نظام بهزیستی در بسیاری از موارد بجای عرضه محور بودگی، تقاضا محور است. اسعدی، مدیرکل دفتر توانمندسازی خانواده و زنان بهزیستی کشور مدعی شده است که تعداد بانوان پشت نوبت بهزیستی در آذرماه سال ۱۴۰۱ به صفر رسید و تمامی پشتنوبتیها تحت پوشش قرار گرفتند.همچنین،در راستای کمک به تأمین مسکن مناسب، مبلغی به عنوان ودیعه مسکن پرداخت میشــود. باید از سازمان بهزیستی پرسید که خودش از این ادعای خنده دار تقاضامحور خنده اش نمی گیرد؟ چقدر مردم در پشت نوبت ماندن اذیت شدند و عطایتان را به لقایتان بخشیدند؟ راستی بانک اطلاعاتی که ثبت کننده پرداخت ودیعه مسکن بر اساس واریز به شماره حساب باشد، کجاست؟ چرا ودیعه بنام سازمان بهزیستی به صاحبان خانه پرداخت نمی شود تا امکان پیگیری و ترمیم داشته باشد؟ خودتان هم خوب می دانید که چه داستان هایی پشت این حوزه است؟
روند رو به رشد تعداد زنان سرپرست خانوار؛
مدیرکل دفتر توانمندسازی خانواده و زنان سازمان بهزیستی کشور گفت: تعداد زنان سرپرست خانوار در کشور طی چند دهه اخیر روند رو به رشد داشته است به طوری که در حال حاضر ۲۴۰ هزار خانوار زن سرپرست که با اعضای خانواده بالغ بر ۵۸۴ هزار نفر هستند که تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار دارند.
هشدار می دهیم؛
دکتر خزعلی معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهور مدعی شده است که به دنبال این هستیم با استفاده از معتمدین محلی مشکل دریافت وام زنان سرپرست خانوار را که ضامن ندارند، حل کنیم. از حالا هشدار میدهیم که این طرح میتواند مفید باشد، اما با رویه فعلی، بشدت خطرناک است. در خصوص سو استفاده از زنان سرپرست خانوار هشدار میدهیم. باید صندوق ضمانت، ضمانت متقابل، تسهیل در ضمانت را جایگزین کنید. در خصوص این طرح هشدار امنیتی- اجتماعی میدهیم خانم خزعلی.
آسیب دیدگان کرونا؛
کودکان در شرایط شیوع ویروس کرونا و فوت سرپرستان خانوار در معرض مواجهه با انواع آسیبها نظیر فقر، ترک تحصیل و اختلالات روانی پساحادثه قرار دارند و این موضوع در ارتباط با کودکان خانوارهای کمبضاعت بهصورت مضاعف صدق میکند. همچنین زنان سرپرست خانوار در شرایط همهگیری فعلی، به دلیل شرایط نابرابر در مقایسه با خانوارهای مرد سرپرست، در معرض مواجهه با مشکلات عدیده اقتصادی اجتماعی قرار دارند؛ آمار وزارت کار از وضعیت خانوارهای آسیبدیده از کرونا نشان میدهد که حدود ۱۵ هزار کودک، مرگ حداقل یکی از والدین خود را تجربه کردهاند و ۳۲ درصد زنان سرپرست جدید جزو سه دهک پایین درآمدی هستند.
مددجویان تحت پوشش بهزیستی؛
مدیرکل دفتر توانمندسازی خانواده و زنان سازمان بهزیستی با بیان اینکه زنان سرپرست خانوار برای دریافت وام با مشکل تامین ضامن مواجه هستند، گفت: حدود ۱۳ هزار و ۵۶۶ زن سرپرست خانوار بازتوان شده و از چرخه حمایت خارج شدهاند و همچنان ۲۳ هزار نفر پشت نوبت هستند.
کیتی ادواردز:
برچسبهایی که به کسانی که فرزند ندارند زده میشود، زخم سایندهای دارند که به شدت سعی میکنم آن را التیام دهم. برای مثال، عبارت «بیفرزند» (childless) بار معنایی تاریکی دارد. برای من، این نه تنها این ایده را تقویت میکند که مادر بودن یک هنجار است، بلکه همچنین بر کمبود، فقدان، و غیبت تمرکز دارد.
ورود آقایان ممنوع؛
یکی از درد دلهای متداول گروهی از زنان این است که چی میشد ما شهر و روستایی کاملا زنانه و خالی از مردها داشتیم و در آن زندگی میکردیم. گویا در کشور کنیا، این روستا ایجاد شده است.
معاون فرهنگی اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی:
ابراهیم صادقیفر گفت: در پی تلاش و پیگیریهای صورت گرفته، خوشبختانه بسته حمایتی کمک به تامین مسکن زنان سرپرست خانوار در ستاد ملی زنان و خانواده به ریاست معاون اول رئیس جمهوری تصویب شد.
مدیرکل توانمندسازی بهزیستی:
مدیرکل دفتر توانمندسازی خانواده و زنان سازمان بهزیستی کشور اعلام کرد که در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰، ۳۰۰۰ میلیارد تومان برای اشتغال گروههای هدف سازمان بهزیستی با اولویت زنان سرپرست خانوار در نظر گرفته شده است.
معاون بهزیستی:
حبیبالله مسعودی فرید گفت: براساس آخرین آمار قریب به چهار میلیون خانواده زنسرپرست در کشور وجود دارد که امسال میزان مستمری آنان که تحت پوشش بهزیستی هستند، افزایش پیدا کرده است.
معاون بهزیستی:
معاون اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: ۲۴۵ هزار زن سرپرست خانوار تحت پوشش بهزیستی قرار دارند که ۵۰ هزار نفر از آنها، پشت نوبت دریافت مستمری بهزیستی هستند.
فرگل صحاف خبر داد:
مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی تعداد زنان سرپرست خانوار مستمری بگیر را ۱۹ هزار و ۱۵۱ نفر عنوان کرد و گفت: گفت: ۷۷ هزار و ۵۷۰ نفر معلول در آذربایجان شرقی تحت پوشش اداره کل بهزیستی هستند.
زنان سرپرست خانوار؛
مدیرکل دفتر توانمندسازی خانواده و زنان گفت: سال گذشته سی میلیون تومان به زنان سرپرست خانوار کمک بلاعوض پرداخت میکردیم تا بتوانند کسب و کارشان را شروع کنند. با توجه به مساله تورم و مسائل خاصی که وجود دارد درخواست رقم بیشتری را مطرح کرده ایم.
صدیقه ربیعی؛
مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری قزوین از افزایش زنان سرپرست خانوار ابراز نگرانی کرد و افزود باید باور اشتغال و کارآفرینی در بانوان افزایش یابد.
گسترش شغل های کاذب در میان زنان ؛
یک فعال کارگری کردستان از زبالهگردی زنان انتقاد کرد و گفت: نباید سهم زنان از این همه ثروت ملی، مشاغل کاذب باشد.
مصائب زنان کولبر
بوژانه ۳۰ ساله هم نبود که شوهرش خانهنشین شد و خودش کولبر. زد به دل کوه و کمر برای سیر کردن شکم خانوادهاش. حالا شده یک زن ۳۵ ساله که دیگر پا و کمری برایش نمانده است.
مدیر عامل صندوق ضمانت سرمایهگذاری تعاون:
حسین نژاد گفت: این صندوق با دادن وثیقه تعاونی ها، نیازمندیهای واقعی آنها را تامین میکند، زنان سرپرست خانوار نیز بدون وثیقه میتوانند از سوی صندوق ضمانت سرمایهگذاری تعاون ضمانتنامه دریافت میکنند.
فقر زنانه میشود
نگاه جنسیتی به زنان در کلیشهها و آداب و رسوم و عادتوارهها همیشه وجود داشته و در حاشیه شهر پررنگتر بوده است، زیرا این زنان گرسنهاند، این زنان در حاشیهاند و طبعا خشونت علیه این زنان دوچندان میشود.
لزوم حمایت از زنان سرپرست خانوار
متمایز کردن این بخش از خانوادهها و شیوه فعالیت زنان با عنوان زنان سرپرست خانوار، وافی به مقصود نبوده و دردی را دوا نمیکند. آیا در عمل، بفکر زندگی زنان سرپرست خانوار هستیم؟ آیا به رفتارهای شنیع و زشت برخی از ماموران و مدیران شهرداری (نظیر کرمانشاه و اخیرا در بندرعباس در نوع تخریب آلونکهای زنان سرپرست خانوار) واکنش مدنی، قانونی و اداری لازم را نشان داده ایم؟ آیا حمایت از کمیته امداد را بعنوان یک اولویت وظیفهای، مدنظر داریم؟ لطفا کلیپ ضمیمه شده را مشاهده کنید.
معضل تولد نوزادان معتاد
مسئولین به جای در نظر گرفتن راهی برای نجات زنان معتاد، کارتن خواب و ... و به توهین آمیزترین راه ممکن روی آوردهاند.