شعارسال: برنامه های فشرده این اجلاس نشان می دهد رهبران سیاسی داووس را یکی از مهمترین گردهم آیی هایی سیاسی و اقتصادی دنیا می دانند و تلاش می کنند در این جلسه افراد بیشتری را با خود همسو کنند. بسیاری بر این باورند ه مهمترین عضو سیاسی در این اجلاس دونالد ترامپ است که قرار است روز جمعه یعنی آخرین روز اجلاس سخنرانی کند ولی با توجه به شمار بالای رهبران سیاسی شرکت کننده در این اجلاس نمیتوان با اطمینان در این مورد صحبت کرد. قرار است انگلا مرکل نخست وزیر کشور المان و امانویل ماکرون رییس جمهوری کشور فرانسه در روز چهار شنبه در مورد ضرورت مشارکت دنیا برای ساختن آینده ای بهتر برای همه سخنرانی کنند . از دیگر سخنرانان این روز می توان به ژان کلود جانکر رییس کمیسیون اروپا هم اشاره کرد که در همین روز سخنرانی می کند . در روز پنج شنبه جاستین ترودو ، نخست وزیر کشور کانادا برای شرکتکنندگان در این اجلاس سخنرانی می کند. اما اولین سخنران سیاسی بزرگ در این اجلاس ، رهبری از کشورهای صنعتی و غربی نخواهد بود بلکه نارندا مودی نخست وزیر کشور هند است که برای اولین بار طی بیست سال گذشته در اجلاس شرکت کرده است و قرار است در مورد تحولات مثبت اقتصادی در هند صحبت کند. فایننشال تایمز نوشت نخست وزیر کشور هند با هیات بزرگی از وزار و مقامات اقتصادی در این اجلاس شرکت می کند. بسیاری از تحلیل گران اقتصادی بر این باورند که هند نقشی کلیدی و مهم در عرصه اقتصادی دنیا در سالهای پیش رو دارد و به همین دلیل یکی از مودی یکی ازمیهمانان ویژه در اجلاس است.قرار است در روز چهار شنبه مشاور اقتصادی رییس جمهوری کشور چین در مورد سیاستهای اقتصادی کشورش سخنرانی کند. اهمیت این سخنرانی را می توان در اهمیت اقتصادی چین در دنیا دید . کشوری که دومین اقتصاد بزرگ دنیا است و بالغ بر ۱.۴ میلیارد نفر جمعیت دارد و بیشترین حجم از کالاهای تولیدی دنیا را به خود اختصاص داده است. چین بزرگترین صادرکننده کالاهای مختلف به دنیا است و در تامین کالاهای اساسی در جهان نقشی کلیدی دارد.در روز پنج شنبه ترزا می نخست وزیر کشور بریتانیا هم در اجلاس سخنرانی می کند و در مورد شرایط اقتصادی کشور در جریان بریگزیت و تحولات آتی تجارت در اروپا صحبت خواهد کرد.
یکی دیگر از رهبران سیاسی مهمی که در این اجلاس حضور خواهد داشت سیریل رامافوسا است که به عنوان رییس تازه کنگره ملی افریقا انتخاب شده است و انتظار می رود در آینده ای نه چندان دور به عنوان رییس جمهوری کشور افریقای جنوبی انتخاب شود. .اما علاوه بر این سران سیاسی ، رهبران اقتصادی و مالی دنیا هم در این اجلاس سخنرانی خواهند کرد. در روز سه شنبه دو جلسه در مورد خطراتی که بازارهای مالی و اقتصادی دنیا را تهدید می کند برگزار خواهد شد.قرار است در این جلسات رییس بانک امریکا، رییس بانک کردیت سوییس و رییس موسسه مالی بلک استون سخنرانی کنند . عنوان این جلسه بازارهای مالی در دنیای از هم فروپاشیده است.بعد از این جلسه آن ریچارد از موسسه ام و جی ،دیویدرابنستاین از موسسه کارلایل، جس استالی از موسسه بارکلیز و مایکل کوربات از موسسه مالی سیتی در یک پنل در مورد سرمایه گذاری هدفمند در سال ۲۰۱۸ میلادی و عوامل ایجاد کننده بحران مالی با یکدیگر گفت و گو می کنند.در روز جمعه مدیر موسسه مالی سی بی آی در مورد تحولات بازارهای مالی بعد از بریگزیت صحبت می کند. انتظار می رود سخنرانی ها و جلسات زیادی در این زمینه برگزار شود زیرا بریگزیت و اثرات اقتصادی آن یکی از مهمترین مسایل دنیا در سال ۲۰۱۸ میلادی است و اجلاس داووس بهترین عرصه فرصت برای صحبت در مورد این مساله است.
شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته از سایت خبری تحلیلی ساعت24 ، تاریخ انتشار: 3 بهمن 1396 ، کدخبر: 326523 ، www.saat24.news