شعارسال: هنرمندانی که در حضور رئیسجمهوری به سخنرانی پرداختند، هم حامل پیام سپاس جامعه هنرمندان بودند، هم انتقاد کردند و هم اینکه بستهای از پیشنهادات را پیش روی دکتر روحانی قرار دادند؛ از پیشنهاد «تأسیس سازمان موسیقی کشور» و «فرهنگستان موسیقی» تا تصویب نظامنامه صنفی نویسندگان.
فریدون شهبازیان، آهنگساز و رهبر ارکستر اولین هنرمندی بود که سخنان خود را با عنوان «واقعیت موسیقی و موسیقی در واقعیت» ارائه کرد. وی ساختن و پرداختن موسیقی (نوشتن و نواختن) را نیازمند بودجه کافی و اجرا و گسترش موسیقی را مستلزم مهار عوامل بازدارنده انتشار موسیقی دانست و خطاب به رئیسجمهور گفت: پایداری ارکستر به تداوم بودجه، تمرینها و اجراها نیاز دارد که شما در این زمینه قول دادید و به قولتان هم عمل کردید.
شهبازیان با سپاسگزاری از دستور رئیسجمهور برای راهاندازی ارکسترها، گفت: ارکستر نباید شش ماه کار کند و سه ماه تعطیل باشد؛ نباید حقوق نوازندگان به تعویق بیفتد؛ منصفانه نیست که در سردرگمی، ارکسترها قابلیتشان را از دست دهند و نباید اجازه دهیم کسانی از این سردرگمی بهرهبرداری کنند. هر چند در دوره جاری به موسیقی بها داده شده، ولی این میزان کامل نیست.
این آهنگساز و رهبر ارکستر، با ارائه پیشنهادهای «تأسیس سازمان موسیقی کشور» و «فرهنگستان موسیقی» در حضور مسئولان حوزه فرهنگ و هنر، خاطرنشان کرد: سازمان موسیقی تأسیس شود تا همه موسیقیدانان را پوشش دهد و موسیقیدانان خودشان اداره آن را بر عهده داشته باشند. تشکیل فرهنگستان موسیقی نیز میتواند در زمینه جمعآوری ملودیهای سراسر کشور مهم باشد و این ملودیها دستمایه آهنگسازان مطرح کشور شود.
* بازیگران زن شرافتمندانه ایستاده اند
نسیم ادبی، بازیگر تئاتر نیز که سخنان خود را با جمله «95 درصد هنرمندان به شما رأی دادند» خطاب به دکتر روحانی آغاز کرد، با ابراز امیدواری نسبت به توجه بیشتر دولت تدبیر و امید به حوزه فرهنگ و هنر، حمایت دولت یازدهم از توسعه تالارهای نمایش توسط بخش خصوصی را شایسته تقدیر دانست و عدم حمایت دولت از تولیدات آثار هنری بخش خصوصی را به عنوان یک دغدغه مطرح کرد.
وی در بخشی از سخنانش در حمایت از جامعه بازیگران زن، در حضور رئیسجمهوری گفت: «بازیگران زن شرافتمندانه و با صبر و تحمل محکم ایستادهاند؛ در شرایط نابسامانی که برخی اشخاص در شبکههای مجازی وارد زندگی خصوصی و شخصی آنها میشوند و هر تهمت و توهینی را به آنها نسبت میدهند. وقتی به بازیگر زنی که برای اکران فیلمش در شهری میرود توهین میشود، یعنی به همه جامعه هنری توهین شده است. حرمت ما باید به عنوان هنرمند حفظ شود و هیچ چیزی نمیتواند جلوی تاثیرگذاری هنرمندان را بگیرد. ما را تنها نگذارید و امیدواریم دولت شما هویت هنر و هنرمندان را به اعتبار لایقاش برگرداند».
وی در خاتمه با بیان اینکه «برای تولید آثار ماندگار و روشن نگه داشتن تئاتر و سر پا نگه داشتن هنرمندان نیازمند رسیدگی و حمایت جامع از سوی دولت و افزایش بودجه تئاتر هستیم»، سخنان خود را اینگونه پایان داد: «آقای روحانی خسته نباشید؛ بخاطر برجام و بهبود اوضاع اقتصادی. امیدوارم امسال و چهار سال بعد از آن، از شما به عنوان رئیسجمهور حامی هنر و هنرمندان نام ببریم. همین جا میخواهم از شما قول بگیرم که بیایید تئاتر ببینید، بعد از تئاتر بیایید پشت صحنه و یک چای بخوریم و درباره نمایش حرف بزنیم».
*پیشنهاد فخیم زاده برای سینمای ایران
مهدی فخیمزاده بازیگر، کارگردان، نویسنده و طراح صحنه در آغاز سخنانش با بیان اینکه سینمای هر دورهای آئینه تمامنمای وضعیت اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی آن دوره است، در مقایسه سینمای ایران قبل از دولت یازدهم با سینمای سه سال گذشته، گفت: «ویژگیهای سینمای ایران قبل از دولت یازدهم این بود: وضع اقتصادی به شدت آشفته، تولید از نفس افتاده، بخش خصوصی خود را کنار کشیده، سرمایهگذاری دولتی برای تولید فیلم به اوج رسیده، تهیهکنندگان سینما دست نیاز به سوی دولت دراز کردند، انشعاب و تقابل و نزاع بین تهیهکنندگان ایجاد شد، خانه سینما منحل شد، اهالی سینما هر روز جلوی خانه سینما تجمع میکردند، بیقانونی و خودسری در امر نمایش به نهادهای مختلف کشیده و هر نهادی قصد داشت به سلیقه خود ممیزی کند و تیغ سانسور ...؛ سینمای این دوران تطابقی کامل با وضعیت اقتصادی و اجتماعی آن دوره داشت.
و سینمای ایران در شرایط فعلی: آرامش توأم با خوف و رجاء، همچنان عدهای در کمین سینما نشستهاند و از هر فرصتی استفاده میکنند تا چوب لای چرخ سینما بگذارند، خانه سینما دوباره آغاز به کار کرد، انشعابات صنفی متوقف شد، سرمایهگذاری دولتی رنگ باخت، سرمایهگذاری بخش خصوصی رونق گرفت، شبنامه و نامههای سرگشاده بسیار کم شده و اگر هم هست دیگر به آنها اعتنایی نمیشود، بحران کاملا فروکش کرده و سینما به آرامش رسیده است. آرامش، عقلانیت، همزیستی و امنیت بالای سرمایهگذاری همه از مشخصههای دولت تدبیر و امید است.بنابراین سینمای ما عین جامعه ماست».
فخیمزاده در ادامه به تشریح مشکلات هنرمندان در دوران بیکاری و از کار افتادگی پرداخت و از رئیسجمهور بخاطر صنعت شناخته شدن سینمای ایران، درخواست یاری کرد. فخیمزاده در این باره گفت: «100 سال از عمر سینمای ایران میگذرد اما هنوز به عنوان صنعت شناخته نشده و نمیتوانیم از مزایای صنعتی شدن استفاده کنیم. خواسته اهالی سینما از شما این است که در هیئت دولت به این آرزوی دیرینه هنرمندان جامه عمل بپوشانید».
*ماجرای پخش تیزر فیلمهای سینمایی و تئاتری
ماجرای پخش تیزر فیلمهای سینمایی و تئاتری از شبکههای ماهوارهای بیگانه و واکنشهای قضایی نسبت به این موضوع، موضوعی بود که از سوی هنرمندان مختلف مطرح میشد؛ هم مورد اشاره فخیمزاده بود و هم نسیم ادبی درباره آن با رئیسجمهور سخن گفت.
نسیم ادبی در پی اشاره به پخش تیزر فیلم های سینمایی و تئاتری از شبکههای ماهوارهای بیگانه، گفت: «چرا تلویزیون خودمان هیچ حمایتی نمیکند؟ سهم هنرمندان از رسانه ملی چیست؟ ما خواهان حمایت تبلیغاتی از رسانه ملی هستیم».
اما مهدی فخیمزاده به طور مبسوطی به این موضوع پرداخت و خطاب به دکتر روحانی یادآور شد: «ما در ارائه آثار سینمایی دچار مشکل هستیم چون قدرت پرداخت هزینههای آگهیهای تلویزیون را نداریم.
طاهره ایبد نیز به نمایندگی از جامعه نویسندگان، درباره حقوق اجتماعی آنها گفت: حقوق نویسنده به لحاظ نظام تأمین اجتماعی مشخص نیست. نویسنده چه جایگاه و حق و حقوق اجتماعی دارد؟ انتظار ما از دولت این است که نظام نامه صنفی نویسندگان تهیه و برای تصویب به مجلس ارائه شود.
در خاتمه این مراسم و پس از سخنان رئیس جمهور، هنرمندان و مسئولان حوزه فرهنگ و هنر همراه با رئیسجمهور افطار کردند.
با اندكي تلخيص و اضافات بر گرفته از خبرگزاري جمهوري اسلامي ايران، تاريخ انتشار: 11 تير 1395، كد خبر: 82132936 (5417787) ، www.irna.ir