شعار سال: حسین مرعشی در مصاحبهای به کاندیداتوری جهانگیری پرداخت.
بخشی از این گفتوگو را می خوانید:
*صبح روز شنبه، جلسهای با رییسجمهوری داشتهاید. این جلسه با حضور چه کسانی برگزار شد؟
من به همراه آقایان موسوی لاری و حسین کمالی از طرف شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان برای آخرین رایزنیها، خدمت آقای روحانی رسیدیم.
*و در آن بحث کاندیدای پوششی را مطرح کردید؟
ما نظر مشورتی خود را دادیم. اعلام کردیم که با توجه به اوضاع جبهه رقیب و شرایط سیاسی که در کشور حاکم است توصیه این است که حتما با سبدی از کاندیداها البته با محوریت حسن روحانی در صحنه باشیم.
*آقای جهانگیری تنها پیشنهاد شما بود؟
از مجموع پیشنهاداتی که به دکتر روحانی شد، ایشان هم نظر ما را مبنی بر معرفی آقای جهانگیری تایید کردند.
*مخالفتی نداشتند با این پیشنهاد؟
ایشان در اصل فکر میکردند که این کار (معرفی کاندیدای پوششی) ضرورت نداشته باشد اما، چون جبهه اصلاحات، شورای عالی اصلاحطلبان و هم آقای خاتمی و جامعه روحانیون مبارز بر این امر تاکید داشتند، به نظر متحدان خود احترام گذاشتند و رضایت خود را اعلام کردند.
ا*صرار اصلاحطلبان برای معرفی کاندیدای دیگری در کنار حسن روحانی به چه دلیل بود؟
ببینید، نکته مهم در این تصمیمگیری این است که جبهه اصلاحات مجموعه بزرگی از سیاستمداران است که فقط به یک انتخابات نمیاندیشد، بلکه به انتخابات ١٤٠٠ هم فکر میکند. مهمترین دلیل این اقدام ما استفاده از فرصت انتخابات برای معرفی ظرفیتهای خودمان و شخصیتهایی است که میتوانند در طراز ریاستجمهوری ایران باشند. با این دلیل دکتر روحانی هم قانع شدند که با هماهنگی با ظرفیتهایی که دارند و با معرفی سایر چهرهها، با اطمینان بیشتر گام در این انتخابات برداریم. ما تاکید بر وحدت داریم.
* از چه زمانی تصمیم به معرفی آقای جهانگیری گرفتید؟
مدتی است که در شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان و هیات رییسه و محافل مختلف اصلاحطلبان، این بحث درگرفته است.
*گزینههای دیگر اصلاحطلبان چه کسانی بودند؟
فعلا در مورد این گزینهها حرفی نمیزنم.
*اما چرا جهانگیری را معرفی کردید؟ این فرد گزینه مورد نظر همه اصلاحطلبان بود؟
چون نام جهانگیری از دوره قبل به عنوان کاندیدای ریاستجمهوری مطرح بود. اما چون آیتالله هاشمیرفسنجانی برای آن انتخابات ثبتنام کردند، ایشان از حضور خودداری کردند و الان خود را به عنوان کاندیدا معرفی کردهاند.
*قرار است تا چه زمانی در عرصه رقابت انتخاباتی باقی بمانند؟
ایشان برای وحدت در صحنه هستند و تصمیم نهایی در ماندن یا رفتن به هماهنگی ایشان با آقای روحانی باز میگردد.
*یعنی ممکن است که جهانگیری تا آخر بماند؟
به تصمیم این دو بزرگوار بستگی دارد. هرطور که خودشان به نتیجه برسند.
*اصلاحطلبان زیادی مخالف معرفی کاندیدای دیگری بودند، چطور شد که پس از مدتها به این نتیجه رسیدند که کاندیدای پوششی معرفی کنند؟
تاکید ما برای آماده بودن در شرایط احتمالی است تا قدرت مانور داشته باشیم. این تحلیل آیتالله هاشمی هم بود. الان هم خوشحالیم که یکی از سیاستهای راهبردی ایشان اجرا شده است.
* تاکید هاشمی بر شخص آقای جهانگیری بود؟
نظر آیتالله این بود که در کنار آقای روحانی، یکی از دوستان هم حضور داشته باشند. این موضوع مورد تاکید ایشان بود و الان هم بسیار خوشحالیم که در نبود آیتالله هاشمی سیاست راهبردی ایشان اجرا شده است.
*از شرایط احتمالی برای معرفی کاندیدای پوششی نام بردید. آیا به دلیل همان احتمال رد صلاحیتی بود که مدتها قبل صحبت آن را مطرح کرده بودید؟
دلیل اصلی از معرفی آقای جهانگیری، استفاده از ظرفیتهای فعلی برای آینده است. در واقع معرفی این چهرهها برای انتخابات دورههای آینده است.
*یعنی با این حساب میتوان گفت که گزینه اصلاحطلبان برای انتخابات ریاستجمهوری ١٤٠٠، آقای جهانگیری است؟
این دلیل نه به معنای کاندیداتوری جهانگیری برای دوره بعد ریاستجمهوری است. مورد دکتر عارف را مثال میزنم. ایشان در انتخابات گذشته حضور یافت و به نفع روحانی کنار رفت اما اکنون میبینید که یکی از شخصیتهای موثر اصلاحطلبان در مجلس است. عارف برای ایجاد وحدت کنار کشید اما به یک سرمایه تبدیل شد. او به عنوان یک شخصیت موثر در مجلس حضور دارد. پس قرار نیست همه رییسجمهور شوند، مهم این است که ما شخصیتها و چهرههای خود را به جامعه برای هر انتخاباتی معرفی کنیم.
با اندکی تلخیص و اضافات، برگرفته از پایگاه خبری تحلیلی ساعت 24، تاریخ انتشار: 27 فروردین 1396، کد مطلب: 254344: www. saat24.com