شعارسال: خطر فرونشست زمین به دیوار شهر باستانی درابگرد رسید و قسمتی از بستر خندق اطراف و دیواره آنرا تخریب کرد.
فرونشست زمین؛ شکافی به طول بیش از ۵۰ متردر بستر خندق اطراف بزرگترین دیوار گلی جهان بوجود آورده که در بخش مرکزی آن عمقی قریب یک متر دارد.
این فرونشست در ضلع شمالی و روبروی دروازه شمالی شهر باستانی دارابگرد بوجود آمده و در جهت های مختلف شکاف هایی به عمق و عرض قریب یک متر و عرض ۷۰ سانتی متر دارد که بیشترین عمق آن مربوط به کف خندق می باشد اما شکاف بوجود آمده بصورت ترک خوردگی تا دیواره این اثر باستانی پیش رفته و احتمال گسترش آن با طول و عمق بیشتر دور از ذهن نیست.
دارابگرد نام یكی از پنج شهرستان ایالت پارس در ایران قدیم بوده كه به نام «دارابجرد» نیز معروف است. این شهر در فاصله شش كیلومتری شهر داراب فعلی قرار گرفته و نخستین پایتخت سلسله ساسانیان و یكی از قدیمی ترین شهرهای باستانی ایران و جزو پنج شهر تاریخی استان فارس است.
قدمت این شهر به دوره هخامنشیان می رسد و نخستین شهر مدور فلات ایران محسوب می شود. پیرامون این شهر، دیوار مخروطی عظیمی از گل رس و سنگ و ملاط آهك ساخته شده كه ارتفاع آن به بیش از ۱۰ متر می رسد.
با توجه به اهمیت این میراث گرانبهای تاریخی که قطعا یکی از بی نظیر ترین آثار بجا مانده از دوران باستانی ایران می باشد لازم است تا دست اندر کاران میراث فرهنگی کشور و استان فارس و بویژه مدیریت میراث فرهنگی و انجمن دوستداران و گروه های مردمی علاقه مند به تاریخ و فرهنگ این دیار به عنوان یک وظیفه ملی دست به دست هم داده و با اتخاذ روش های علمی از گسترش این پدیده مخرب که ممکن است موجب تخریب بیشتر آن شود جلوگیری به عمل آورند.
با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته
از عصرداراب- تاریخ انتشار : 5 دی ۱۳۹۴ - www.asredarab.com