بارها گفته بودیم که انتصاب سفرا در کشورهای مختلف، متاسفانه بعضا تبدیل به نوعی رانت ارتباطی شده و افرادی با تجارب ناکافی سفیر ایران در فلان کشور میشوند (اگر وزارت امور خارجه نیاز داشت، لیست میدهیم). باید از وزارت امور خارجه پرسید که موضوع جدید مورد مناقشه با دانمارک ناشی از ضعف سیاست خارجی است یا ضعف سفیرمان (خانم افسانه نادی پور) در آن کشور؟
شعارسال: همزمان با این احضار سفیر دانمارک، "جپ کوفود"، با انتشار بیانیهای گفت: "تحت هیچ شرایطی نمیپذیریم که یک سفارتخانه در اموری مغایر با قوانین و ارزشهای بنیادین دموکراتیک دانمارک دخالت کند. "
به نوشتۀ جراید دانمارک شماری از زنان مسلمان ناچار به پذیرش طلاق نامههایی شده اند که مطابق شرع تنظیم شده و یک شبکۀ تلویزیونی دانمارک نیز فاش کرد که سفارت جمهوری اسلامی ایران در کپنهاک در یک مورد از همین طلاقهای مذهبی در سال ٢٠١٤ دست داشته است.
وزیر امور خارجۀ دانمارک در بیانیۀ خود تصریح کرده است که "این گونه نظارتهای مذهبی که رسانههای دانمارک درباره شان صحبت کرده اند، هیچ جایگاه و منزلتی در این کشور ندارند. "
"جپ کوفود" در بیانیۀ خود تصریح کرده است که "با جدیت تمام اخبار مربوط به تماسهای سفارت ایران را با زنان ساکن دانمارک مورد توجه قرار داده است. " در این تماسها "سفارت جمهوری اسلامی ایران زنان را وادار میکند که طلاق نامههای خود را که بر اساس قوانین دانمارک تنظیم و صادر شده به تأئید شرع برسانند. "
نخست وزیر دانمارک، خانم "مِت فردریکسون"، در واکنش به همین اخبار در رسانههای کشورش در اواخر سپتامبر گذشته تأکید کرده بود که "شریعت هیچ مقام و منزلتی در دانمارک ندارد و یک آخوند نباید به هیچ عنوانی در امور مربوط به طلاق دخالت کند. "
دولت دانمارک گفته است که سرگرم تهیه طرح قانونی است که تنظیم قرارداد طلاق شرعی را در این کشور مورد مجازات قرار میدهد.
شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از آر اف آی، تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۹۹، کد خبر: ۲۰۲۰۱۰۰۷:www.rfi.fr