پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۴۰۰۰۲
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۱
اظهارات محمدجواد ظریف که ذوق‌زدگی عجیب دشمنان این مرزوبوم را به همراه داشته و ابزاری برای حمله کلامی به کشورمان شده است، همچنان واکنش مسئولان ارشد و صاحب‌نظران را در پی دارد به‌طوری‌که دبیر شورای‌عالی امنیت ملی در پیامی معنادار توییتری نوشت: «سیاست‌های قطعی نظام در میدان و دیپلماسی حاصل گفتگو‌های اقناعی و پنهان از نگاه زهرآلود نامحرمان و دشمنان بوده و هست.
شعار سال: اظهارات محمدجواد ظریف که ذوق‌زدگی عجیب دشمنان این مرزوبوم را به همراه داشته و ابزاری برای حمله کلامی به کشورمان شده است، همچنان واکنش مسئولان ارشد و صاحب‌نظران را در پی دارد به‌طوری‌که دبیر شورای‌عالی امنیت ملی در پیامی معنادار توییتری نوشت: «سیاست‌های قطعی نظام در میدان و دیپلماسی حاصل گفتگو‌های اقناعی و پنهان از نگاه زهرآلود نامحرمان و دشمنان بوده و هست. دوگانه‌ای در اجرای بدون تنازل این سیاست‌ها که منبعث از اصول قطعی انقلاب اسلامی است، وجود ندارد.»
 
روحانی نیز که ظریف در فایل صوتی نگفته چرا او را در جریان امور مهم قرار نمی‌داده است، در جلسه هیئت دولت گفت «اگر کسی فکر می‌کند یا میدان و یا دیپلماسی، حرف دقیقی نیست. سردار سلیمانی کسی بود که توطئه صهیونیست‌ها و آمریکا را در منطقه خنثی کرد و بهترین مشاور برای ما در سیاست خارجی در منطقه بود.»
 
اما محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی که سابقه هم‌رزمی و رفاقت با شهید حاج قاسم سلیمانی قهرمان ملی ایرانیان، داشت نیز، روز گذشته در یک پیام توییتری این‌طور نوشت: «تدبیر و شجاعت حاج قاسم میدان‌ها را فتح و معابر دیپلماسی را باز می‌کرد؛ چیزی جز سیاست‌بازی یا ساده‌لوحی نمی‌تواند این حقیقت روشن را کتمان کند. حالا که حاج قاسم نیست، نخواهیم گذاشت با فرصت‌طلبی برای رسیدن به مقاصد سیاسی خود به او جفا کنند و نقش تاریخی شهید سلیمانی را وارونه جلوه دهند.»
 
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین روز چهارشنبه نیز در همایش «خلیج‌فارس خانه ماست»، مجددا به این اظهارات واکنش نشان داد و گفت: همه ما می‌دانیم که تولید قدرت، چه قدرت هوشمند و چه قدرت نرم و چه قدرت سخت، ضامن امنیت ملی و ضامن قدرت دیپلماسی است. اگر کسانی به هر دلیلی، دوگانه فرصت‌طلبانه از قدرت میدانی و دیپلماسی معرفی کنند، بدانند که این رویکرد ضد منافع ملی، ضد تجربه بشریت، ضد علم و ضد هرگونه منطقی بوده و دلیل آن فقط فرصت‌طلبی است.
 
قالیباف تصریح کرد: ما با همه وجود می‌دانیم که حاج قاسم عزیز، هنرش این بود که برای کشور تولید قدرت می‌کرد. ما روی حاج قاسم حساسیم، به این دلیل که او نماد مکتب حرکت امام خمینی (ره) بود. حاج قاسم ما، سیدالشهدای مدافعین حرم و نماد مقاومت کشور‌های اسلامی بود. او الگوی جوانان امروز جهان اسلام و آزادیخواهان و قهرمان ملی ما است. ما حاضر نیستیم یک خط کوچک در سیمای درخشان این عزیزمان وارد شود و این برای ما سخت و سنگین و غیرقابل‌تحمل است. البته می‌دانیم خداوند متعال مدافع و حافظ خون شهدا است. وی با یادآوری این‌که در همان روز‌های ابتدای شهادت شهید سلیمانی، در یک سخنرانی به این موضوع اشاره کردم که اگر شهادت شهید بهشتی، سیدالشهدای انقلاب اسلامی در آغاز انقلاب در مقابله با منافقین موجب رسوا شدن منافقین و ریشه‌کن شدن حضور آن‌ها در کشور شد، مطمئن هستیم، خون شهید سلیمانی نیز امروز موجب رسوایی غرب‌گرایان در کشور خواهد شد و ریشه آن‌ها را از کشور خواهند کند و سروصدا‌های این روز‌ها نشانه روشنی بر این وقایع است.
 
ما روی حاج قاسم حساسیم؛ تدبیر او معبر دیپلماسی را باز کرد
 
باشکوه‌ترین روز برای ملت ایران، خروج همه نیرو‌های نظامی خارجی از منطقه است

رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود، اظهار داشت: خلیج‌فارس برای ما مهم و باشکوه است، ولی باشکوه‌تر و عظیم‌تر از آن روزی است که شاهد خروج همه نیرو‌های نظامی خارجی از منطقه باشیم. آن روز، روز شادی مردم منطقه خواهد بود. خلیج‌فارس جگرگوشه مردم ایران است چراکه این مردم شجاع، عزیزان و دلبندان خود را فدای امنیت و ثبات منطقه کرده است. رئیس قوه مقننه با یادآوری این‌که شهدای بزرگی همچون شهید مهدوی‌ها در جنگ مستقیم با نیرو‌های مستقیم آمریکایی و شهید همتی‌ها فرمانده ناوچه پیکان در دفاع از سرزمینمان در تجاوز رژیم بعثی و صدام خائن جان خود را فدا کردند. ازاین‌جهت خلیج‌فارس فخر ایرانیان به شمار می‌آید. وی با اشاره به نگارش مقاله‌ای در خصوص راهبرد‌های استراتژیک در خلیج‌فارس، عنوان کرد: یادداشتی در رابطه بااهمیت استراتژیک خلیج‌فارس از منظر استراتژی‌های بخشی در ۵ حوزه سیاسی، اقتصادی، دفاعی و امنیتی، اجتماعی و فرهنگی و محیط زیستی و تعامل این ابعاد با مؤلفه‌های قدرت داشته‌ام که تقدیم حضار خواهد شد.

امنیت مهم‌ترین مؤلفه همه انسان‌هاست

وی امنیت را مهم‌ترین موضوع و مؤلفه همه انسان‌ها در همه مناطق دانست و تأکید کرد: در تمامی فرهنگ‌ها و ادیان به شکل ویژه‌ای به بحث امنیت تأکید شده است تا جایی که برخی اندیشمندان به فلسفه امنیت با تعابیر مختلف پرداخته‌اند. امنیت زمانی مهم‌تر می‌شود که در نقاطی بااهمیت خود را نشان دهد. یکی از این مناطق مهم و استراتژیک منطقه خلیج‌فارس است. امروز هرگونه حضور نیرو‌های نظامی خارج از منطقه، نه‌تن‌ها موجب حفظ امنیت در منطقه نخواهد شد بلکه خود آن باعث تهدید و ناامنی در منطقه است.
 
رئیس مجلس یادآور شد: حضور این نیرو‌های نظامی خارجی که در رأس آن‌ها آمریکا قرار دارد باعث از بین رفتن فرصت‌های اقتصادی در منطقه و خارج از منطقه شده است. اگر امروز شاهد وجود فاصله و شکافی در جنوب و شمال خلیج‌فارس هستیم به دلیل وجود نیرو‌های آمریکایی در منطقه است. این نیرو‌های خارجی به منطقه آمده‌اند تا روند‌ها را ایجاد و کنترل کنند، همچنین آمده‌اند فرآیند‌ها را به نفع منافع خودشان تغییر دهند چراکه تنها دلیل حضور نظامیان خارج از منطقه تأمین منافع خودشان است.
 
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقش مهم و حساس منطقه خاورمیانه در تأمین انرژی جهان، افزود: یکی دیگر از دلایل حضور نظامیان خارج از منطقه دخالت در تأمین انرژی و حفظ امنیت رژیم صهیونیستی است. مسلم و قطعی است که ایران قوی در عمل نشان داده است هرگز دست آمریکا به شمال خلیج‌فارس نخواهد رسید و تحرکات آمریکا اثری در شمال خلیج‌فارس نخواهد داشت. جمهوری اسلامی ایران نشان داد که دست آمریکا را از شمال خلیج‌فارس قطع کرده است.
 
قالیباف ادامه داد: امیدواریم همه کشور‌ها دست‌به‌دست هم، پای آمریکا را از منطقه قطع کنند و نظامیان خارجی که موجب تهدید و ناامنی در منطقه شده‌اند را از منطقه بیرون کنیم تا منطقه‌ای شادتر داشته باشیم. رئیس مجلس شورای اسلامی بابیان این‌که لازمه اخراج نظامیان خارجی از منطقه، توجه به سه عنصر مهم است، خودباوری را نخستین مؤلفه برای این مهم دانست و گفت: باید به توان و باور جوانان و مردم منطقه ایمان داشت که می‌توان با اتکا به همین ظرفیت‌ها، منطقه را اداره کرد.

همگرایی مهم‌ترین عنصر مهم برای کشور‌های منطقه است

وی همگرایی را دومین عنصر مهم برای کشور‌های منطقه دانست و تصریح کرد: یکی از دلایل حضور نیرو‌های بیگانه، جلوگیری از همین همگرایی است. کشور‌های منطقه باید با پرهیز از هرگونه اختلاف و واگرایی، در کنار یکدیگر باشند. ما مردمی هستیم که از جهت فرهنگی، قرابت و نزدیکی زیادی به یکدیگر داریم، چراکه همه در سایه اسلام و قرآن قرار داریم، باید دست از ارتجاع برداریم و منطقه را با صلح و امنیت در مسیر پیشرفت قرار دهیم.

عنصر سوم در منطقه وجود نیروی بازدارنده است

قالیباف، عنصر سوم در منطقه را وجود نیروی بازدارنده در منطقه خواند و گفت: باید به‌قدری قوی باشیم که برهم زنندگان امنیت منطقه، فرصت بروز و ظهور در منطقه پیدا نکنند، لذا نیازمند یک الگوی امنیتی منطبق با شرایط حوزه خلیج‌فارس داریم. در این الگوی بومی باید به دو رویکرد توجه شود. رئیس قوه مقننه کشورمان، نخستین رویکرد در الگوی امنیتی منطقه را رویکرد سلبی با محوریت خروج نیرو‌های نظامی خارجی از منطقه دانست و دومین رویکرد را رویکرد ایجابی با محوریت مشارکت حداکثری کشور‌های خاورمیانه در ساختار‌های امنیتی، دفاعی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی و همکاری‌های محیط زیستی دانست و گفت: اگر چنین شرایطی در خلیج‌فارس حاکم شود، خواهیم دید که این منطقه چگونه به آرامش خواهد رسید و تأثیر در امنیت و اقتصاد جهانی ایجاد خواهد کرد. همه ایرانیان از بخش خصوصی تا نهاد‌های عمومی، دولتی و غیردولتی و همچنین مسئولان باید توجه داشته باشیم که خلیج‌فارس و دریای عمان، فرصت بزرگی برای توسعه است. یکی از محور‌های توسعه در کشو، توسعه دریامحور در سواحل خلیج‌فارس و دریای عمان است که تقویت این سواحل موجب قوی‌تر شدن کشور خواهد شد، لذا باید از فرصت‌های ترانزیتی در این منطقه استفاده کرد.

قالیباف با اشاره به وجود تشکل سازمان اقتصادی اوراسیا و محور شمال- جنوب و ارتباطی که این منطقه با شرق آسیا و هند برقرار می‌کند، بر ضرورت تقویت و توسعه این منطقه تأکید و اضافه کرد: پیش‌تر نیز اشاره‌کرده بودم که قرن ۲۱، قرن آسیا خواهد بود، چراکه همه شاخص‌های قوی شدن در حوزه استراتژیک نشان‌دهنده ظرفیت بالای آسیا بوده که خلیج‌فارس و سواحل دریای عمان نیز می‌توانند نقش کلیدی در تحقق این مهم داشته باشند. باید توجه داشت که این حرکت تنها به‌وسیله دولت قابل انجام نیست، بلکه بخش خصوصی و مردم نیز باید پای کار بیایند و نیازمند همکاری و همگرایی سایر کشور‌های منطقه نیز خواهد بود.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از رسالت، تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۴۰۰، کدخبر: ۴۲۶۱۴، resalat-news.com
اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۹
0
0
خود همین اقا از ظریف دعوت کرده بود برای اینکه تو تیم سیاسی شون باشه واقعا متاسفیم برات ادم دورو
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۹
0
0
من نمیدونم واقعا یعنی هنوز هستن کسانی که طرفداری همین اقا رو بکنن؟
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین