پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۶۰۷۷۴
تاریخ انتشار : ۰۵ مهر ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۱
از سر گیری مذاکرات احیاء برجام همان موضوعی است که غرب برای رسیدن به آن لحظه شماری می‌کند، اما در وفای به عهد خود امروز و فردا می‌کند.
شعار سال: نود و سه روز از ششمین نشست مذاکرات احیاء برجام در وین می‌گذرد، نشستی که حالا طرف‌های غربی برای برگزاری دور بعدی آن سر از پا نمی‌شناسندو خودشان را به در و دیوار می کوبند و برای برآورده شدن این خواسته خود دست به دامن هر چیزی می‌شوند، البته ایران به مذاکره‌کنندگان گفته بود که تا به قدرت رسیدن رئیس جمهور جدید (سید ابراهیم رئیسی) متوقف شود که در اواسط مردادماه این اتفاق افتاد و اکنون تیم سیاست خارجی دولت در حال جمع بندی نهایی خود درخصوص کم و کیف گفت‌وگوهاست.

هفته گذشته وزارت خارجه فرانسه با ادعای اینکه ایران از زمان برای پیشرفت هسته‌ای خود استفاده می‌کند، اعلام کرد که اگر ایران دارای حسن نیت است باید فورا به میز مذاکرات وین بازگردد. وزارت خارجه فرانسه در حالی این ادعا را مطرح می‌کند که اتحادیه اروپا با سکوت در مقابل خروج یکجانبه آمریکا از برجام و بازگرداندن تحریم‌های ظالمانه و یکجانبه باعث برهم خوردن این توافق بین‌المللی شده بود.

پیش از این هم وزارت امور خارجه انگلیس اعلام کرد که انگلیس و آمریکا بر لزوم بازگشت ایران به مذاکرات درباره برنامه جامع اقدام مشترک در وین تاکید کردند و خواستار بازگشت تهران به مذاکرات وین شدند. اما در این میان حرف قطعی ایران تغییری نکرده و حسن نیت و عزم جزم خود را هم  برای از سرگیری مذاکرات برجامی نشان داده است، اما به شرط برآورده شدن خواسته های مردمش.

ایران در نشست مجمع عمومی سازمان ملل با طرف‌های برجامی اتمام حجت کرد /وفای به عهد؛ کلید واژه‌ای که غرب از آن فرار می‌کند

البته برخی از غربی‌ها هم بر این موضوع اذعان دارند؛ جوزف بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در گفت‌وگویی گفته که مذاکرات برای احیای توافق هسته‌ای ممکن است به زودی از سرگرفته شود. اینکه دقیقا چه زمانی مذاکرات از سر گرفته می‌شود را نمی‌دانم، اما عزم ایران از سرگیری مذاکرات است. این عزم از نظر من صادقانه و قابل اعتماد بوده است. امیدوارم که مذاکرات در وین به زودی از سر گرفته شوند.

بورل همچنین گفت که وزیر خارجه ایران ۲۸ روز است که کار خود را آغاز کرده و باید به وی زمان بیشتری داده شود. گمان می‌کنم که مذاکرات به زودی آغاز شوند.

اتمام حجت رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان با غرب 

حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه کشورمان که برای شرکت در هفتاد و ششمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد دوشنبه ۲۹ شهریور در رأس هیأتی به نیویورک رفت. وزیر خارجه کشورمان در نشست روز جمعه دوم مهرماه با روزنامه نگاران و خبرنگاران ارشد رسانه‌های آمریکایی، گفت که ملاک ما مشاهده رفتار عملی سیاستمداران و دولتمردان آمریکایی است. ما بر اساس رفتار عملی بایدن تصمیم خواهیم گرفت. امیرعبداللهیان در خصوص موضوع «برجام» با اشاره به اینکه آمریکایی‌ها از یکسو به بازگشت به برجام تاکید می‌کنند و از ایران می‌خواهند که به میز مذاکرات وین برگردد، اما همزمان تحریم‌های جدیدی را علیه ایران اعمال می‌کنند، این نوع رفتار را پارادوکسیکال خواند که حاوی پیام سازنده‌ای نیست.

وی تاکید کرد: این رفتار آمریکا است که نتیجه مذاکرات برجام را مشخص می‌کند. از زمانی که بایدن مسئولیت خود را به عهده گرفته است، هیچ اقدام عملی سازنده به غیر از اظهار نظر‌های متناقض از او مشاهده نشده است.

ایران در نشست مجمع عمومی سازمان ملل با طرف‌های برجامی اتمام حجت کرد /وفای به عهد؛ کلید واژه‌ای که غرب از آن فرار می‌کند

امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان پیش از این هم گفت برخی در ملاقات‌ها دوست دارند مدام بگویند اینکه شما می‌گویید به زودی این "به زودی" یعنی چند روز، چند هفته، چند ماه؟ به زودی یعنی به محض کامل شدن بررسی‌های ما، این اقدام را انجام خواهیم داد، البته من به طرف‌های اروپایی وعده هایشان از جمله اینستکس را یادآوری می‌کنم که مدام می‌گفتند ظرف چند ماه آینده و به زودی انجام می‌شود.

وی افزود: تفاوت بین به زودی ایرانی و به زودی غربی خیلی زیاد است. به زودی از نظر ما یعنی واقعا در اولین فرصتی که بررسی هایمان تکمیل شود. مهم این است که ما اراده بازگشت به مذاکره را داریم، اما مذاکره‌ای جدی و تأمین کننده حقوق و منافع ملت ایران.

«میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین هم پیش از این دوشنبه ۲۹ شهریور ماه به خبرنگار «العربیه» گفت که باید تمام تلاشمان را برای بازگشت به مذاکرات انجام دهیم، چراکه طرح های جایگزین بسیار ناخوشایند هستند. تاخیر ایران در بازگشت به مذاکرات قابل درک است، اما کمکی به حل مسئله نمی‌کند. نود درصد مشکلات مربوط به بازگشت به برجام حل شده است و تنها باید در مورد ده درصد باقی‌مانده مذاکره کرد.

اما سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان هم در این باره گفته همانطور که قبلا تاکید شد گفت‌وگوهای وین به‌زودی و طی چندهفته آتی از سرگرفته خواهد شد و این به اطلاع ۱+۴ رسانده شده است، اما در عین حال لازم است قبل از آن، تیم سیاست خارجی دولت جمع بندی نهایی خود درخصوص کم و کیف گفت‌وگوها را انجام دهد.

اتمام حجت ایران در سازمان ملل با طرف‌های برجامی/ به زودیِ ایران یا به زودیِ اروپا؛ مسئله‌ای که باید حل شود

وفای به عهد؛ کلید واژه‌ای که غرب از آن فرار می‌کند

داستان از این قرار است که نشست مجمع عمومی سازمان ملل، بعد از ظهر سه‌شنبه ۳۰ شهریور با سخنرانی آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد آغاز شد؛ سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور کشورمان هم که به دلیل رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی به‌صورت ویدئو کنفرانس در این مجمع سخن می‌گفت؛ اظهار کرد: امروز همه جهان از جمله خود آمریکایی‌ها اذعان دارند که پروژه مقابله با ملت ایران که در دوره اخیر در نقض شکل و محتوای برجام جلوه‌گر شد و با سیاست فشار حداکثری و خروج خودسرانه از توافق بین‌المللی برجام دنبال شد، بطور کامل شکست خورده است.

رئیس جمهور کشورمان در ادامه گفت که سیاست ظلم حداکثری هنوز رها نشده است. ما چیزی بیش از حق خود نمی‌خواهیم. ما خواستار اجرای حقوق بین‌الملل هستیم. همه طرف‌ها باید به توافق هسته‌ای و قطعنامه سازمان ملل متحد در عمل پایبند بمانند. پانزده گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، پایبندی ایران به تعهدات خود را تایید کرده است. اما آمریکا به تعهد خود که لغو تحریم‌هاست عمل نکرده است، نقض عهد کرده است، از برجام خارج شده است، تحریم‌های بسیار بیشتری را بر ملت من تحمیل کرده است.

رئیسی همچنین گفت که آمریکا به اشتباه فکر می‌کرد ما مستأصل می‌شویم، اما ایستادگی ما جواب داده و همواره جواب خواهد داد. مقاومت هوشمند و پویای جمهوری اسلامی، برآمده از عقلانیت راهبردی است. ما به وعده‌های دولت آمریکا اطمینان نداریم.

ایران در نشست مجمع عمومی سازمان ملل با طرف‌های برجامی اتمام حجت کرد /وفای به عهد؛ کلید واژه‌ای که غرب از آن فرار می‌کند

اهمیت شرکت ایران در مجمع عمومی سازمان ملل

حسن بهشتی پور کارشناس مسائل بین الملل می‌گوید: معمولا مجمع عمومی سازمان ملل فرصتی است برای همه کشور‌ها از جمله ایران که در سه بخش از آن استفاده کند. نخست اینکه سخنرانی رسمی است که معمولا در عالی‌ترین سطح کشور‌ها نقطه نظرات بیان می‌شود و آخرین تحولات بین المللی و منطقه‌ای مطرح می‌گردد و این مسئله برای وزیر امور خارجه کشور ما نیز فرصتی است که از آن استفاده کند. نکته دیگر فرصتی است که در حاشیه مجمع، کنفرانس‌های متعددی از جمله در زمینه خلع سلاح، آب و هوا و ... برگزار می‌شود و ایران هم می‌تواند فعالانه در این کنفرانس‌ها شرکت کرده و دیدگاه‌های خود را مطرح کند.

این کارشناس مسائل بین الملل همچنین گفت که با توجه به اینکه اکثر مقامات در این مجمع شرکت می‌کنند گفت‌وگوهای دو جانبه فرصت مغتنمی است که با کم ترین هزینه و پروتکل تشریفاتی این گفت‌وگوهای دو یا چند جانبه برگزار شود و حتما هم وزیر خارجه کشورمان با همتایان خود یا حتی مقامات بالاتر دیدار کرده و در مورد مسائل دو جانبه و منطقه‌ای گفت‌وگو می‌کند که در کمترین فرصت می‌تواند بیشترین بهره برداری را داشته باشد.

ایران در نشست مجمع عمومی سازمان ملل با طرف‌های برجامی اتمام حجت کرد /وفای به عهد؛ کلید واژه‌ای که غرب از آن فرار می‌کند

بهشتی پور در ادامه اظهار کرد: برگزاری کنفرانس‌های مطبوعاتی و یا گفت‌وگوهای اختصاصی حتما می‌تواند در بیان دیدگاه‌های کشور ما موثر باشد، به ویژه اینکه آقای امیر عبداللهیان به عنوان نماینده ایران و اولین سفر خود به عنوان وزیر خارجه در نیویورک حضور دارد و طبیعتا مورد توجه خبرنگاران خواهد بود.

 اما در آخر با توجه به صحبت هایی که در نشست مجمع عمومی و حاشیه آن پیرامون برجام شده است، باید منتظر تصمیم دستگاه دیپلماسی و مقامات کشورمان برای از سرگیری مذاکرات باشیم؛ موضوعی که به گفته وزیر خارجه کشورمان در حال بررسی آن هستند و به زودی آن را سر گرفته خواهند گرفت.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از باشگاه خبرنگاران جوان، تاریخ انتشار: ۵ مهر ۱۴۰۰، کد خبر: ۷۹۰۲۸۷۷، www.yjc.news
اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین