پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۹۷۶۸۴
تاریخ انتشار : ۲۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۶:۰۸
رویترز به نقل از منابع دیپلماتیک خود گزارش داد که شورای امنیت سازمان ملل روز چهارشنبه به درخواست شش عضو از ۱۵ عضو خود، به منظور بررسی توسعه ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران که به سطح تسلیحاتی نزدیک شده، تشکیل جلسه می‌دهد.این نشست به درخواست شش عضو از ۱۵ عضو شورای امنیت یعنی ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، فرانسه، کره جنوبی، یونان و پاناما و پشت درهای بسته برگزار خواهد شد، یادآور شده که این شش کشور از شورای امنیت درخواست کرده‌اند، تعهدات حکومت ایران به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در خصوص ارائه اطلاعات لازم مرتبط با بقایای اورانیوم در سایت‌های اعلام نشده را نیز بررسی کند.آلمان، فرانسه و بریتانیا که به گروه تروئیکای اروپایی معروف هستند پیش از این با بیان این که جمهوری اسلامی، ذخایر اورانیوم غنی‌شده خود را بدون هیچ دلیلی به‌طور بی‌سابقه‌ای افزایش داده است گفته بودند که ایران با غنای بالای اورانیوم قادر است به سرعت مقادیر کافی مواد شکافت‌پذیر برای تولید چندین سلاح هسته‌ای تولید کند.مکانیسم ماشه (Trigger Mechanism) یا بازگشت خود‌به‌خودی تحریم‌ها (Snapback) به عنوان بندی در برجام گنجانده شده و به اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل اجازه می‌دهد تا در صورت نقض توافق توسط حکومت ایران، تمام تحریم‌های پیشین سازمان ملل متحد را به حالت قبل بازگردانند.

شعارسال: شماری از دیپلمات‌ها شامگاه دوشنبه اعلام کردند که شش عضو از ۱۵ عضو شورای امنیت — فرانسه، یونان، پاناما، کره جنوبی، انگلیس و ایالات متحده — درخواست برگزاری نشست غیرعلنی درباره گسترش ذخایر اورانیوم ایران را داده‌اند.

آن‌ها همچنین می‌خواهند شورا درباره تعهد ایران به ارائه «اطلاعات لازم برای شفاف سازی مسائل حل‌نشده مربوط به مواد هسته‌ای اعلام‌نشده در مکان‌های متعدد در ایران» به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) بحث کند.

جلسه غیرعلنی شورای امنیت در روز چهارشنبه ۲۲ اسفند ۱۴۰۳، درباره برنامه هسته‌ای ایران و افزایش ذخایر اورانیوم کشور

نمایندگی ایران در سازمان ملل در نیویورک هنوز درباره این جلسه برنامه‌ریزی‌شده اظهارنظر نکرده است.

جمهوری اسلامی ایران ضمن تاکید بر اینکه برنامه هسته‌ای آن صلح‌آمیز است، همواره هرگونه تلاش برای ساخت سلاح هسته‌ای را رد کرده است. با این حال، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مدعی است که ایران به طور «چشمگیری» غنی‌سازی اورانیوم تا خلوص ۶۰ درصد را تسریع کرده است، که نزدیک به سطح ۹۰ درصدی مناسب برای سلاح‌های هسته‌ای است.
ایران در سال ۲۰۱۵ با انگلیس، آلمان، فرانسه، ایالات متحده، روسیه و چین به برنامه جامع اقدام مشترک (JCPOA) دست یافت که بر اساس آن تحریم‌ها علیه تهران در ازای محدودیت‌هایی بر برنامه هسته‌ای آن لغو شد.

واشنگتن در سال ۲۰۱۸ در اولین دوره ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ از این توافق خارج شد و با بد عهدی سایر اعضای توافق، ایران نیز شروع به فاصله گرفتن از تعهدات خود کرد.

انگلیس، فرانسه و آلمان به شورای امنیت سازمان ملل گفته‌اند که در صورت لزوم آماده‌اند تا تمام تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران را به سرعت بازگردانند تا از دستیابی این کشور به سلاح هسته‌ای جلوگیری کنند.

آن‌ها در ۱۸ اکتبر امسال، زمانی که قطعنامه ۲۰۱۵ سازمان ملل در مورد این توافق منقضی می‌شود، توانایی انجام چنین اقدامی را از دست خواهند داد. ترامپ به نماینده خود در سازمان ملل دستور داده است تا با متحدان همکاری کند تا تحریم‌ها و محدودیت‌های بین‌المللی علیه ایران را بازگرداند.

شعارسال با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از باشگاه خبرنگاران جوان، تاریخ انتشار: 21اسفند1403، کدخبر:8925376، www.yjc.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین