پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۷۰۷۹۴
تاریخ انتشار : ۲۷ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۴:۴۰
امسال باران زیاد و افزایش قیمت چای،‌ نوید درآمد بیش‌تر را برای چای‌کاران غرب مازندران رقم زده بود، ولی شیوع بیماری کرونا در کشور و تأثیرگذاری آن بر بخش‌های مختلف ازجمله کشاورزی،‌ چای‌کاران این منطقه را در آستانه برداشت این محصول دچار نگرانی کرده است.

شعار سال:فصل چیدن برگ سبز چای آغاز شده است و چای‌کاران باید برگ‌های چیده شده را تحویل کارخانه‌ها دهند، اما کرونا امسال این فعالیت هر ساله را تحت‌تأثیر قرار داده است. امسال باران زیاد و افزایش قیمت چای،‌ نوید درآمد بیش‌تر را برای چای‌کاران غرب مازندران رقم زده بود، ولی شیوع بیماری کرونا در کشور و تأثیرگذاری آن بر بخش‌های مختلف ازجمله کشاورزی،‌ چای‌کاران این منطقه را در آستانه برداشت این محصول دچار نگرانی کرده است.

از گذشته تا به امروز تصویر همیشگی فصل برداشت چای با پخش شدن عطر برگ سبز در فضای شهر، صف‌های طولانی و به‌هم پیوسته چای‌کاران با زنبیل‌های بزرگ حصیری و همچنین ایستادن جلوی درب کارخانه‌های چای‌سازی در ذهن مردم این خطه نقش بسته است؛ اما این روزها که تأکید و توصیه‌ها به رعایت فاصله فیزیکی و پرهیز از قرار گرفتن در مکان‌های شلوغ برای شکست زنجیره انتقال ویروس است، این دغدغه و نگرانی در بین چای‌کاران منطقه غرب مازندران شکل گرفته که چطور این موضوع باید از سوی مسئولان، کارخانه‌داران و چای‌کاران مدیریت شود تا این فضای پر رفت و آمد به محلی برای انتقال ویروس بدل نشود.

به اعتقاد برخی از کشاورزان،‌ جذب کارگر برای برداشت چین بهاره برگ سبز چای به‌دلیل شیوع بیماری کرونا، چای‌کاران را بر سر دوراهی قرار داده که چگونه هم بتوانند از ظرفیت کارگران برای برداشت محصولاتشان استفاده کنند و هم این‌که مانع از شیوع ویروس کرونا شوند؛ به‌ویژه این‌که این روزها برخی از کارگران از ترس کرونا تمایل چندانی برای کار در مزارع چای ندارند.

کارگران تمایل چندانی برای فعالیت جمعی در باغ‌های چای ندارند

یک چای‌کار رامسری درباره دغدغه‌های چای‌کاران در سایه شیوع کرونا به ایرنا گفت: اکثر باغ‌های چای در این منطقه آماده برداشت چای هستند، زیرا مراحل کودپاشی و داشت باغ‌های چای انجام شده است.

امین امین‌نیا با بیان این‌که به‌طور معمول از اواسط اردیبهشت‌ماه بهره‌برداری از محصول چای در رامسر آغاز می‌شود، افزود: کرونا شاید به خودی‌خود در برداشت محصول مانعی ایجاد نمی‌کند، ولی ممکن است کارگران به‌دلیل شیوع این بیماری تمایل چندانی برای فعالیت جمعی در باغ‌های چای نداشته باشند.

وی افزود: ‌تاکنون در مرحله داشت به حداکثر یک یا دو کارگر نیاز بود، ولی به هنگام برداشت کارگران زیادی استفاده می‌شود که برای این هنگام هم باید برنامه‌ریزی خاصی صورت گیرد تا کارگران دچار مشکل نشوند.

این چای‌کار رامسری خاطرنشان کرد:‌ مهم‌ترین مشکل چای‌کاران در شرایط کرونایی،‌ زمان تحویل برگ سبز چای به کارخانه چای‌سازی است، زیرا مردم از روستاها و مناطق مختلف برای تحویل چای به کارخانه می‌آیند، ضمن این‌که این محصول در زنبیل‌ها انباشته می‌شود و نمی‌بایست زمان نگهداری آن از حد معین فراتر رود، بنابراین نیاز است راهکار و تدبیری برای فاصله‌گذاری فیزیکی، جلوگیری از ازدحام و طولانی شدن زمان انتظار برای تحویل چای اندیشیده شود.

امین‌نیا که از بهره‌برداران چای و همچنین عضو شورای روستای طالش‌سرا نیز است، افزود: در سال‌های گذشته ساعت‌های خاصی از روز از سوی کارخانه‌های چای‌سازی برای تحویل چای اعلام می‌شد و کل روستاییان در این زمان در کارخانه حضور می‌یافتند، اما اکنون در شرایطی که توصیه‌ها بر رعایت فاصله‌گذاری فیزیکی تأکید دارد، ما تا این لحظه از راهکار شبکه بهداشت، جهاد کشاورزی یا سازمان چای برای مدیریت این مسأله اطلاعی نداریم.

هوشنگ امین‌باقری، دیگر چای‌کار رامسری، با بیان این‌که امسال افزایش قیمت چای و همین‌طور بارش‌های زیاد مشوق خوبی برای برداشت و بهره‌برداری از چای است، درخصوص تأثیر کرونا بر فعالیت چای‌کاران گفت: در منطقه‌ای که ما ساکن هستیم، به‌دلیل توجه و رعایت توصیه‌های بهداشتی تاکنون موردی از ابتلا به ویروس وجود نداشته، ضمن این‌که ما در فضای آزاد باغ مشغول به کار هستیم و مشکلی نیز نخواهیم داشت.

وی افزود: اما دغدغه ما در زمان تحویل چای در کارخانه است که بدون شک مثل هر سال با ازدحام و شلوغی زیادی روبه‌رو هستیم، ضمن این‌که گفته شده در تاریخ 25 این ماه در اداره چای رامسر جلسه‌ای برای بهره‌برداران‌ تشکیل می‌شود و منتظریم که بدانیم تصمیمات این جلسه چیست و در چه زمینه‌ای است.

لزوم تدوین برنامه‌های آموزشی برای چای‌کاران

یک چای‌کار دیگر رامسری با بیان این‌که کرونا در برداشت چای تأثیری زیادی نخواهد داشت، گفت:‌ تنها دغدغه ما بحث فاصله فیزیکی به‌منظور جلوگیری از انتقال ویروس است؛ بنابراین می‌بایست مقررات و تدابیر مناسبی برای زمان تحویل چای به‌منظور جلوگیری از شکل‌گیری صف‌های پیوسته در کارخانه‌ها اندیشیده شود.

داوود امین‌نیا گفت: در سال‌های گذشته کارخانه‌ها بعدازظهرها از ساعت دو تا هشت زمانی را برای تحویل چای اختصاص می‌دادند، لذا به نظر می‌رسد برای جلوگیری از طولانی شدن زمان حضور تحویل‌دهندگان و تجمع آن‌ها در صف تحویل این ساعت باید از صبح تا غروب تغییر کند، تا رعایت فاصله‌گذاری فیزیکی به‌خوبی انجام شود.

به گفته وی، آموزش و تدوین برنامه‌های آموزشی برای چای‌کاران می‌تواند در کاهش ابتلای کارگران و چای‌کاران به این ویروس موثر باشد؛ ضمن این‌که می‌توان با تهیه بروشورهای آموزشی و توزیع آن در بین چای‌کاران نسبت به اطلاع‌رسانی در این بخش اقدام کرد.

جای نگرانی برای تحویل برگ سبز چای وجود ندارد

رئیس اداره چای رامسر نیز در این‌خصوص گفت: امسال با توجه به شیوع ویروس کرونا و درپی تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا برای شکستن زنجیره انتقال این ویروس، مهم‌ترین نکات بهداشتی از سوی چای‌کاران و حتی نیروهای کار در کارخانه‌های چای باید مورد توجه قرار گیرد.

اردلان بالابندیان افزود:‌ اجرای طرح فاصله‌گذاری فیزیکی نیز باید از سوی برداشت‌کنندگان برگ چای از باغ تا انتقال آن به کارخانه‌ها رعایت شود، به‌علاوه این‌که استفاده از اقلام مراقبت حفاظت فردی نظیر ماسک و دستکش توسط کارگران در کارخانه‌های فعال این شهرستان نیز باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

وی درخصوص نگرانی چای‌کاران در زمان تحویل چای در کارخانه‌ها هم گفت: شهرستان رامسر با توجه به میزان تولید برگ سبز به نسبت شهرهای هم‌جوار تعداد کم‌تری بهره‌بردار دارد، به‌طوری‌که روزانه تعداد ۳۰ تا ۴۰ نفر از این افراد به کارخانه‌ها مراجعه می‌کنند که با رعایت اصول حفاظت فردی و رعایت فاصله فیزیکی در زمان برداشت تا نقل و انتقال چای، نگرانی در این خصوص وجود نخواهد داشت. ضمن این‌که ناظرین ما در این محل‌ها حضور دارند و مذاکراتی هم با کارخانه‌داران انجام شده تا امکانات بهداشتی را در زمان تحویل چای در اختیار چای‌کاران قرار دهند.

رئیس اداره چای رامسر درخصوص تولید محصول چای در شرایط بهداشتی تأکید کرد: پروسه تبدیل برگ سبز چای به برگ خشک در حرارت نزدیک به ۱۰۰ درجه به عمل می‌آید و از آن‌جایی که رطوبت نسبی هم ندارد، امکان وجود ویروس در آن نزدیک صفر است. ضمن این‌که چای در زمان دم‌کشیدن نیز با حرارت بالا مواجه است.

وی همچنین گفت: خرید برگ سبز چای با قیمت جدید و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و دستورالعمل این سازمان از اول اردیبهشت‌ماه آغاز می‌شود.

افزایش قیمت برگ سبز چای

بالابندیان با اشاره به افزایش قیمت برگ سبز چای از سوی دولت گفت: امسال قیمت درجه یک برگ سبز چای چهار هزار و ۶۰۰ تومان تعیین شد که نسبت به سال قبل یک‌هزار تومان افزایش یافته است.

وی افزود: قیمت برگ سبز چای درجه دو در سال جاری سه‌هزار و ۳۰۰ تومان تعیین شد که نسبت به سال قبل یک‌هزار و 100 تومان افزایش داشته است.

افزایش برداشت برگ سبز چای به‌دلیل بارش مناسب

وی گفت: امسال پیش‌بینی می‌شود به‌علت شرایط مساعد آب و هوایی و بارندگی‌های مداوم حدود ۱۵ درصد افزایش برداشت چای نسبت به‌مدت مشابه سال گذشته داشته باشیم و افزون‌بر این‌که قیمت خرید برگ سبز چای درجه یک و دو نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ترتیب حدود ۲۸ و ۵۰ درصد رشد داشته است.

در سال گذشته ۹۲۸ تن برداشت برگ سبز چای در شهرستان رامسر تولید شد که از این مقدار ۴۴۹ تن درجه یک و بقیه درجه دو بوده است.

به گفته این مقام مسئول، هم اینک زمینه خرید تضمینی برگ سبز چای در این شهرستان فراهم شده، به‌طوری که ناظران کارخانه‌ها مشخص شده و به‌زودی قراردادها با کارخانجات چای در استان برای خرید منعقد می‌شود.

بالابندیان در ادامه به حمایت‌های دولت از چای‌کاران‌ شهرستان رامسر اشاره کرد و افزود: از محل صندوق توسعه ملی، تسهیلات چهار درصدی به‌منظور خرید ماشین‌آلات مکانیزه برداشت برگ سبز چای، موتور تراش، پمپ آب‌ و نیز خودروی نیسان پیش‌بینی و اختصاص داده شد.

وی اضافه کرد: ضمن آن‌که پارسال به دست‌کم ۹۶ نفر از چای‌کاران که باغ چای آن‌ها به وسعت حدود ۵۹ هکتار بود، تسهیلاتی در قالب مساعده به میزان ۱۸۲ میلیون تومان پرداخت شد.

شعار سال،با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از روزنامه سبزینه،تاریخ انتشار:26فروردین1399،کد خبر:82458،sabzineh.org

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین