شعارسال: محسن خدادادی در هفدهمین جلسه توسعه کشت گلخانهای اظهار کرد: با توجه به گستردگی کار، سازمان تحقیقات سبزی و صیفی و وزیر جهاد کشاورزی به این نتیجه رسیدهاند که تحقیقات باغبانی را مستقل کنند.
وی ادامه داد: در حال حاضر هفت مرکز تحقیقات چای، سبزی و صیفی، میوههای سردسیری و ... داریم.
رئیس پژوهشکده سبزی و صیفی با بیان اینکه گلخانههای کشور دارای چالش تکمحصولی و دو محصولی هستند، بیان کرد: در حال حاضر 90 درصد کشت گلخانهها به کشت خیار اختصاص دارد این در حالی است که از 36 محصول سبزی و سیفی، با توجه به شرایط کشور و محدودیتها، تنها بر روی 16 محصول کار تحقیقاتی انجام میشود.
خدادادی در ادامه مطالب خود تصریح کرد: این موضوع در کشور جدید، پیچیده و فنی است که اگر با ساز و کار مناسب برنامهریزی شود به طور حتم سودآوری به دنبال خواهد داشت.
وی تأکید کرد: باید تحقیق کنیم که چه محصولی را میتوان با توجه به شرایط هر روستا کشت کرد، ضمن اینکه توجه به میزان مصرف و تقاضای بازار نیز دارای اهمیتی دوچندان است.
رئیس پژوهشکده سبزی و صیفی کشور ادامه داد: در دنیا به صورت گسترده در خصوص توسعه کشت گلخانهای بحث و برنامهریزی میشود و با توجه به آب و هوای هر منطقه گلخانهها احداث میشود.
وی به کشت فلفل در دنیا اشاره کرد و افزود: فلفل با فضای گلخانه سازگاری دارد و خوب رشد میکند ضمن اینکه در بازه زمانی 100 روزه برداشت میشود.
خدادادی به تنوع محصولات کشت گلخانهای اشاره کرد و گفت: در کشت گلخانهای طبیعت و نیاز دمایی حائز اهمیت است؛ متناسب با منطقه باید محصول انتخاب شود.
رئیس پژوهشکده سبزی و صیفی با اشاره به اینکه بازار در تولید محصول نیز دارای اهمیت است، بیان کرد: باید در بازار داخل و اطراف کشور مطالعه انجام شود تا اگر افزایش تولید داشتیم، بازاریابی هم کنیم.
خدادادی تصریح کرد: در بازه زمانی 10 ساله باید 40 هزار هکتار توسعه گلخانه داشته باشیم.
وی افزایش راندمان آب، افزایش عملکرد در واحد سطح، اشتغالزایی و ... را از مزیتهای کشت گلخانهای دانست و افزود: میتوان محصولات باغی مثل انگور، هلو، شلیل و حتی گوجه سبز را در گلخانه تولید کرد.
رئیس پژوهشکده سبزی و صیفی همچنین به کشت طبقهای اشاره کرد و گفت: در کشت طبقهای تا 10 برابر میتوان از فضا استفاده کرد و تولید را افزایش داد.
خدادادی در پایان متذکر شد: نباید به لوکس کردن گلخانهها تکیه شود بلکه سادگی واحدهای گلخانهای نیز کافی است.
با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری فارس، تاریخ انتشار: 25اردیبهشت1395، کدخبر: 13950225000122: www.farsnews.com