پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۱۴۸۵۸
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۷ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۱:۳۴
نماینده مردم شاهین‌شهر گفت: یک طرح سوال از رئیس‌جمهور در مقطعی به ۱۸۰ امضا رسید، اما بعد از مدتی به ۸۰ امضا رسید. در مجلس نماینده‌ای داریم که ۶- ۵ بار این طرح سوال را امضا کرده، اما امضای خود را پس گرفته است. در این شرایط از بیرون می‌گویند گویا در مجلس خرید و فروش انجام می‌شود یا بر سر این موضوع معامله می‌شود.

شعارسال: روزنامه وطن امروز نوشت: سوال از رئیس‌جمهور درباره موسسات مالی هر چند با لابی گسترده استانداران، وزرا و معاونان پارلمانی دولت، ۳ بار از حد نصاب (۷۳ امضا) افتاد و در نهایت از دستور کار مجلس خارج شد، اما درست همان زمانی که مقامات دولتی در حال لابی با نمایندگان بودند، در مجلس طرح سوال دیگری از حسن روحانی با همان مضمون تدوین شد تا مجلس، حسن روحانی را موظف به پاسخگویی درباره بحران موسسات مالی و بی‌توجهی دولت نسبت به مشکلات مردم کند. این طرح که حالا ۱۰۴ امضای نمایندگان را همراه دارد، روز گذشته تقدیم هیات‌رئیسه مجلس شد تا روند قانونی آن در کمیسیون اقتصادی مجلس طی شود. اما علاوه بر این سوال و تمام حواشی مربوط به آن، نمایندگان طرح سوال دیگری را نیز با بیش از ۱۰۰ امضا پیگیری می‌کنند. این سوال که در ۵ محور تدوین شده است، دوشنبه این هفته با حضور نمایندگان دولت در کمیسیون اقتصادی بررسی شد و نمایندگان از توضیحات مسؤولان دولتی قانع نشدند تا در صورت عدم کاهش تعداد امضا‌ها به ۷۳ رای، حسن روحانی از دوشنبه هفته آینده، تنها یک ماه برای حضور در صحن علنی و پاسخگویی به مجلس زمان داشته باشد. اما سابقه مواجهه دولت با موضوع سوال از رئیس‌جمهور، نشان می‌دهد یک بار دیگر دولت تمام ابزار‌های خود را به خط خواهد کرد تا مانع حضور حسن روحانی در مجلس شورای اسلامی و پاسخ به سوالات نمایندگان شود.

بر اساس این گزارش، خبر تقدیم دومین سوال از رئیس‌جمهور درباره بحران موسسات مالی را حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنور، نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی داد. او که خود طراح دومین سوال از رئیس‌جمهور درباره موسسات مالی است، به تسنیم گفت: دومین سوال از رئیس‌جمهور درباره مشکلات سپرده‌گذاران مؤسسات مالی و اعتباری با ۱۰۴ امضا به هیات‌رئیسه مجلس تقدیم و با دستور رئیس مجلس برای بررسی به کمیسیون اقتصادی ارسال شد. وی افزود: کمیسیون اقتصادی باید ظرف مدت یک هفته جلسه برای بررسی این موضوع را با حضور نمایندگان دولت و نمایندگان سوال‌کننده برگزار کند و چنانچه سوال‌کنندگان از پاسخ دولت قانع نشوند اگر پس از گذشت یک هفته امضا‌های طرح از حد نصاب که ۷۳ امضا است کمتر نشود، رئیس‌جمهور باید ظرف مدت یک ماه برای پاسخگویی درباره سوال در صحن مجلس حاضر شود.

ذوالنور در ادامه نیز به وضعیت سوال دیگر نمایندگان از حسن روحانی اشاره کرد. او اظهار داشت: دوشنبه هفته جاری نیز نشست نمایندگان سوال‌کننده و نمایندگان دولت درباره طرح سوال از رئیس‌جمهور در قالب ۵ محور اشتغال، رکود، بازار ارز، قاچاق و باقی ماندن تحریم‌ها برگزار شد که نمایندگان سوال‌کننده از پاسخ‌های نمایندگان دولت قانع نشدند و چنانچه تا روز دوشنبه هفته آینده امضا‌ها از حد نصاب کمتر نشود، رئیس‌جمهور باید برای پاسخگویی در مجلس حاضر شود.

لابی و گروکشی نتیجه نداد

بر اساس این گزارش، یک ماه پیش یعنی ۱۶ بهمن ماه ۹۶، طرح سوال از رئیس‌جمهور پس از نزدیک به ۸ ماه تعلل هیات‌رئیسه مجلس، قرار بود به کمیسیون اقتصادی مجلس ارجاع شود. درست در همان روز معاونان پارلمانی و مدیران کل مجلس دولت راهی بهارستان شدند و تلاش کردند با نمایندگان لابی کنند تا امضای خود را پس بگیرند. آنان حتی به جای نمایندگان فرم انصراف نیز امضا کردند، اما در نهایت طرح به کمیسیون اقتصادی رفت. بر اساس قوانین مجلس، نمایندگان دولت یک هفته فرصت داشتند با حضور در کمیسیون، نمایندگان موافق طرح سوال را قانع کنند. اما پاسخ‌های دولتی‌ها نمایندگان را قانع نکرد تا زمینه حضور حسن روحانی برای پاسخگویی به سوال نمایندگان فراهم شود. پس از بی‌نتیجه بودن لابی معاونان پارلمانی، کل جریان د‌ولت برای خارج شد‌ن این طرح از د‌ستور کار مجلس و عد‌م حضور حسن روحانی د‌ر صحن، بسیج شدند. آنان این بار به جای لابی، تلاش کردند با گروکشی هرگونه خد‌مات‌رسانی به حوزه‌های انتخابی نمایند‌گان را منوط به پر کرد‌ن فرم انصراف از سوال از رئیس‌جمهور کنند تا با از حد‌نصاب افتاد‌ن تعد‌اد امضاها، نیازی به حضور حسن روحانی د‌ر صحن علنی و پاسخ به سوال نمایند‌گان د‌رباره موسسات مالی و اعتباری نباشد. البته این اتفاق هم افتاد و طرح سوال در آخرین مقصد خود، ۳ بار از حدنصاب امضا افتاد تا در نهایت هیات‌رئیسه مجلس اعلام کند این طرح تنها ۵۸ امضا دارد و باید از دستور کار خارج شود. این موضوع که چرا و چگونه طرحی که ۱۸۰ امضا به همراه داشته است، در مدت کوتاهی ۱۲۰ امضای آن کم می‌شود و از حدنصاب می‌افتد، مساله‌ای بود که روز گذشته در مجلس مطرح شد و یکی از نمایندگان از بازخورد بد این کاهش امضا در افکار عمومی انتقاد کرد و گفت: این وضعیت باعث می‌شود در بیرون مجلس بگویند مجلس بر سر این موضوع معامله کرده است. حسینعلی حاجی‌دلیگانی، نماینده مردم شاهین‌شهر در جلسه علنی مجلس در تذکری شفاهی اظهار کرد: ۲ سوال از رئیس‌جمهور در مجلس مطرح شد که برای شفاف‌سازی است و قرار نبود اتفاق دیگری بیفتد. وی ادامه داد: اینکه به صورت مرتب امضا‌های سوال از رئیس‌جمهور کم و زیاد می‌شود، بازخورد خوبی برای مجلس ندارد.

نماینده مردم شاهین‌شهر تصریح کرد: یک طرح سوال از رئیس‌جمهور در مقطعی به ۱۸۰ امضا رسید، اما بعد از مدتی به ۸۰ امضا رسید و باید گفت: اگر نماینده‌ای طرحی را امضا می‌کند باید بر حرف خود پایبند باشد و اگر نمی‌خواهد پایبند بماند، بهتر است آن طرح را امضا نکند. حاجی‌دلیگانی افزود: در مجلس نماینده‌ای داریم که ۶- ۵ بار این طرح سوال را امضا کرده، اما امضای خود را پس گرفته است.

وی گفت: در این شرایط از بیرون می‌گویند گویا در مجلس خرید و فروش انجام می‌شود یا بر سر این موضوع معامله می‌شود.

حالا اگر چه یک سوال از دستور کار مجلس خارج شده است، اما به جای آن، ۲ سوال در انتظار حسن روحانی است. اگر این بار لابی‌ها و گروکشی‌ها نمایندگان را وادار به پس گرفتن امضا‌ها نکند، حسن روحانی از ۴ روز دیگر، یک ماه فرصت دارد به صحن علنی بیاید و به سوالات نمایندگان که در ۵ محور تنظیم شده است، پاسخ بدهد. البته او جز این سوال باید به سوال موسسات مالی نیز هفته‌های بعد از آن پاسخ دهد.


شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته ازپایگاه  خبری تحلیلی  فردا، تاریخ انتشار: 17اسفند 1396، کدخبر: 791591، www.fardanews.com

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
٣١٣
Iran, Islamic Republic of
۱۷:۰۸ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۸
0
0
کرباسچی هم مثل احمدی‌نژاد! و ایضا مثل روحانی!
ح‌سین ق‌دیانی: ان‌شاءالله بنایم همیشه بر سخن حق بوده و فراجناحی و دقیق! اگر قوه‌ی قضائیه، کرباسچی را به دلیل اظهارنظر تهمت‌آمیز، آمیخته با دروغ و مخرب علیه نهادهای نظام، محکوم کرده است؛ علیه احمدی‌نژاد هم، دقیقا به همین ادله، باید حکم ببرد و الا نزد افکار عمومی، ایضا فرشته‌ی عدالت، متهم به تبعیض می‌شود! اساسا منتقد سفت و سخت نهادهای نظام هستم، در کم و کیف تقابل‌شان با هر ۲ جریان فتنه و انحراف! لیکن مجال شرحش، قطعا این‌جا نیست! فقط مختصر و رک و صریح و صدالبته با عرض معذرت بگویم که نهادهای نظام، در برخورد با عناصر این ۲ جریان واقعا متوهم، به گونه‌ای عمل کرده‌اند که گویی؛ نه تکلیف‌شان با خودشان مشخص است، نه با ما، نه با مردم و نه حتی با سران این ۲ جریان! و قدرمسلم، بر این کشکول، نمی‌توان «مصلحت‌سنجی» نام نهاد! سئوالی می‌پرسم از توی مخاطب؛ «حرف‌های چند صباح پیش کرباسچی، بدتر بود یا حرف‌های روحانی در موسم انتخابات؟!» بعله! اگر مصلحت نیست با رئیس‌جمهور مستقر، برخورد شود، اولا؛ تا کی و تا کجا مصلحت نیست؟! و ثانیا؛ آیا احمدی‌نژاد هم فی‌الحال رئیس‌جمهور مستقر است؟! و اما، این‌که می‌گویم «تکلیف‌شان با هیچ کس، مشخص نیست»، یکی هم ناظر بر این مهم است؛ همین آقای کرباسچی، پرونده‌ی تخلف مالی دارد به چه بزرگی، لیکن با او، به خاطر ۴ تا جمله‌ای برخورد می‌شود که ۴۰ تا بدترش را رئیس‌جمهور مملکت، تقریبا هر روز دارد می‌گوید! آیت‌الله آملی لاریجانی عزیز! آقای محسنی اژه‌ای محترم! والله اگر طبق قانون، مرا باید بابت این نقد، اعدام کنید، حتما اعدام کنید! و شما را به آن خدایی که می‌پرستید، برندارید بگویید؛ «اعدام یک فرزند شهید، به مصلحت نیست!» به «علی» علیه‌السلام سوگند که این‌همه «مصلحت‌سنجی غلط» به مصلحت نیست! از قضا، من هرگز فکر نمی‌کنم که «مصلحت» در عرض «عدالت» است، اما حتم کنید وقتی مصلحت، بیش از اندازه و مع‌الاسف نادرست سنجیده شود، هم پدر عدالت را درمی‌آورد، هم پدر اعتماد مردم به دست‌گاه قضا و در نهایت، نظام را! پس اگر امروز با احمدی‌نژاد برخورد کنید، به‌تر از فردایی است که دیر شده باشد! دقت شود! روحانی را نگفتم‌ها! روحانی، رئیس‌جمهور مستقر است و اگر زبانم لال، هر چه کرد و هر چه گفت، طبق اصل نمی‌دانم چندم قانون اساسی، فقط باید نازش را خرید! و منتش را کشید! هیهات! با وجود جوانان انقلابی، احمدی‌نژاد، خیلی حقیرتر از آن است که بخواهد علم عدل و داد بلند کند! خدا بخواهد، این متن را بسط خواهم داد!
#حسین_قدیانی
@ghete26
https://www.instagram.com/p/BgFO1-vnXVgoVb0vCsnPF71UfO5Y2AasEdWAmc0/
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین