شعار سال: میتوانیم تصور کنیم زن و مرد در ابتدای زندگی مشترک به هم چسبیدهاند، مماس هم هستند، بینشان صمیمیت زیادی وجود دارد و تمام توجهشان به یکدیگر است؛ ولی چه اتفاقی میافتد که کم کم بینشان فاصله ایجاد میشود و این فاصله به مرور زمان زیاد و زیادتر شده و این فاصله با چیزهای دیگری چون کار، خانواده، فامیل، دوستان و یا حتی شخص خاص دیگری پر خواهد شد و متاسفانه بعضی زوجها گلایه میکنند که حتی روزی نیم ساعت هم حرفی برای گفتن با همدیگر ندارند؛ اگر فاصله به این اندازه برسد، در این موارد میتوانیم بگوییم زندگی آنها مرده است و تنها یک راه نجات برای این زندگی وجود دارد و آن چیزی جز تلاش برای ایجاد صمیمیت بیشتر نیست.
در این شرایط مهمترین کار ایجاد صمیمیت با همسر است.
*تعریف صمیمیت و عشق
صمیمیت فرآیندی تعاملی است که از چندین مؤلفهی مربوط به هم تشکیل شده است. هستهی اصلی آن شناخت، فهم و پذیرش فرد مقابل است. شناخت یعنی نقاط ضعف و قوت را بشناسیم و بر اساس آنها به عشق برسیم؛ بعد از شناخت تفاوتها را بپذیریم و به آنها احترام بگذاریم. در عشق غیرواقعی میگویند تو طبق مدل من تغییر کن و رفتار کن.
در عشق واقعی و صمیمیت، افراد باعث رشد یکدیگر میشوند و بدون اعمال کنترل و اجبار تغییرات مثبت اتفاق میافتد.
*مؤلفههای صمیمیت
شناختی (از نظر حل تعارض و مساله چقدر با هم هماهنگ هستند؟)
عقلانی (فرآیندهای فکری و اندیشههایشان چقدر به هم نزدیک است؟)
معنوی (ارزشها و باورها را در بردارد)
جسمی و جنسی ( از نظر جنسی چقدر با هم راحت هستند )
و در کل و با زبان ساده میتوانیم صمیمیت را این گونه تعریف کنیم: در مقابل همسرتان چقدر راحت هستید، خودتان هستید؟ و خودتان را از هر نظر سانسور نمیکنید؟ خود واقعیتان را نشان میدهید؟ چقدر افکار و احساسات و درونیات خودتان را میتوانید برای همسرتان آشکار کنید؟هر چقدر این میزان بیشتر باشد یعنی احساس صمیمیت بین شما و همسرتان بیشتر است.
*بررسی نیاز به صمیمیت
چقدر نیاز دارید که احساساتتان، افکارتان، نیاز جنسیتان، باورهای معنویتان، تفریحات و... را با همسرتان در میان بگذارید؟ همسرتان تا چهحد قادر است نیازهای شما را برطرف کند؟ تا چه اندازه با همسرتان احساس نزدیکی میکنید؟ آیا وقت آزادتان را با هم هستید؟ تا چه اندازه به همسرتان متعهد هستید؟ تصمیمگیریهایتان چگونه است؟
به این پرسشها صادقانه پاسخ دهید.
چگونه احساس صمیمیت را بالا ببریم؟
باید با هم احساس ما بودن داشته باشیم و یک تیم باشیم.
برای رسیدن به این احساس، به این سوالها فکر کنید.
من چه کارهایی را انجام دهم تا احساس ما بودن بکنیم؟
همسرتان چه رفتاری انجام دهد، احساس ما بودن میکنید؟
انجام دادن چه کارهایی، احساس ما بودن را کم میکند؟
همسرتان چه کاری کند احساس ما بودن کم میشود؟
برای داشتن یک رابطهی خوب و صمیمی، هیچ قرص و دارویی وجود ندارد و شما نمیتوانید منتظر معجزه باشید، فقط یک راه وجود دارد، تلاش کردن و انجام دادن یک سری از قواعد نوشته و نانوشتهی زندگی؛ و نکتهی مهمتر اینکه منتظر تغییر دیگری نمانید، از خودتان شروع کنید. حتی اگر همسرتان هیچ گامی برنداشت ناامید نشوید، شما شروع کنید، به مرور و کم کم وقتی همسرتان تغییرات شما را ببیند و متوجه شود که این تغییرات سطحی و زودگذر نیستند، او هم گامهایی را برخواهد داشت.
و اگر تمام این اصولی را که در طی این چند یادداشت گفتهام، اجرا کنید و به عمل درآورید مطمئن باشید بین شما رابطهای قوی شکل خواهد گرفت و هیچ نیرویی نمیتواند بین شما قرار بگیرد. زوجهایی که گلایه می کنند و میگویند همسرم به خانواده یا به خصوص به پدر یا مادرش بیشتر توجه نشان میدهد تا به من، فقط یک توصیه میتوانیم بکنیم و آن اینکه به رقابت و بد جلوه دادن دیگری نپردازید، بلکه فقط تلاش کنید بین خودتان و همسرتان یک رابطهی صمیمی و محکم ایجاد کنید که در این صورت شما همیشه انتخاب اول همسرتان خواهید بود و دیگر نیازی به حذف دیگران نخواهید داشت. هر کسی جایگاه خودش را خواهد داشت. شما جایگاه خود را محکم پایهریزی کنید.
متاسفانه بعضی افراد به جای محکم کردن جایگاه خود، تلاششان این است که جایگاه دیگران را متزلزل کنند و این نتیجه بخش نخواهد بود. کاری به دیگران نداشته باشید، رقابت را کنار بگذارید و رفتار درست و صحیح و به جای خود را انجام دهید، مطمئن باشید با این روش موفقتر خواهید بود.
با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از پایگاه اطلاع رسانی کرمانشهر آنلاین، تاریخ انتشار 24 بهمن 1394، کد مطلب: 9411212: www. kerna.ir