پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۵۰۲۲۶
تاریخ انتشار : ۲۲ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۴

طرح شناسنامه‌دار کردن مناطق محروم در اصفهان اجرا می‌شود

مسئول سازمان بسیج سازندگی استان اصفهان از اجرای طرح شناسنامه‌دار کردن مناطق محروم و اولویت‌بندی این مناطق برای رسیدگی بهتر خبر داد.
شعارسال: امروز سرهنگ احسان‌الله رضاپور پیش از ظهر در نشست خبری سازمان بسیج سازندگی با اهالی رسانه پیرامون فعالیت‌های این سازمان اظهار داشت: از ابتدای تابستان تاکنون بیش از 270 گروه جهادی در قالب اردوهای 7 و 10 روزه جهادی به مناطق محروم اعزام شدند.

وی افزود: از این میان 10 هزار جهادگر در پوشش اردوی طرح هجرت دانش آموزی و اردوی یک روزه حلقه صالحین و 7 هزار نفر دانشجو در قالب اردوهای جهادی 7 و 10 روزه در مناطق محرومی همچون ایلام، اصفهان، خوزستان، سیستان و بلوچستان، کرمان و چهارمحال و بختیاری حضور یافتند.

مسئول سازمان بسیج سازندگی استان اصفهان با اشاره به مشارکت آستان قدس رضوی در برنامه‌های جهادی گفت: در سال جاری 270 گروه جهادی با اعتباری بالغ بر 500 میلیون تومان تحت حمایت سپاه صاحب الزمان(عج) اعزام شدند و در قالب طرحی جدید با مشارکت آستان قدس رضوی به همین میزان اعتبار نیز 221 گروه دیگر تحت حمایت قرار گرفتند.

وی در ارتباط با فعالیت گروه‌های جهادی در ایام نوروز 96 بیان کرد: تاکنون 250 نفر برای اردوهای جهادی نوروز 96 ثبت نام کرده‌اند که آن‌ها به مناطق محروم استان و استان‌های هم جوار اعزام خواهند شد تا در زمینه‌های مختلفی چون عمرانی، فرهنگی، محرومیت زدایی، خدمات بهداشتی درمانی و غیره بنا بر نیاز مناطق محروم فعالیت کنند.

سرهنگ رضاپور درباره فعالیت‌های این سازمان در بحث اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: ابتدای سال یک هزار و 770 طرح با ارائه تسهیلات و 500 طرح بدون تسهیلات ابلاغ شد که برای طرح‌هایی که نیاز به تسهیلات داشت اعتباری بالغ بر 36 میلیارد تومان تخصیص داده شد.

وی ادامه داد: در این زمینه 3 هزار و 959 نفر آموزش دیده و سپس مراحل سیر تشکیل پرونده آن‌ها طی شد و در نهایت برای اخذ تسهیلات به بانک عامل معرفی می‌شدند که از این بین 3 هزار و 219 نفر با برآورد 54 میلیارد و 500 میلیون تومان به بانک معرفی شدند و درنهایت یک هزار و 856 نفر موفق به دریافت تسهیلات بانکی و راه اندازی طرح‌های مقاومتی شدند.

مسئول سازمان بسیج سازندگی استان اصفهان با بیان اینکه 2 هزار و 560 نفر به صورت مستقیم ایجاد شغل شده است، خاطرنشان کرد: این تعداد از مراجعه کنندگان با دریافت اعتباری به میزان 30 میلیارد تومان توانستند اشتغال زایی داشته باشند و در 19 طرح مختلف‌ چون پرورش ماهی، مرغ بومی، بلدرچین، شتر مرغ، کود ورمی کمپوزیت، کشت زعفران، احیای باغات، گیاهان دارویی و غیره مشارکت داشتند.

وی با اشاره به پروژه‌های عمرانی اضافه کرد: در این مورد نیز 40 پروژه با اعتبار 500 میلیون تومان برای احداث خانه علم، مسجد، غسالخانه، سرویس بهداشتی، مرمت خانه‌های محرومین، مرمت گلزار شهدای گمنام انجام شده و 40 پروژه دیگر نیز همزمان با یام دهه فجر افتتاح و تا پایان مرداد ماه سال آینده به بهره برداری خواهد رسید.

سرهنگ رضاپور افزود: همچنین 25 پروژه در قالب طرح تملک دارایی با اعتبار 800 میلیون تومان تا پایان تیرماه سال آینده به اتمام خواهد رسید.

وی در ارتباط با پروژه‌های در دست اقدام این سازمان اظهار داشت: درحال حاضر حفر کانال خاکی دشت سگزی با اعتبار 130 میلیون تومان با هدف استفاده از پساب فاضلاب‌ها در هفته آینده افتتاح می‌شود و قرار است در طول یک ماه این پروژه به بهره برداری برسد.

مسئول سازمان بسیج سازندگی استان اصفهان پیرامون طرح‌های بیابان زدایی اظهار داشت: تا ابتدای سال 96، 358 هکتار از زمین‌های شرق اصفهان بیابان زدایی شده و بهره برداری می‌شود، همچنین در این مناطق با اعتبار 2 میلیارد و 100 میلیون تومان برای 200 نفر اشتغالزایی شده همچنین کمک به روند تغییر مسیرهای شغلی کشاورزان به سمت مشاغل خانگی یا کشاورزی محصولات کم آب مانند کشت زعفران در قالب گیاهان دارویی یا ایجاد گلخانه با گیاه آلوئه ورا را داشتیم که منفک از ایجاد طرح‌های اقتاصد مقاومتی است.

وی با بیان اینکه سازمان بسیج سازندگی یکی از مهم‌ترین ارگان‌ها در مسئله واکسینه کردن و مهار بیماری‌های طیور است، گفت: طرح واکسینه کردن طیور بومی علیه بیماری نیوکاسل با همیاری 382 نفر در قالب 191 اکیپ از نیروهای بسیجی طی 2 هزار و 450 روز عملیات در 370 روستا از 24 شهرستان استان انجام شد که در این زمینه 500 هزار طیور واکسینه شدند.

سرهنگ رضاپور خاطرنشان کرد: در حال حاضر نیز در مهار و کنترل بیماری آنفولانزای فوق حاد مرغی با همیاری دامپزشکی استان در حال خدمت رسانی و فعالیت هستیم.

وی با نام بردن از طرح «کرامت» ویژه معتادان پاک شده، تصریح کرد: با هدف تحت پوشش قرار دادن و حمایت از افرادی که ترک اعتیاد کردند این طرح با مشارکت نیروی انتظامی، بهزیستی، استانداری انجام می‌شود که در آن سازمان بسیج سازندگی در بحث اشتغال زایی و مشاوره به این افراد وارد عمل خواهد شد و برای ارائه تسهیلات به این افراد برنامه ریزی خواهد کرد.

مسئول سازمان بسیج سازندگی استان اصفهان درباره فعالیت‌های پیش رو اظهار داشت: بازنگری و تغییر در شیوه برگزاری اردوهای جهادی و تدوین کارسازهای مناسب و کاربردی برای اعزام داوطلبان به مناطق محروم و ترجیحا داخل استان از جمله مهم‌ترین اهداف ما در برنامه‌های آینده است.

وی با بیان اینکه تاکنون در بخش‌های داخلی استان ورود کمتری داشته و باید حضور پررنگ‌تری در این مناطق داشته باشیم، افزود: برای مثال در مناطقی چون حصه و دارک که در داخل اصفهان هستند و از جمله مناطق بحران خیز محسوب می‌شوند حضور کمتری داشتیم درحالی که باید با تمرکز بیشتری در این زمینه وارد عمل شد.

سرهنگ رضاپور از شناسنامه دار کردن مناطق محروم به عنوان دیگر برنامه‌های آینده بسیج سازندگی نام برد و تاکید کرد: هدف ما اجرای اردوهای جهادی با نگاه مبتنی بر توانمندسازی، خود اتکایی و اقتصاد مقاومتی در مناطق محروم است در این بین عموما اکیپ‌های اعزامی در سال‌های بعدی نیز به مناطقی که قبلا رفته بودند مجددا اعزام می‌شوند اما بحث شناسنامه دار کردن مناطق را با اولویت بندی این مناطق برای رسیدگی به کلیه مناطق محروم پیگیری می‌کنیم.

وی عدم مستندسازی از فعالیت‌های جهادی را یکی از مشکلات در این راستا دانست و بیان کرد: لازم است در این زمینه کاری ارزشی و مستند از اردوهای جهادی تهیه شود بنابراین در این مورد هم ورود داشتیم و تولید محتوای مولتی مدیا از حرکت‌های جهادی و پروژه‌های محرومیت زدایی قبل و بعد از انجام پروژه را داریم اما نیاز به همکاری اهالی رسانه نیز هست.

مسئول سازمان بسیج سازندگی استان اصفهان با اشاره به بحث اشتغال‌زایی گفت: هدف ما تحرک بخشی در اشتغال است اما با ایجاد و شناسایی بسترهای شغلی مستقیم، شناسایی ظرفیت‌ها و منابع شغلی، جایگزینی بخش‌های مختلف شغلی و معرفی افراد به مجموعه کاریابی و به کارگیری آن‌ها توانستیم در سال 95 برای 2 هزار و 560 نفر ایجاد شغل کنیم.

وی ادامه داد: ایجاد یک واحد آموزشی برای برگزاری کلاس‌های آموزشی مستمر در زمینه‌هایی همچون مشاغل خانگی، صنایع دستی و کشاورزی با حضور مربیان بسیجی مجرب نیز از دیگر اقدامات این سازمان بوده است.

سرهنگ رضاپور پیگیری امضای تفاهم نامه همکاری با ارگان‌هایی مانند صنایع دستی، میراث فرهنگی، ادارات و کارخانجات مختلف و پویش برای برگزاری دوره‌های آموزشی، راه اندازی واحدهای تولیدی و اشتغال‌زایی متناسب با الگوهای اجرا شده در ندامتگاه‌ها، تولید محتوا و جزوات آموزشی کاربردی با سرفصل‌های متعدد و معرفی الگوهای برتر برای تعامل سازنده و بیشتر را از دیگر اقدامات این سازمان برشمرد.

وی با اشاره به تصویب قانون اصلاح اختیارات سازمان بسیج سازندگی در سال 86 بیان کرد: در این قانون بسیج سازندگی به عنوان دستگاه اجرایی وارد عمل می‌شود و در پروژه‌های غیرانتفاعی که بخش خصوصی وارد آن نخواهد شد و عام المنفعه نیز باشد، فعالیت جهادی خواهد داشت و به سراغ پروژه‌های لوکس نمی‌رود.

مسئول سازمان بسیج سازندگی استان اصفهان اظهار داشت: درصدد هستیم ترویج گفتمان اقتصاد مقاومتی و ایجاد شور برای نیل به اهداف این سازمان در مسیر اصلاح الگوی مصرف، استفاده از کالای ایرانی، مردمی کردن اقتصاد، کارآفرینی و افزایش میزان تولید و ارائه مشاوره لازم همسو با اجرای طرح‌های اقتصاد مقاومتی را داشته باشیم.

وی از ایجاد و تولید نمایشگاه‌های دائمی توسط بسیج سازندگی یاد کرد و تصریح کرد: ایجاد نمایشگاه‌های دائمی و سیار از محصولات و توانمندی‌های اقتصاد مقاومتی و برگزاری دوره‌ای این نمایشگاه‌ها‌ در شهرستان‌ها جهت اطلاع رسانی به عامه مردم نیز از دیگر برنامه‌های پیش روی ما است.

سرهنگ رضاپور خاطرنشان کرد: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در زمینه تجاری سازی و ایجاد نشان‌های تجاری، بسیج سازندگی با بسته بندی و فروش محصولات تولیدی اقتصاد مقاومتی وارد عمل شده تا علاوه بر تجاری سازی مشکلات فروش تولیدات فعالین اقتصادی را از میان بردارد.

وی افزود: اصفهان در زمینه خدمت رسانی و بیابان‌زدایی در کشور حایز رتبه نخست است به خصوص در مبحث بیابان‌زدایی با وجود دیگر ارگان‌های متولی این امر طرحی که بسیج سازندگی در آران و بیدگل ارائه کرد به عنوان یکی از طرح‌های پالت و نمونه محسوب شده و از کشورهای دیگر مانند عراق برای الگو گیری از آن دیدن می‌شود.

مسئول سازمان بسیج سازندگی استان اصفهان تصریح کرد: می‌توان از توسعه و ارتقای آموزش‌های فنی و مهارتی بسیجیان در بحث اشتغال، ترویج فرهنگ کارآفرینی، توانمندسازی بسیجیان در کسب و کار و فضای مجازی، به سازی و زیباسازی مدارس، کمک به رفع بی‌سوادی، کارگاه آموزشی سبک زندگی اسلامی و ایجاد شبکه‌ مجازی با مسئولان بسیج سازندگی و پایگاه‌های حوزه مقاومت به عنوان برنامه‌های آموزشی این سازمان نام برد.

با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری تسنیم، تاریخ انتشار: 20 بهمن 1395، کدخبر: 1322406 ،www.tasnimnews.com

خبرهای مرتبط
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین