از زبان سخنگوی آتش نشانی؛
یادداشت محمدرضا زائری؛
در سایر کشورها دقیقا آداب و اصولِ داشتن یک حیوان خانگی پیشبینی شده است و کاملا مشخص است که مثلا اگر این حیوان در اتوبوس یا مترو بدون قلاده یا پوزهبند باشد، چقدر جریمه دارد یا مثلا در آسانسور یک مجتمع مسکونی چگونه باید حمل شود و گاه درکنار ورودی پارک، پلاستیکهایی برای فضولات سگ قرار میدهند و اگر کسی خود مراقب نظافت حیوان همراهش نباشد، قانون او را مجرم میداند. مشکل اینجاست که در ایران، تکلیف هیچکدام از این امور را روشن نساختهایم و مسئله را به دعواها و درگیریهای میانفردی شهروندان واگذار کردهایم.
قانون حمایتی از کودکان آسیب دیده؟!
این تصویر، صدای شکستن ستون فقرات جامعه ما است. انداختن کودک کار در سطل زباله تنها آزار یک کودک بی پناه نیست بلکه نیشخند گرسنگان و فروریختن اخلاق و فرهنگ جامعه ایرانی است. جامعهای که هر روز شکاف میان فقیران و ثروتمندانش بیشتر میشود و بر شمار کودکان کارش افزونتر. کودکانی که خود قربانیان خشونت اقتصادی اند. با این حال، اما از خشونتها و آزارهای جنسی و روانی نیز بی نصیب نمیمانند.
بچهمتصلهای لاکچری!
بعد از استفاده شخصی ژنهای نازنین از آمبولانسها پلیس تایید کرد که پلاکهای رند به صاحبان خودروهای خاص فروخته شده است
یک جامعهشناس:
امیرمحمود حریرچی، جامعهشناس و استاد دانشگاه، در خصوص پدیده حاشیهنشینی و آسیب بحرانهای این موضوع گفت: تنگنای معیشت، بحران تورم، بحران تولید و صنعتی شدن عوامل اثرگذار در زمینه های اقتصادی است.
یک رفتارشناس:
حسنپور گفت: بازتولید خشونت در جامعه ایران فقط از طریق دولت و ارگانهای سرکوب بازتولید نمیشود. این فرهنگ اقتدار و یا استفاده از خشونت باید از پائینترین سلول جامعه باز تولید شود.
بررسی خاستگاه طبقاتی معترضان؛
یک هفته از اعتراضات در واکنش به افزایش قیمت بنزین گذشت. منطق و شیوه توزیع جغرافیایی مناطق و شهرهایی که در آنها تجمعات اعتراضی برپا شد و در پارهای از مواقع به خشونتهای بیسابقه کشیده شد، بهگونهای نبود که بتوان براساس آنها تحلیل یا تفکیکی دقیق و قطعی ارائه داد.
یک جامعه شناس:
یک جامعهشناس با اشاره به اعتراضات اخیر گفت: این نوع اعتراضات جز خراب کردن جامعه و جز بنبستهای شدید پیشروی جامعه هیچ نتیجهای ندارد.
بررسی اعتراضات در اتاقهای فکر ؛
روزنامه ایران در یادداشتی به قلم مصطفی ازکیاجامعه شناس نوشت:با نگاهی عمیق و توجه درست به اتفاقات روی داده در چند روز اخیرمتوجه میشویم که بیشتر شرکتکنندگان در این شلوغیها را اقشار فرودست جامعه یعنی دهکهای کم درآمد جامعه تشکیل میدادند. این گروه ها بیشتر در شهرکهای حاشیهای زندگی میکنند.
یک جامعهشناس مطرح کرد:
محمدرضا ذوالفقاری گفت: آمارهای عجیبی درخصوص طرفین نزاع وجود دارد که نشان میدهد بخش عمدهای از نزاعهای خیابانی به وجود آمده و یا قتلهایی که ماحصل نزاع است، میان افرادی است که هیچگاه یکدیگر را ندیده و نمیشناختهاند.
الهام فخاری:
یک عضو شورای شهر تهران در صفحه توییتر خود اعلام کرد: گذشته از درستی یا نادرستی تصمیم اعلامشده در مورد بهای بنزین یا شیوه اعلام و اجرای تصمیم توسط دولت، آنچه کسی به آن نپرداخته است آسیب روانی است که به جامعه و گروههای نسلی گوناگون تحمیل شده است.
مرد که گریه نمیکنه!
«مرد که گریه نمیکنه!» این جمله قطعاً در صدر ظالمانهترین جملات علیه مردان قرار دارد که از کلیشههای جنسیتی نشأت میگیرد. تمام این عبارتها و تصورات ذهنی ریشه در یک دیدگاه مشترک دارد. دیدگاهی که میگوید مرد موجودی سخت، به دور از عاطفه، بهترین گزینه انجام کارهای فیزیکی و یدی و بیتفاوت به مسائل عاطفی است.
آزادی جنسی ؛
سن بیداری جنسی پسران با تحریکاتی که در جامعه وجود دارد، پایین آمده است. بنابراین در مجموع ۲۰ میلیون نفر در کشور داریم که هیچ دسترسی مشروعی برای پاسخگویی به میل جنسی ندارند و هیچ مدلی از سوی نخبگان، حاکمیت و کنشگران اجتماعی برای این جامعه بزرگ ارائه نشده است.
احیای سنت شب نشینی ؛
مدیر گروه تعاون و رفاه اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی با پیشنهاد احیای بانکداری اجتماعی در سطح خویشاوندان گفت: اگر الگوها توسط دولت تقویت شود، میتوانیم مصادیق پیوندهای خانوادگی از جمله رسمهایی مانند شبنشینی را احیا کنیم.
و این بار زایمان های توریستی!!
«تب فراگیر زایمانهای توریستی بعد از سفر برخی از سلبریتیها و افراد مشهور به خارج از کشور حالا به زنان پا به ماه دربرخی از شهرستانها هم سرایت کرده است اما این بار آنهایی که توان مالی کمتری دارند برای این که از قافله زایمانهای توریستی عقب نمانند، تهران را مقصد تولد فرزندشان انتخاب میکنند. تا به باور خودشان فرزندشان شناسنامه تهرانی داشته باشد.»
بمیر و شاخ شو!
شاخها همه جا هستند؛ همه حوزهها را قرق کردهاند و در همه قلمروها روی رقیب را کم میکنند. شاخ رستوران، شاخ مجلس عروسی، شاخ مد، شاخ زیبایی، شاخ زشتی، شاخ عشق، شاخ ترس، شاخ تهوع، شاخ رمانتیک و...
حذف لایک اینستاگرام؛
از هفته آینده تعداد لایک های صفحات اینستاگرام به کاربران نشان داده نمی شود.
خونبازی در خانه؛
اگر چه آمار مطمئنی از قتلهای خانوادگی مانند سایر آسیبهای اجتماعی در دسترس نیست، اما شواهد حاکی از آن است که این پدیده در جامعه رو به افزایش است به نحوی که عضو ثابت اخبار حوادث شده است. اگر پیشتر دگرکشی مد بود و قتل بیشتر خارج از فضای خانواده رخ میداد، اما امروزه جنایتها رنگوبوی تلختری به خود گرفته است و از همسرکشی، فرزندکشی، برادر و خواهرکشی و گاه پدر و مادرکشی حکایت دارد.
پدیده سگ فرزندی در آمریکا ؛
پایگاه خبری "نیویورک پست" در گزارشی از علاقه مردم به خریداری سگ به جای فرزند مینویسد؛ بر اساس تحقیقات جدیدی که در سال 2018 منتشر شد، یک سوم خانوادههای نیویورکی از علاقه خود نسبت به سگ به عنوان فرزند صحبت میکنند.
عاليه شكربيگي ،جامعهشناس:
ابعاد اجتماعي مرگ يك بيمار بهدليل پنچر كردن عمدي آمبولانس در گفتوگو با عاليه شكربيگي بررسی می شود.