پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۲۹۶۰۶
تاریخ انتشار : ۰۶ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۲:۵۰
در چند سال اخیر انتقال زندان نوشهر به خارج از شهر مطرح شده و طی سال های گذشته مذاکراتی برای گرفتن زمینی مناسب برای احداث زندان با منابع طبیعی شهرستان انجام شد اما بنا به دلایلی منتفی شده است.

شعار سال: واقع‌شدن زندان نوشهر در قلب این شهر و در منطقه مسکونی و اشرافیت منازل مسکونی مجاور به زندان، ادارات، مصلی و نهاد آموزش و پرورش از مهم‌ترین دلیل انتقال زندان به خارج از شهر است.

چند دهه است که زندان نوشهر در مرکز این شهر ساخته شد و به علت واقع شدن در مرکز شهر مشکلاتی را به لحاظ زیست محیطی و بهداشتی بوجود آورده است و طبق آخرین تصمیماتی که گرفته شد، به علت پیامدهای اجتماعی که زندان ها در مرکز شهر دارد باید همه زندان ها از مرکز شهر خارج شده و به نقطه ای در حاشیه و یا بدور از شهر انتقال یابند.

ظرفیت زندان نوشهر تنها ۳۰۰ نفر است اما به علت آنکه این اداره سه شهرستان نوشهر، چالوس و کلاردشت را پوشش می‌دهد تعداد زندانیان آن بیش از ظرفیت موجود بوده و این امر موجب بروز مشکلات بهداشتی و زیست محیطی شده است.

زندان نوشهر به علت عدم بهره مندی از اگو شهری، فاضلاب آن مستقیماً وارد کانال شهری شده و بعد به دریا می ریزد، همچنین به علت جمعیت بالایی که دارد چاه فاضلاب آن به سرعت پر شده و تانکرهای فاضلاب کش و هر روز مجبور به تخلیه آن هستند.

عبدالصمدصفرنژاد، فرماندار نوشهر با بیان اینکه در کشور ما اخیرا ابلاغ شده است که زندان ها باید از داخل و مرکز شهر به حاشیه شهر و یا کیلومترها خارج از شهر انتقال یابند اظهار کرد: در همین راستا در خود پایتخت نیز دست به چنین کاری زده شد و زندان‌ها را از مرکز شهر خارج کردند.

وی با اشاره به اینکه در راستای انتقال زندان‌ها به خارج از شهر، برخی از شهرستان های کشور نیز چنین اقدامی را انجام دادند، افزود: شهرستان گردشگری نوشهر با توجه به توریستی بودن و داشتن فرودگاه و بندر، به هیچ وجه خوشایند نیست که زندان در مرکز شهر باشد در حالی که زندان در مکانی قرار دارد که در قلب شهر است و اداره آموزش و پرورش، مصلی، اداره کل بنادر و سایر مراکز اداری و تفریحی در مجاورت آن قرار دارند.

فرماندار نوشهر با تاکید بر این که زیبنده شهر بندری و توریستی نوشهر نیست که زندان در مرکز آن قرار داشته باشد، تصریح کرد: در سال های گذشته انتقال زندان به خارج از شهر در دستور کار قرار گرفته بود اما متاسفانه در عمل اقدام خاصی صورت نگرفت زیرا به هر نقطه ای که قرار بود انتقال یابد واکنش‌هایی را به همراه داشت .

صفرنژاد گفت: با توجه به اینکه اداره کل منابع طبیعی مازندران نوشهر دارای زمین‌های خوبی است که سازمان زندان‌ها می تواند در این راستا اقداماتی انجام دهد و مکان فعلی زندان می تواند به یک مرکز آموزشی تبدیل شود.

وی ادامه داد: تاکنون چندین نقطه در نوشهر و چالوس جهت احداث زندان معرفی شده است و مورد تایید سازمان زندان‌ها و محیط زیست قرار گرفته اما به علت مخالفت هایی که همسایگان زمین مورد نظر داشتند، تاکنون تائید نشده است.

فرماندار نوشهر با بیان اینکه بسیاری از زندانیانی که در نوشهر دوران حبس خود را می گذرانند اهل نوشهر نبوده و از شهرهای دیگر هستند، یادآور شد: تاوان معضلات زندان را نباید مردم نوشهر دهند بنابراین ضرورت دارد همه کمک کنند تا هرچه زودتر زندان از مرکز شهر خارج شود.

صفرنژاد با تاکید بر اینکه نقاطی که برای احداث زندان معرفی می‌شود اگر دارای مشکلاتی باشد تا حد امکان کمک های لازم جهت رفع مشکل خواهد شد، تصریح کرد: پیش از هر چیز ضرورت دارد بودجه اولیه ساخت زندان جدید از سوی سازمان زندان های کشور تامین شود.

وی از انجام اقدامات اولیه انتقال زندان نوشهر بعد از هفته دولت خبر داد و گفت: امام جمعه نوشهر طی سفر معاون اول رئیس جمهور در روزهای گذشته تاکید داشت که زندان هر چه زودتر از مرکز شهر انتقال یابد، بنابراین سعی می شود این موضوع مورد پیگیری قرار گرفته و مقدمات کار فراهم شود اما اینکه در سال ۹۸ این اتفاق می افتد نمی توان اعلام کرد.

فرماندار نوشهر خاطرنشان کرد: بنابر دستور معاون اول رئیس جمهور، مکاتبات لازم با وزیر دادگستری در این زمینه انجام خواهد شد تا وی اقدامات لازم را به عنوان نماینده دولت انجام دهد.

صفرنژاد با بیان اینکه هر چه زمان انتقال زندان به خارج از شهر طولانی‌تر شود هزینه آن اضافه‌تر خواهد شد، متذکر شد: در حال حاضر بسیاری از دستگاه ها آمادگی این را دارند که همکاری لازم را در این زمینه داشته باشد و این موضوع آرزوی دیرینه مردم نوشهر است.

حجت الاسلام محمود مشایخ امام جمعه نوشهر نیز با اشاره به پیامدهای منفی وجود زندان در مرکز شهر نوشهر گفته، مدت چند دهه از عمر زندان نوشهر می‌گذرد و این اداره روبروی اداره آموزش و پرورش و مصلی قرار دارد که از نظر فرهنگی دارای بار منفی و مسائل و مشکلاتی است.

وی گفت: از آنجایی که فاضلاب زندان نوشهر مجهز به سیستم اگوی شهری نیست هر روز بوی نامطبوع و بدی از فاضلاب آن در فضای اطراف استشمام می شود که این موضوع ناراحت کننده است و همسایگان را مورد آزار و اذیت قرار می دهد.

امام جمعه نوشهر تاکید کرد: اداره کل منابع طبیعی مازندران-نوشهر باید زمینی را جهت احداث زندان جدید به سازمان زندانها اختصاص دهد تا هرچه زودتر ساختمان آن به خارج از شهر منتقل شود.

محسن سلطانی رییس اداره حفاظت و محیط زیست نوشهر نیز درباره ضرورت انتقال زندان نوشهر از مرکز شهر و معضل و مشکلاتی که به همراه دارد، اظهار کرد: فاضلاب زندان نوشهر مدت چند سال است که دارای مشکل است زیرا این زندان ظرفیت ۳۰۰ نفر را دارد در حالی که تا ۷۰۰ نفر در آن حضور دارند و چاه موجود جوابگو این تعداد نیست.

وی تصریح کرد: به علت مسائل و مشکلات زیست محیطی که فاضلاب زندان به وجود آورده بود از سوی محیط زیست شکایت شده است و پیرو این تصمیم گرفته شد که سال گذشته فاضلاب این زندان به اگوی شهری وصل شود و از سوی شبکه بهداشت نیز این موضوع مورد پیگیری قرار گرفت اما به علت اختلاف سطحی که وجود دارد هنوز این اتفاق نیفتاده و اقداماتی صورت نگرفته است.

رییس اداره حفاظت و محیط زیست نوشهر با بیان اینکه بخشی از فاضلاب حمام و آشپزخانه زندان وارد کانال پشت زندان می‌شود که بعد به سمت دریا می رود، خاطرنشان کرد: تنها چاره این کار در حال حاضر مجهز شدن به اگوی شهری است.

سلطانی با تاکید بر انتقال هر چه سریعتر زندان نوشهر به خارج از شهر یادآور شد: سال گذشته اداره کل منابع طبیعی غرب مازندران ۲۴ هزار متر زمین در اختیار سازمان زندان‌های کشور قرار داد و حتی سند آن نیز به نام زندان گرفته شد اما به علت مشکلات و تنش‌هایی که اطراف این زمین به وجود آمد تاکنون این امر محقق نشده است.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری ایسنا، تاریخ 5 شهریور 98، کد مطلب: 98060502502: www.isna.ir


اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین