پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۳۸۲۶۶
تاریخ انتشار : ۲۹ فروردين ۱۴۰۰ - ۲۱:۲۵
چغور پغور یا جَغور بَغور غذای محلی در مناطق مختلف ایران است که از دل و جگر و قلوه درست می‌شود. در گذشته بخاطر اینکه قیمت چندان بالایی نداشته در واقع فست فودی برای قشر‌های متوسط و پایین جامعه به حساب می‌آمده‌است. در سال‌های قبل از انقلاب و دهه اول انقلاب، جایگاه ویژه‌ای بین مردم شمال کشور پیدا کرده بود. اما در حال حاضر بعنوان زنجان ثبت شده است.

شعار سال: چغور پغور یا جَغور بَغور غذای محلی در مناطق مختلف ایران است که از دل و جگر و قلوه درست می‌شود. در گذشته بخاطر اینکه قیمت چندان بالایی نداشته در واقع فست فودی برای قشرهای متوسط و پایین جامعه به حساب می‌آمده‌است . در سال های قبل از انقلاب و دهه اول انقلاب، جایگاه ویژه ای بین مردم شمال کشور پیدا کرده بود. اما در حال حاضر بعنوان زنجان ثبت شده است.

در گویش محلی این غذا را با نام جیغیر بیغیر نیز می شناسند. همچنین در اسکاتلند غذای مشابهی به نام هَگیس وجود دارد که خوراک ملی اسکاتلند به‌شمار می‌آید .

مواد لازم برای تهیه این غذا برای 5-6 نفر بشرح زیر است:
جگر سیاه گوسفند=۱ عدد
دل گوسفند=۱ عدد
قلوه گوسفند=۲عدد
روده گوسفند=۱ عدد (در نوع واویشکای شمالی)
پیاز متوسط=۴ تا ۵ عدد (در حدود پانصد گرم)
روغن (یک لیوان معمولی سرخالی) = ۱۵۰ گرم
رب گوجه فرنگی = ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل=بقدر کافی

گاه قارچ، فلفل دلمه‌ای و گوجه فرنگی نیز بدان افزوده می‌شود. در نوعی از چغور پغور که در استان‌های شمالی به «واویشکا» معروف می‌باشد، روده گوسفند (معروف به شیرین گوشت) علاوه بر دل و جگر گوسفند، اضافه می‌شود.

نوعی دیگری از این غذا وجود دارد که در استان گیلان درست می‌شود که مواد آن فرق می‌کند و تشکیل شده از:
گوشت قرمز
پیاز
رب گوجه یا رب انار
آب انار
گوجه فرنگی
ابتدا پیاز را تفت می‌دهیم سپس گوشت را اضافه کرده تا خوب سرخ شود سپس رب و آب انار را اضافه کرده و در آخر گوجه فرنگی نگینی را به آن اضافه می‌کنیم .

تعداد بازدید : 23

 

اختصاصی پایگاه تحلیلی -خبری شعار سال، برگرفته از منابع گوناگون

اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین