پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۴۳۸۹۲
تاریخ انتشار : ۰۳ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۶
با وجود آنکه افکار عمومی، امید چندانی به موفقیت برنامه‌ها و مذاکرات دور جدید در وین نداشتند، دولت سر و صدای زیادی را در این خصوص به پا کرد. سوال اینجاست که علل پرداختن به این بیهوده کاری‌ها چه بود؟ خریدن زمان برای اتمام دوره دولت فعلی؟ القای امیدهای واهی از سوی یک دولت با کارنامه ننگین اقتصادی - مدیریتی ؟ یا آخرین شیرجه برای ثبت موفقیت‌های احتمالی برجام بنام دولت تدبیر و امید (بخوانید، بی تدبیرها و ناامید کننده‌ها) ؟
شعار سال: سید عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه و رئیس هیأت ایرانی شرکت کننده در مذاکرات وین روز یکشنبه پس از حضور در نشست کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در جمع خبرنگاران در تشریح نشست امروز گفت: درباره مذاکرات وین و آنچه گذشته و نتایجی که تا الان حاصل شده، پیشرفت‌هایی که بوده و مشکلاتی که وجود دارد و مسائل اصلی خدمت نمایندگان در کمیسیون امنیت ملی ارائه دادم.

وی افزود: جلسه بسیار مفصلی بود و نزدیک به چهار ساعت به طول انجامید.
 
بخش مهمی از تحریم‌ها باقی مانده است

عراقچی ادامه داد: الحمدالله نقطه نظرات نمایندگان برای ما مفید است و همیشه مفید بوده و بنده به صورت مفصل گوش دادم و نقطه نظراتی بود که می‌تواند در ادامه مسیر به ما کمک کند.

معاون وزیر خارجه بیان کرد: خوشحال هستیم این تعامل بین تیم مذاکره کننده و مجلس وجود دارد و گزارش‌های ما به استحضار نمایندگان محترم مجلس می‌رسد.

گفتنی است ابوالفضل عمویی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز پیش از این در جمع خبرنگاران گفته بود: براساس گزارش آقای عراقچی در این مذاکرات تیم مذاکره کننده جمهوری اسلامی ایران با توجه به منطق دیپلماسی خود برای رفع تحریم‌ها توانسته‌اند بخش زیادی از تحریم‌ها را به مرحله‌ای برسانند که طرف‌های غربی و آمریکایی بپذیرند که آن‌ها باید رفع شود، اما کماکان بخش مهمی از تحریم‌ها باقی مانده است.
 
متن اصلی توافق و ضمیمه‌ها همه مشخص شده است
 
خریدن زمان یا القای امیدهای واهی از مذاکرات جدید وین؟

عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه ۲۹ اردیبهشت ماه و بعد از نشست اخبر کمیسیون مشترک برجام در وین در اظهاراتی با بیان این‌که به چارچوب توافق رسیده‌ایم، گفت: متن اصلی توافق و ضمیمه‌ها همه مشخص شده، ولی مذاکرات درباره متن به پایان نرسیده و برخی موضوعات کلیدی کماکان مورد اختلاف است.

دور جدید نشست کمیسیون مشترک برجام ۱۳ فروردین ماه به صورت مجازی برگزار و پس از توافق حاصله مقرر شد روز سه‌شنبه ۱۷ فروردین این گفتگو‌ها به صورت حضوری و رو در رو دنبال شود و در نهایت هم این نشست برگزار و پس از آن توافق شد دو کارگروه در حوزه تحریم‌ها و هسته‌ای تشکیل و بررسی‌ها را انجام دهد. نتایج بررسی‌های این دو کارگروه به نشست کمیسیون برجام در روز جمعه ۲۰ فروردین منعکس و اعلام شد که هیأت‌های برای تنفس و مشورت به پایتخت‌ها برمی‌گردند و مقرر شد روز چهارشنبه ۲۵ فروردین دوباره در وین گردهم بیایند. این نشست با یک روز تاخیر به دلیل ابتلای یکی از اعضای هیأت اتحادیه اروپا به کرونا در روز پنجشنبه ۲۶ فروردین برگزار و مقرر شد که نشست‌های کارشناسی به کار خود ادامه دهند.

نشست بعدی کمیسیون مشترک برجام روز شنبه ۲۸ فروردین ماه در وین برگزار شد و در این چند روز رایزنی‌ها در سطوح کارشناسی و کارگروه‌ها ادامه داشت. نشست بعدی هم روز سه‌شنبه ۳۱ فروردین ماه در وین برگزار و هیأت‌های توافق کردند که دوباره گفتگو‌ها را از سر بگیرند که نشست مزبور سه‌شنبه هفتم اردیبهشت ماه در گرندهتل وین برگزار شد و عصر شنبه یازدهم اردیبهشت ماه نیز روسای هیأت‌های ایران و ۱+۴ در جلسه‌ای دوباره گردهم آمدند و بعد از آن به پایتخت‌ها برگشتند و دور جدید نشست روز جمعه ۱۷ اردیبهشت ماه برگزار شد و آخرین دور نیز چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت ماه برگزار و پس از آن هیأت‌ها به پایتخت‌ها بازگشتند و مقرر شد مذاکرات در این هفته از سر گرفته شود.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از مشرق، تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۴۰۰، کد خبر: ۱۲۲۱۲۶۹، www.mashreghnews.ir
اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین