شعار سال: از آنجاییکه گیاه ارزشمند "کنگر" از گیاهان چندساله و ریشه ای محسوب می شود،برداشت غیر اصولی آن موجب تخریب رویشگاههای طبیعی این محصول در منطقه شده است.
هنگام برداشت به دلیل استفاده از تیشه و غیره،ریشه اصلی این گیاه قطع می گردد و تا فرصت دوباره ترمیم،به دلیل برداشت مجدد و یا چرای احشام و یا انتهای فصل بارش، این گیاه از بین خواهد رفت.
"کنگر"( عربی عکوب،انگلیسی Thistle) گیاهی است خودرو با برگهای خاردار و ساقههای ضخیم شبیه به کرفس که از آن در پخت سوپ، خورش و حتی بهصورت خام نیز استفاده می شود.
قسمت خوراکی این گیاه، انتهای دمبرگهای جوان آن است و در برخی منابع جوانههای برگ آن خوراکی است که در زیر خاک روئیده و سفید میشوند و اواخر زمستان و اوایل فصل بهار قبل از اینکه برگهای آن باز شود، به وسیله روستائیان جمعآوری و به بازار مصرف عرضه میشود.
از تمام قسمتهای گیاه کنگر (گل، برگ، ساقه، ریشه) استفاده میشود. غذاهای متنوعی از آن تهیه و در تهیه ترشی هم از کنگر استفاده میشود. از شیرابه آن در صنایع آدامس سازی استفاده میشود.
طبع این گیاه گرم وخشک است . تعریق بدن را کنترل می کند،یکی از داروهای اصلی کبد چرب محسوب می شود،مغذی است و در درمان بی خوابی اثر بسیار خوبی دارد.
کنگر ضدعفونیکننده، اشتهاآور، تببر و هضمکننده غذاست و درضمن، مصرف آن باعث تقویت دستگاه گوارش و کاهش کلسترول میشود.
صمغ بوته کنگر قى آور خوبی است و همراه آن صفرا و بلغم را خارج مى نماید. ضماد این صمغ ورمها را فرو مى نشاند.
افرادی که از اختلالات کلیوی ، سنگ مثانه و کیسه صفرا رنج می برند نباید از این گیاه مصرف کنند.مصرف آن در زمان ابتلا به سرماخوردگی نیز مضر است.
با اندكي تلخيص و اضافات برگرفته از پایگاه خبری تحلیلی ملکشاهی خبر، تاریخ انتشار: 8 فروردین 1396، کد مطلب: -:www. malekshahionline.ir