پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۷۶۷۹
تاریخ انتشار : ۰۲ آذر ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۷
مردم شهرستان هرسین همچنان نگران آب خوردن خود هستند و امیدوارند که بارش های پیش رو، همانند بهار 95 آب را گِل نکند.

شعار سال: متوسط بارندگی شهرستان هرسین در سال آبی گذشته 600 میلی متر بود که نسبت به متوسط سال پیش از آن 110 درصد و متوسط بلندمدت (35 ساله) بیش از 90 درصد رشد داشت؛ این اتفاق خوب برای مردم اغلب کشاورز شهرستان، به بهای غیرقابل شرب شدن آب لوله کشی تمام شد.

بارندگی های شدید فروردین ماه امسال چنان بلایی بر سر آب هرسین آورد که اهالی شهر تا چند ماه قید خوردن آب قهوه ای رنگ لوله کشی را زدند و همچون عشایر از چشمه ها آب تهیه می کردند.

به گفته کارشناسان آب و فاضلاب، دلیل اصلی این اتفاق ورود مستقیم آب سیلاب در سرچشمه به نهرهای زیرآبی و گل آلود شدن تنها منبع آب شهر(سراب هرسین) بوده است.

* وعده مسوولان

هر چند آب شرب شهر چند ماه بعد کاملا شفاف شد و کدورت آن از بین رفت اما این بار همه نگاه ها به تصفیه خانه نیمه کاره هرسین دوخته شد که 12 سال از عمر آن گذشته است.

اسدالله رازانی، استاندار کرمانشاه 29 اردیبهشت در بحبوحه نگرانی و اعتراض هرسینی ها به وضعیت آب، به این شهر سفر و وعده کرد که تصفیه خانه هرسین 'تا قبل از بارندگی های فصل پاییز' به بهره برداری می رسد.

سرپرست فرمانداری شهرستان هرسین هم شهریور ماه گفت، 'تا پیش از زمان تشدید بارندگی های پاییز امسال، تصفیه خانه شهر راه اندازی می شود.'

به گفته امیر شاه آبادی، مطالعات بهره برداری از تصفیه خانه توسط شرکت گاماسیاب با هزینه 600 میلیون ریال انجام شده تا براساس آن 'نوع دستگاه تصفیه آب' مشخص و طی یک مناقصه تهیه و نصب شود.

این روند اما با کندی پیش رفته و تاکنون تنها فراخوان تعیین شرکت سازنده دستگاه منتشر شده و کار به برگزاری مناقصه هم نرسیده است.

* تکمیل تصفیه خانه تا آخر سال زمان می برد

به گفته مدیر امور آب و فاضلاب شهرستان هرسین، نوبت اول و دوم آگهی فراخوان ارزیابی کیفی مناقصه گران در روزهای 24 و 25 آبان در روزنامه رسمی منتشر شده است.

ساسان افضلی کیا در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سازندگان پکیچ ها می بایست طی 10 روز اسناد فراخوان را خریداری و قیمت پیشنهادی خود را برای تهیه دستگاه تصفیه اعلام کنند تا گزینه مناسب برای اجرای طرح انتخاب شود.

آنچنان که او گفت، مهلت در نظر گرفته شده برای اجرای طرح تکمیل تصفیه خانه هرسین 'چهار ماه' است و امیدواریم که 'تا پایان سال 95' این طرح به بهره برداری برسد.

طبق اعلام اولیه مسوولان، 45 میلیارد ریال اعتبار برای خرید دستگاه تصفیه آب تخصیص یافته اما به گفته افضلی کیا 'این مبلغ هنوز روی کاغذ است و چیزی پرداخت نشده؛ البته بنابر دستور استاندار مقرر شده در صورت تاخیر در پرداخت اعتبار مصوب، این مبلغ از محل تنخواه جبران شود.'

به گفته افضلی کیا، 'کل هزینه اجرای طرح 70 میلیارد ریال در نظر گرفته شده است.'

* کدورت آب، 9 برابر استاندارد

تاخیر چهار ماه در بهره برداری از تصفیه خانه هرسین در شرایطی است که نگرانی مردم شهر از روبرو شدن مجدد به آب تیره و کدر با نزدیکی به فصل بارش بیشتر شده است.

آقای محمدی، یکی از معلمان هرسینی به ایرنا گفت که اگر کدورت و تیرگی در فصل زمستان به جان آب هرسین بیفتد، با توجه به سردی هوا تهیه آب به راحتی بهار 95 نیست و مردم حسابی دچار مشکل می شوند.

البته مدیر امور آب و فاضلاب شهرستان هرسین اعتقاد دارد که تنها بارندگی های فصل بهار سبب ایجاد کدورت در آب شهر می شود.

خانم مرادی، دیگر شهروند هرسینی هم گفت: از بهار امسال برای نوزاد خود آب معدنی می خرم و ترجیح می دهم که به او آب لوله کشی ندهم زیرا کمترین کدورت در آب هم نوعی آلودگی و بویژه برای کودکان خطرناک است.

در برخی کشورهای پیشرفته میزان کدورت یا تیرگی آب یکی از معیارهای آلودگی میکروبی آن محسوب می شود.

طبق استاندارد موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، استاندارد ملی کدورت در آب آشامیدنی 'یک ان.تی.یو(NTU)' و حداکثر مجاز آن پنج ان.تی.یو(NTU) است.

NTU یکی از واحدهای اندازه گیری کدورت آب و به معنی میزان نور شکست یافته (نور برگردانده شده) از ذرات معلق در آب است.

طبق آمار رسمی، میزان کدورت آب هرسین در بهار امسال از 9 ان.تی.یو هم گذشته بود.

حسن سلیمانی، نماینده مردم هرسین، صحنه و کنگاور در مجلس شورای اسلامی تاکید کرده است که با شروع بارندگی ها و پر شدن حفره ها، بی شک دوباره آب هرسین گل آلود می شود و به همین دلیل ضروی است در روند ساخت تصفیه خانه تسریع و عملیات اجرایی آن هر چه زودتر آغاز شود.

* فکر اساسی

تنها منبع آب شهر هرسین سراب این شهر است که تقریبا هیچ کنترلی بر روی کیفیت آن وجود ندارد و سلامت آب، بستگی به شدت بارش ها یا سایر عوامل طبیعی و انسانی دارد.

به همین دلیل تهیه یک منبع آب جایگزین به عنوان یکی از راهکارهای حل مشکل مطرح شده اما گویا این کار هم پیچ و خم های زیادی دارد و زمانبر است.

شرکت آبفای استان کرمانشاه اعلام کرده که چون امکان حفر چاه در محدوده شهر هرسین وجود ندارد، نسبت به انجام مطالعات طرح های میان مدت با حفر چاه از فاصله 20 کیلومتری و طرح بلندمدت از طریق احداث سد اقدام شده که نیاز به تامین هزینه های بالایی دارد و تاکنون به مرحله اجرا نرسیده اما مطالعات آن در دست تکمیل است.

شهرستان هرسین در 44 کیلومتری جنوب شرقی مرکز استان کرمانشاه واقع شده و طبق نتایج سرشماری نفوس و مسکن سال 1390، بیش از 86 هزار نفر جمعیت دارد.

با اندكي تلخيص و اضافات برگرفته از خبرگزاري ایرنا، تاریخ انتشار: 1 آذر 1395، کد مطلب: 82315944:www. irna.ir


اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین