پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۱۸۳۲۱
تعداد نظرات: ۴ نظر
تاریخ انتشار : ۰۸ فروردين ۱۳۹۷ - ۰۳:۵۷
سن امید به زندگی در میان زنان و مردان ایرانی در استانهای مختلف در مقایسه با سالهای گذشته افزایش یافته است.

شعارسال: سن امید به زندگی یک شاخص آماری است که نشان می دهد هر انسانی در طول حیات خود چند سال زندگی می‌کند و می‌توانند توقع حیات داشته باشد و معمولاً بر اساس خدمات درمانی و امکانات بهداشتی که در کشور ها ی مختلف به افراد جامعه ارائه می‌دهند متفاوت است که البته سن امید به زندگی در میان زنان همیشه بیشتر از مردان است.

سن امید به زندگی در برخی از کشورها مانند ژاپن هنگ کنگ ایسلند سوئیس و استرالیا با ۸۲ سال بالاتر از میانگین جهانی است و در رتبه های اول قرار دارند.

سن امید به زندگی در ایران بر اساس آمارهای به دست آمده نسبت به سالهای قبل چند سال افزایش یافته است و این نشان می‌دهد که هم خدمات وهم امید به زندگی در میان زنان و مردان بیشتر شده است.

براساس اعلام مرکز آمار ایران، شاخص امید زندگی در بدو تولد بر اساس آخرین نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۱۳۹۵ و با بهره‌گیری از داده‌های ثبتی در سال ۱۳۹۵ در کل کشور برای مردان ۷۲.۵ سال و برای زنان ۷۵.۵ سال محاسبه شد. این شاخص برای مردان و زنان مناطق شهری به ترتیب برابر ۷۲.۷ و ۷۵.۷ سال و برای مردان و زنان مناطق روستایی به ترتیب برابر با ۷۱.۷ و ۷۴.۷ سال است. امید به زندگی در بدو تولد، متوسط سال‌هایی است که انتظار می‌رود شخص از هنگام تولد زندگی کند و به طور عمده از شرایط اجتماعی و ویژگی‌های ژنتیکی فرد تاثیر می‌پذیرد. این شاخص نشان می‌دهد که هر یک از افراد متعلق به یک نسل معین تا پایان زندگی به طور متوسط چند سال عمر خواهند کرد.

بیشترین امید در میان مردان البرزی، تهرانی و مازندرانی

از نظر استانی بالاترین مقدار امید زندگی مردان در سال ۱۳۹۵ در استان البرز (۷۴.۴ سال) و پس از آن در استان‌های تهران(۷۴.۳ سال) و مازندران(۷۳.۵ سال) مشاهده می‌شود و پایین‌ترین مقدار این شاخص در مردان متعلّق به استان‌های سیستان و بلوچستان (۶۵.۷ سال)، خراسان شمالی(۶۹.۸ سال) و هرمزگان(۶۹.۹ سال) بوده است.

زنان البرز، تهران و اصفهان بالاترین امید به زندگی را دارند

همچنین بالاترین مقدار این شاخص برای زنان متعلق به استان‌های البرز(۷۸ سال)، تهران(۷۷.۸ سال) و اصفهان و مازندران (۷۷ سال) بوده و پایین‌ترین مقدار این شاخص در زنان مربوط به استان‌های سیستان و بلوچستان(۶۹.۲ سال)، ایلام (۷۲ سال) و خراسان شمالی (۷۲.۶ سال) می‌باشد.

شاخص امید زندگی در بدو در سال ۱۳۹۰ در کل کشور برای مردان و زنان به ترتیب برابر ۷۱.۵ و ۷۴ سال بود که این ارقام برای مردان و زنان مناطق شهری به ترتیب برابر با ۷۱.۷ و ۷۴.۲ سال و برای مردان و زنان مناطق روستایی به ترتیب برابر با ۷۰.۷ و ۷۳.۲ سال محاسبه شده بود.

مقایسه این ارقام با ارقام سال ۱۳۹۵ نشان می‌دهد در طی پنج سال به ترتیب ۱ سال به امید زندگی مردان و ۱.۵ سال به امید زندگی زنان افزوده شده است.

سایت شعارسال، با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از سایت خبری تحلیلی الف، تاریخ انتشار: 7فروردین1397 ، کدخبر: 3970106143: www.alef.ir


اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۷:۰۴ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۴
1
0
رسانه های خارجی کجان که بیان بگن که این امید از اوضاع بد هر سال بیشتر میشه؟
ا.ف75
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۲۱:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۶
0
0
شاخص های امید در ایران به مسائل مختلفی به طور مستقیم یا غیر مستقیم مربوط است ؛ اخیرا این میزان افزایش محسوسی نداشته است
ا.ح75
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۷:۰۵ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۰
1
0
ای بابا دوست عزیز رسانه های خارجی کجا بود؟ اینا همش دنبال اینن بگن که ایرانی تحت فشار و ظلمن
ا.ف75
احمد
Netherlands
۲۲:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۶
0
0
تهرانی ها با وجود آلودگی هوا طول عمر بیشتری نسبت به استانهای دیگر دارند,طول عمر تهرانیها نسبت به استانهای دیگر 3 الی 4 سال بیشتر است, به گفته کارشناسان این اختلاف در سالهای آینده بارزتر هم خواهد شد,جالبه بدانید طی 5 سال آینده تهرانیها 10 سال بیشتر از سایر استانها عمر خواهند کرد ودلیل آن سبک زندگی است به عنوان مثال کوهنوردی برای یک پیرمرد 90 ساله برای تهرانیها عادی است در حالی که کوهنوردی یک فرد 70 یا 80 ساله در نظرمردم خیلی نقاط دیگرناشدنی و عجیب است.
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین