پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۶۰۶۹
تاریخ انتشار : ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۱:۲۸
معاون بهداشت و محیط مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت مهم‌ترین مساله در کنترل هر بیماری را تقویت همکاری‌های درون‌بخشی برشمرد.

شعارسال: محسن فرهادی در کارگاه منطقه‌ای مدیریت بیماری‌های منتقله از آب و غذا با اولویت وبا که در اهواز برگزار شد با اشاره به رویکرد مرکز سلامت محیط و کار در سال 95 در خصوص بیماری‌های مرتبط با آب و غذا اظهار کرد: در جلسه کارگروه مدیریت بهداشت محیط در خصوص تغییر سیستم بازرسی بحث شد و به این نتیجه رسیدیم که اگر چنین تغییری رخ دهد، تاثیر بسزایی در کنترل آب، غذا، پسماند، آبیاری، محصولات کشاورزی و اقدامات حوزه ریزگردها خواهد داشت.

وی ادامه داد: سال‌ها بود که رویکرد بازرسی در هر بحران به یک شکل بود، ولی هر شرایط و بحرانی تمهیدات مخصوص به خود را نیاز دارد و رویکرد بازرسی نیز به تناسب شرایط روز باید تغییر یابد و مهم‌ترین مساله در این راستا، تقویت همکاری‌های درون‌بخشی است که در کنترل هر بیماری مهم است.

فرهادی گفت: در این زمینه تعاملات بسیار نزدیکی با آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت در خصوص تعامل و تبادل اطلاعات بین آزمایشگاه‌های آب و فاضلاب و سیستم آزمایشگاه مرجع جهت کنترل آثار اپیدمی محیطی و انسانی ایجاد شده است و همچنین باید سیستم لجستیک و پشتیبانی بین آزمایشگاه‌ها متقابلا برقرار شود. همچنین تلاش می‌شود آزمایشگاه‌های آب و فاضلاب بویژه آزمایشگاه‌های قطب مرجع از جمله آزمایشگاه مرجع اهواز تقویت شوند.

معاون بهداشت و محیط مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: از جمله مراکزی که تعاملات ما با آن نسبت به گذشته باید بیشتر شود، سیستم شبکه است؛ زیرا شبکه بهداشت در هسته اصلی ساختار مجموعه دانشگاه‌های علوم پزشکی فعالیت می‌کند. بهداشت محیط مرکز سلامت محیط و کار مدت‌ها است که در مساله کنترل بویژه کنترل غذا وارد مداخلات محیطی می‌شود؛ پیش از این 100درصد کار بر پایه کنترل‌های آزمایشگاهی غذا بود و این روش با این که مناسب است اما در مداخلات طبیعی مانند طغیان‌ها پاسخگو نیست و در دنیا منسوخ شده است.

فرهادی بیان کرد: در راستای اجرای شیوه جدید کنترل غذا مجبوریم که سیستم همراه بازرسان را تغییر دهیم و در این زمینه باید بازرسان را به دستگاه‌های جدید مجهز کرد که در برخی از دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور این تجهیزات فراهم شده است.

وی گفت: تجهیزاتی فراهم شده که عدد آلودگی میکروبی غذا را در محل به ما می‌دهد و نمونه‌گیری با وجود این دستگاه‌ها بسیار ساده انجام می‌شود. اکنون عمده مشکل در بررسی طغیان‌ها، عدم پیدا کردن عامل است که پس از مجهز شدن آزمایشگاه‌ها به دستگاه‌های جدید، نتیجه آزمایش‌هایی که به آن شک داشتیم به یقین تبدیل می‌شود. چنانچه 600 دستگاه در خرداد ماه به مرکز سلامت محیط و کار داده شود، این دستگاه‌ها بین مراکز بهداشت شهرستان‌ها توزیع خواهد شد.

وی افزود: در زمینه سنجش بیماری‌های غیرواگیر نیز دستگاه سنجش نمک و روغن فراهم شده است. یکی از معضلات ما در این زمینه کنترل کیفی زولبیا و بامیه در ماه رمضان بود که تا نمونه به آزمایشگاه داده می‌شد و آزمایشگاه‌ها صورت می‌گرفت، ماه رمضان به پایان می‌رسید، نتیجه آزمایش نمونه مورد استفاده نبود، عملا کاری از دست ما بر نمی‌آمد و اگر اتفاقی در این زمینه رخ می‌داد، رسیدگی پرونده قضایی آن تا عید به طول می‌انجامید.

فرهادی اظهار کرد: ایجاد سیستم سامانه‌ای برای فعالیت‌ها از جمله مسایلی است که در سیستم بازرسی حایز اهمیت است؛ اکنون دو سامانه به طور مشخص در مجموعه مرکز سلامت محیط و کار دانشگاه‌ها مورد استفاده است که یکی سامانه جامع مدیریت بازرسی است و این سامانه با عقد قرارداد جدید، توسعه می‌یابد.

وی گفت: سامانه دیگر، سامانه 190 و 1490 است که این سامانه در 22 اسفندماه رونمایی شد و اکنون میزان شکایت‌های دریافتی در این سامانه رو به افزایش است. البته با وجود این که میزان شکایات چهار برابر شده، پیش از رونمایی از این سامانه پیش‌بینی می‌شد که رجوع مردم بسیار زیاد باشد ولی این چنین نبود و نشان از عدم اعتماد مردم به این سامانه است.

معاون بهداشت و محیط مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به احیای تیم واکنش سریع نیز اظهار کرد: در سال‌های گذشته تیم واکنش سریع در اداره‌کل بهداشت فعال بود که با مرکز بیماری‌های واگیردار رابطه نزدیکی داشت. اکنون در تلاشیم این تیم واکنش سریع را در قالب مرکز سلامت محیط و کار راه‌اندازی کنیم.

فرهادی عنوان کرد: در سال 94 تعداد 366 مورد طغیان بیماری‌ها را کنترل کردیم. در سطح مراکز نیز 44 درصد شکایت مردمی از بهداشت محیط و 33 درصد از بهداشت مواد غذایی داشتیم؛ به این معنی که مردم بین 75 تا 85 درصد از وضعیت محیطی و عرضه مواد غذایی گله دارند.

وی با اشاره به این که عمده آلودگی‌ها در بخش ثانویه است، گفت: آلودگی مواد غذایی را می‌توان به دو گروه بزرگ اولیه و ثانویه تقسیم کرد که آلودگی اولیه از همان ابتدا با غذا همراه است مانند گوشت گوسفند آلوده به سیاه زخم و در بخش آلودگی ثانویه، غذا از ابتدا فاقد آلودگی است و به تدریج به دلیل ورود میکروب آلوده می‌شود. عمده نقش ما، در کنترل آلودگی ثانویه است.

با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری ایسنا ، تاریخ انتشار خبر 11 اردیبهشت 1395، کدمطلب: 95021106120 ،www.isna.ir

اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین