پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۱۴۲۹۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۵ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۸:۲۴
رئیس موسسه تحقیقات خاک و آب وزارت جهاد کشاورزی گفت که بازده آبیاری در مزارع کشورمان در طول ۱۰ سال گذشته از ۳۵ درصد به ۴۵ درصد افزایش یافته است.

شعار سال: کامبیز بازرگان روز دوشنبه در حاشیه آیین افتتاحیه سومین همایش ملی مدیریت آب در مزرعه با اشاره به اینکه افزایش بازده آبیاری در مزارع با استفاده از روش‌هایی همچون آبیاری نوین اتفاق افتاده، افزود: روند رو به رشد افزایش بازده آبیاری از برنامه‌های اصلی وزارت جهاد کشاورزی است.

وی در ادامه با اشاره به برگزاری سومین همایش ملی مدیریت آب در مزرعه، اظهار داشت: حدود شش سال پیش اولین همایش برگزار شد که پس از برگزاری این همایش تا کنون، در این مسیر متوجه پیچیدگی ابعاد مدیریت آب در مزرعه شده‌ایم.

وی با بیان اینکه در سومین همایش به ابعاد جدیدی پرداخته می‌شود، گفت: این همایش بر خلاف روال عادی دیگر همایش‌ها با برگزاری پنل های علمی تخصصی انجام می‌شود که سه پنل تخصصی این همایش شامل تقاضا‌محوری آب در مزرعه، منابع و عوامل تولید در مدیریت مزرعه و عوامل اقتصادی-اجتماعی موثر در مدیریت آب در مزرعه هستند.

بازرگان با اشاره به اینکه مقالات زیادی در این سه موضوع به دبیرخانه همایش رسیده، افزود: این پنل ها در جهت شکافتن وشفاف کردن عوامل موثر در مدیریت آب کشاورزی که مدیریت آب در مزرعه سهم قابل توجهی در این موضوع دارد، برگزار می‌شود.

وی در خصوص وضعیت استفاده از آب کشاورزی در مزارع کشورمان گفت: شرایط اقلیمی کشور ما با شرایط اقلیمی خیلی از مناطق دنیا متفاوت است به طوریکه ما در کاربرد آب در مزار عمان و در مدیریت آب و خاک باید به شدت به شرایط اقلیمی کشور توجه کنیم.

وی اظهار داشت: وضعیت آب قابل تجدیدپذیر کشور محدودیت‌های ویژه‌ای دارد، به خصوص با وضعی که در ۱۵-۱۰ سال اخیر با توسعهٔ کشت آبی و روند رو به رشد چاه‌های غیرمجاز که با آن مواجه هستیم و برداشت بیش از اندازه از ظرفیت آب تجدیدپذیر کشور داشته‌ایم.

رئیس موسسه تحقیقات خاک و آب وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: همین موضوع، پرداختن به موضوات مدیریت آب در حوزه کشاورزی را حادتر و مهم‌تر می‌کند برای همین در کنار ابعاد فیزیکی که به مسائل انتقال و مسائل احصا و تحصیل آب، جمع‌آوری و توزیع آب می‌پردازد ما به بحث مدیریت در آب مزرعه که در کشاورزی نگاه ویژه‌ای به آن است، می‌پردازیم.

وی گفت: در این بخش مهم‌ترین بحثی که هست نزدیک کردن دیدگاه‌های مدیران در سطح ملی با دیدگاه‌های کشاورزان در سطح مزرعه است.
وی همچنین به موضوع آب مجازی اشاره کرد و افزود: آب مجازی در سال‌های اخیر در کشاورزی دنیا مورد توجه قرار گرفته است که تجارت آب بین کشورها اتفاق می افتد.

بازرگان به آب سبز نیزپرداخت و اظهار داشت: آب سبز با استفاده بهتر از آب باران در کشاورزی اتفاق می افتد که خوشبختانه کار خوبی در حوزه کشاورزی با تغییر بر روی تاریخ کشت محصولات و کشاندن آن به سمت پاییز و استفاده از آب سبز اتفاق افتاده است.

ارسال ۳۶۰ مقاله به دبیرخانه سومین همایش ملی مدیریت آب در مزرعه
دبیر سومین همایش ملی مدیریت آب در مزرعه گفت که برای برگزاری این همایش ۳۶۰ مقاله از سراسر کشور به دبیرخانه این همایش ارسال شد.
دکتر نیازعلی ابراهیمی پاک نیز افزود: همایش ملی مدیریت آب در مزرعه هر دو سال یکبار برگزار می‌شود بطوریکه دو همایش اول با استقبال خوبی از سوی کارشناسان و مسئولان مواجه شد.

وی با بیان اینکه آب کشاورزی به سه قسمت تقسیم می‌شود، اظهار داشت: این تقسیم بندی شامل تأمین آب کشاورزی از سدها و چاه‌های کشاورزی، توزیع آب و آب در مزرعه هست.

ابراهیمی پاک بیشترین میزان مصرف آب کشاورزی را در بخش سوم دانست و گفت: علاوه بر اینکه بیشترین مصرف آب کشاورزی در مزرعه است، بیشترین تلفات و بهره‌وری آب نیز در این قسمت انجام می‌شود.

وی بیشترین میزان توجه به آب کشاورزی را در این بخش عنوان کرد و افزود: آب در مزرعه به عنوان آب قهوه‌ای مطرح می‌شود و لازم است در آب در مزر عه کار بیشتری شود و این در حالی است که تا کنون کار زیادی نشده است.

دبیر سومین همایش ملی مدیریت آب در مزرعه کشور گفت: بر همین اساس پروژه آب در مزرعه نوشته شده و در سومین همایش مدیریت آب در مزرعه علاوه بر اینکه عوامل موثر بر روی آب در مزرعه مورد بررسی قرار می‌گیرد بر روی تقاضامحوری آب و نیاز گیاه و زمین به آب نیز کار خواهد شد.
ابراهیمی پاک یکی دیگر از موضوعات مورد بحث برای کار را عوامل و منابع تولید همچون خاک، بذر و گیاه عنوان کرد و افزود: یکی دیگر از موضوعاتی که خیلی کم به آن توجه شده عوامل اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و موثر در کشاورزی است.

وی اضافه کرد: بر همین اساس فراخوان برگزاری این همایش در سه پنل با ۱۱ محور انجام شد که تا روز ۲۰ بهمن ماه جاری که آخرین روز دریافت مقالات بود ۳۶۰ مقاله به دبیرخانه این همایش رسید.

وی بیان داشت: پس از بررسی‌های انجام شده ۲۹۰ مقاله مورد تایید قرار گرفت که از این تعداد ۱۵ مقاله در پنل ها به صورت شفاهی ارائه و مابقی به صورت پوستر ارائه خواهد شد.

سومین همایش ملی آب در مزرعه روز هفتم اسفند ماه توسط موسسه تحقیقات خاک و آب کشاورزی در حال برگزاری است.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از وبسایت تی نیوز، تاریخ 7 اسفند 96، کد مطلب: 106467415: www.tnews.ir


اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Switzerland
۱۷:۵۲ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۵
0
0
باز هم جاداره که اب یاریمون رو هم پیشرفته تر کنیم چون هم بازه ی کار بالاتر میره هم تو مصرف اب صرفه جویی میشه
ن.ف83
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین