسید.

وی یادآورشد: در کل کشور کمتر از یک هزار واحد خانه‌های بهداشت مانده است که تا پایان دولت تکمیل می‌شود. ۸۸ درصد روستا‌ها به شبکه گازرسانی متصل شده‌اند که تا پایان این دولت تمام روستا‌ها گازدار می‌شوند.

شعار سال،  با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته  از  خبرگزاری جمهوری اسلامی ایرنا، تاریخ انتشار 12 مهر    99، کد خبر:   84062892، www.irna.ir

اخبار مرتبط
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۳
0
0
اينكه دارن به روستاها توجه ويژه اي ميكنن خيلي خبر خوبيه چون الان اقتصاد روستا ها هم به مشكل جدي برخورده
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین