پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۹۵۸۳۶
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۹ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۵
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی گفت: هیئت امنای صرفه‌جویی ارزی طی پنج سال گذشته نشان داده است که یکی از حامیان اصلی تولید داخلی، به‌ویژه در حوزه تجهیزات پزشکی است. این نهاد با پایبندی به قوانین حمایتی از تولید داخل، فرصت‌های زیادی را برای شرکت‌های دانش‌بنیان نوپا فراهم کرده است.متأسفانه، برخی از افراد که در سالهای اخیر به دلیل حمایت هیئت امنا از تولیدات داخلی منافع خود را از دست داده‌اند، طی هفته های گذشته سعی در تخریب این نهاد دارند. این افراد با انتشار تهمت‌ها و اخبار کذب تلاش می‌کنند تا چهره مردمی هیئت امنا را خدشه‌دار کنند. این حملات بیشتر از سوی کسانی است که با استفاده از ارز ارزان به دنبال منافع شخصی خود هستند.

شعارسال: عبدالرضا یعقوب زاده، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی در باره نقش هیئت امنای صرفه‌جویی ارزی در حمایت از تولید داخلی چگونه بوده است؟ گفت: هیئت امنای صرفه‌جویی ارزی طی پنج سال گذشته نشان داده است که یکی از حامیان اصلی تولید داخلی، به‌ویژه در حوزه تجهیزات پزشکی است. این نهاد با پایبندی به قوانین حمایتی از تولید داخل، فرصت‌های زیادی را برای شرکت‌های دانش‌بنیان نوپا فراهم کرده است. حدود ۹۰درصد از تجهیزات بیمارستانی خریداری‌شده توسط هیئت امنا از تولیدات داخلی بوده است این در حالی است که در سال ۹۲ این عدد حدود ۹ درصد بود و این نشان از رشد کمی و کیفی تولید و سیاست حمایت از تولید داخل در هیئت امنای صرفه جویی ارزی است. این رویکرد باعث کاهش وابستگی کشور به واردات و صرفه‌جویی ارزی قابل توجهی شده است. در عین حال، این حمایت‌ها به ایجاد اشتغال و توسعه صنایع دانش‌بنیان داخلی کمک شایانی کرده است.

اثرات حمایت هیئت امنای صرفه‌جویی ارزی از تولید داخلی ،از ارتقا تولید تا کاهش نیاز به  مصرف ارز

وی ادامه داد: متأسفانه، برخی از افراد که در سال‌های اخیر به دلیل حمایت هیئت امنا از تولیدات داخلی منافع خود را از دست داده‌اند، طی هفته‌های گذشته سعی در تخریب این نهاد دارند. این افراد با انتشار تهمت‌ها و اخبار کذب تلاش می‌کنند تا چهره مردمی هیئت امنا را خدشه‌دار کنند. این حملات بیشتر از سوی کسانی است که با استفاده از ارز ارزان به دنبال منافع شخصی خود هستند. در حقیقت، این گروه‌ها با ابزار‌های رسانه‌ای و شبکه‌سازی سعی در اعمال فشار بر مدیران تصمیم‌گیر دارند تا خواسته‌های غیرقانونی خود را دیکته کنند.

یعقوب زاده درباره تخصیص ارز بیان کرد: ما و همه تولیدکنندگان با شرف این کشور، به هیچ وجه موافق افزایش هزینه‌های درمان نیستیم و همواره تلاش کرده‌ایم تا بار مالی اضافی بر دوش مردم نیفتد. اما در عین حال، نمی‌توانیم موافق حراج کردن منابع ارزی کشور برای منفعت‌طلبی عده‌ای خاص باشیم. متأسفانه این افراد اغلب پشت نام مردم پنهان می‌شوند و به اسم حمایت از جامعه، ارز‌های دولتی را برای منافع شخصی خود استفاده می‌کنند. این منابع ارزشمند باید به‌طور شفاف و کارآمد صرف بهبود وضعیت درمان و رفاه عمومی شوند.

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی عنوان کرد: ما معتقدیم که با اصلاح سیاست‌های تخصیص ارز، می‌توان نه تنها کالا‌های درمانی را با قیمتی مناسب‌تر به دست مصرف‌کنندگان نهایی رساند، بلکه از وقوع فساد و سوءاستفاده‌هایی که تاکنون رخ داده، جلوگیری کرد. برای مثال، پیشنهاد ما این است که به جای دادن ارز ارزان به گروه‌های خاص، این منابع به شکلی مدیریت شود که هم سلامت مردم حفظ شود و هم از سوءاستفاده‌هایی مانند ماجرای معروف "چای دبش" جلوگیری شود.

وی خاطر نشان کرد: انتظار ما این است که مسئولان نظارتی و امنیتی با دقت بیشتری به این مسائل توجه کنند و با شفافیت بیشتری به مدیریت منابع ارزی بپردازند. نباید اجازه داد که مافیای قدرت‌طلب و طرفداران ارز ارزان که تاکنون با تخریب تولید داخلی به منافع خود رسیده‌اند، با ابزار رسانه‌ای فضای بازار را مختل کنند. ما همچنین امیدواریم که با بازنگری در قوانین حمایتی از تولید داخل، زمینه برای حمایت بهتر از تولیدکنندگان داخلی و مصرف‌کنندگان فراهم شود. در نهایت، این اصلاحات به نفع کل کشور خواهد بود و نه فقط گروهی خاص.

یعقوب زاده درباره بهبودی وضعیت بیان کرد: اتحادیه ما طرحی را پیشنهاد داده که با اجرای آن می‌توان کالا‌های مورد نیاز بخش درمان را با قیمتی مناسب‌تر از وضعیت فعلی به مصرف‌کننده نهایی رساند. این طرح همچنین از فساد‌های مرتبط با واردات و تخصیص ارز جلوگیری خواهد کرد. امیدواریم مسئولان با بازنگری در نحوه تخصیص ارز و توجه به تجارب سایر کشورها، مسیر اصلاحات لازم را طی کنند تا هم تولید داخلی تقویت شود و هم رفاه عمومی تضمین گردد.

توضیحات تکمیلی برای بهره برداری بیشتر از خبر:

هیات امنای صرفه‌جویی ارزی در معالجه بیماران بسته به نیاز کشور گاهی مناقصاتی را برای خرید تجهیزات و ملزومات پزشکی و آزمایشگاهی برگزار و از طریق این مناقصات تجهیزات داخلی یا وارداتی موردنیاز را خریداری می‌کند. یکی از ملاک‌های مهم در برگزاری مناقصات، قیمت محصول است که به شرط رعایت کیفیت و استاندارد، هرچه قیمت پایین‌تر باشد باید هیات امنای صرفه‌جویی ارزی در معالجه بیماران نسبت به خرید آن محصول اقدام کند.

با این حال به نظر می‌رسد ابهاماتی در مورد مناقصات هیات امنا وجود دارد و برخی از فعالان حوزه تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی معتقد هستند مناقصات هیات امنا به صورت شفاف و عادلانه برگزار نمی‌شوند و هیات امنا بعضا اقدام به خرید تجهیزات و ملزوماتی کرده که قیمت آن‌ها چند برابر محصولات مشابه موجود در بازار است و با این کار عملا هدف صرفه‌جویی ارزی در درمان بیماران زیر سوال رفته است.

دبیر کمیته علوم آزمایشگاهی انجمن حامی تجهیزات و ملزومات دارویی مرآت در گفتگو با رسانه‌ها در این باره توضیح داد: گاهی هیات امنا اقدام به خرید محصولات آزمایشگاهی کرده که قیمت آن‌ها چند برابر قیمت محصولات با کیفیت و استاندارد مشابه موجود در بازار بوده است. مثلا چند سال پیش برای امتحان عادلانه بودن مناقصات هیات امنا، قیمتی را برای یک محصول در مناقصه ارائه کردم که دقیقا برابر با قیمت مواد اولیه و هزینه‌های تولید آن محصول بود و هیچ سودی را برای آن لحاظ نکرده بودم. جالب اینجاست که در نهایت برنده مناقصه نشدم و خرید از محصول شرکت دیگری انجام شد! وحید اسکویی افزود: رویکرد هیات امنا باعث شده که عملا فروش برخی شرکت‌های تامین‌کننده محصولات آزمایشگاهی تضمین شود. این شرکت‌ها با توجه به اینکه فروش شان بعضا با قیمت‌های گزاف از جانب خرید‌های هیات امنا و برخی ارگان‌های تضمین شده، دیگر عملا انگیزه‌ای برای فروش به آزمایشگاه‌های بخش خصوصی ندارند. وی خاطرنشان کرد: به عنوان مثال یک انکوباتور تولید داخل که استاندارد و کیفیت بالایی هم دارد، حدود ۲۶ میلیون تومان قیمت دارد، اما یک انکوباتور تولید داخل دیگر که ۵۰ میلیون تومان قیمت دارد، می‌فروشد و جالب است که هیات امنا هم آن را می‌خرد و به برخی از مراکز آزمایشگاهی دولتی می‌دهد. این وضعیت باعث ایجاد تبعیض در بین تولیدکنندگان شده و رقابت ناسالمی را در بازار محصولات آزمایشگاهی به وجود آورده است. اسکویی تصریح کرد: متاسفانه اعتراضات ما به عملکرد هیات امنا به جایی نرسیده است. درخواست ما این است که هیات امنا مستندات مربوط به مناقصات خود را به صورت شفاف منتشر کند و از سوی دیگر تمرکز آن بر خرید از چند شرکت خاص نباشد و همه شرکت‌های تولیدکننده به بازی گرفته شوند.

بهرام محمدی مسوول کارگروه توزیع مواد مصرفی آزمایشگاهی کمیته علوم آزمایشگاهی انجمن حامی تجهیزات و ملزومات دارویی مرآت هم در گفتگو با رسانه با تائید اظهارات اسکویی توضیح داد: برخی از تامین‌کنندگان محصولات آزمایشگاهی با توجه به نفوذی که دارند فروش تضمین شده‌ای را برای خود ایجاد کرده‌اند. برخی از محصولات مانند گارو (وسیله‌ای است که پزشکان و پرستاران روی شریان‌های بیماران می‌بندند و با پیدا کردن رگ باعث می‌شود که فرایند خون‌گیری به آسانی انجام شود) نه IVD هستند و نه با بیمار سروکار دارند، اما اداره تجهیزات پزشکی به چند شرکت برای این محصولات کد IRC داده و به بقیه شرکت‌ها این کد را نداده است. این باعث شده که این چند شرکت معدود، این محصول را با قیمت حدود ۲۰۰ هزار تومان بفروشند درحالی‌که شرکت‌های دیگر می‌توانند با قیمتی تنها حدود ۵۰ هزار تومان این محصول را تامین کنند. این اختلاف چهار برابری قیمت، پولی است که از جیب مردم و بیت المال می‌رود درحالی‌که وظیفه هیات امنا هزینه‌کرد درست در زمینه خرید محصولات درمانی است. در عین حال اداره تجهیزات پزشکی، بیمارستان‌ها را هم مجبور می‌کند که فقط از محصولات با کد IRC خرید کنند. این وضعیت باعث ایجاد انحصار در فروش برخی محصولات آزمایشگاهی شده است.

پیشتر نیز علیرضا چیذری رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی تولید، تامین، توزیع و صادرکنندگان تجهیزات و ملزومات پزشکی و دارویی با انتقاد شدید از عملکرد هیات امنای صرفه‌جویی ارزی در معالجه بیماران گفته بود که هیات با شیوه‌ای که برای خرید تجمیعی تجهیزات پزشکی در پیش گرفته است در واقع تیشه به ریشه تولید داخلی می‌زند.

شعارسال با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از فانا، تاریخ انتشار: 29مرداد1403، کدخبر:55450، www.daroovasalamat.ir/سایر منابع

اخبار مرتبط
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۵/۳۰
0
0
حالا کدومشون درست می گن؟
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین