پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۷۹۵۰۳
تاریخ انتشار : ۱۴ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۱:۵۳
چند روز پیش بود که مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا در پیامی توئیتری پایان معافیت تحریم‌ها برای همکاری در پروژه‌های مرتبط با برجام را اعلام کرد.

شعار سال: به نظر می‌رسد هدف اصلی ایالات متحده آمریکا از این اقدام به پایان رساندن توافق هسته‌ای تا قبل از انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ است. واشنگتن به دنبال آن است تا در صورت عدم انتخاب مجدد دونالد ترامپ نیز کار این توافق را یکسره کند. حادثه اخیر به قتل رسیدن «جرج فلوید» شهروند سیاه پوست آمریکایی به دست پلیس و تظاهرات معترضین مقداری شانس ترامپ را برای پیروزی کاهش داده است؛ موضوعی که سبب شده تا کاخ سفید بیش از پیش نگران آن باشد. دولت ترامپ هدف دیگری که دارد ممانعت از حفظ و تداوم برجام با احتمال روی کار آمدن یک رئیس جمهور دموکرات است. بدین معنا که مسیر به همان سمتی برود که خواسته ترامپ بود؛ یعنی امضای یک توافق جدید.

دموکرات‌ها با داشتن اکثریت کنگره و جمهوری خواهان با داشتن اکثریت سنا می‌توانند با لابی اسرائیل این موضوع را بیشتر کِش دهند تا تنش‌ها با ایران نیز متعاقبا افزایش یابد. اگر ترامپ نیز مجددا انتخاب شود فشار‌های آمریکا بر اتحادیه اروپا و سپس روسیه و چین افزایش خواهد یافت تا بتواند خواسته هایش را بر آنان تحمیل کند. اگرچه روسیه و چین مخالفت خود را با عدم تمدید فعالیت‌های هسته‌ای ایران اعلام کردند، اما اگر قرار باشد جریمه و یا اقدامی تنبیهی از سوی آمریکا علیه این دو کشور اعمال شود به طور طبیعی و بر اساس تجربه به واشنگتن همراه خواهند شد.

این تحولات در حالی رخ می‌دهد که پنج نفتکش ایران به سمت آب‌های ونزوئلا عزیمت کرده اند و علی رغم تهدیدها، ایالات متحده دست به اقدامی عملی نزده است. دلیل آن هم بروز بحران کرونا و شرایط بد اقتصادی در آمریکا است. کاخ سفید به خوبی می‌داند که در صورت هر گونه اقدام علیه نفتکش‌ها جمهوری اسلامی ایران بلافاصله در جایی دیگر مانند خلیج فارس تلافی خواهد کرد. حمله به پایگاه عین الاسد تجربه خوبی برای آمریکایی‌ها بود و آن‌ها خواستار این نبودند تا با افزایش تنش‌ها درگیری‌های جدیدی شکل گیرد، هر چند که به اعتبار سیاسی آن‌ها در عرصه بین المللی لطمه زیادی وارد شد.

اما از طرف دیگر دولت ترامپ در مساله تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران عزمی جدی دارد و در تلاش برای تحقق هدفشان هستند. وقتی این موضوع به زمان مقتضی خود نزدیک شود آمریکا در شورای امنیت دیگر کشور‌ها را تهدید خواهد کرد. اما دو مانع اصلی در این بین چین و روسیه هستند که با توجه به اختلافات آن‌ها به ایالات متحده آمریکا به نظر نمی‌رسد تسلیم خواسته‌های این کشور شوند. در این راستا به نظر می‌رسد در صورت تصویب قطعنامه‌ای از سوی آمریکا پکن و مسکو آن را وتو کنند؛ مگر اینکه خارج از قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام قطعنامه‌ای جدیدی ارائه شود که دغدغه‌های کشور‌های اروپایی در خصوص ایران را مانند مسائل موشکی در بربگیرد که در این صورت ممکن است با آمریکا همراهی کنند. اما این طرح اگر در قالب قطعنامه ۲۲۳۱ باشد اروپایی‌ها تا زمان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا با ترامپ همراهی نخواهند کرد چرا که خواستار از بین رفتن برجام نیستند و به خوبی می‌دانند که ایران عکس العمل نشان خواهد داد و ممکن است از NPT خارج شود.

شعار سال،  با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته  از خبرگزاری تحلیلی خبرآنلاین ، تاریخ انتشار 14 خرداد    99، کد خبر:    1393941، www.khabaronline.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین