پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۸۷۴۷۵
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۲ تير ۱۳۹۹ - ۲۱:۲۲
بیش از 6 هزار و 500 تن هندوانه کشاورزان ایرانی در گمرک ترکیه به دلیل افزایش تعرفه گمرکی از بین رفت.
شعار سال: بر این اساس، صادرکنندگان ایرانی که هندوانه به ترکیه برده بودند باید به‌جای ۷۵ دلار مبلغ ۳۰۰ دلار را پرداخت کنند و این افزایش قیمت بدون اطلاع قبلی صورت گرفته است. فاسد شدن بیش از شش‌هزار و ۵۰۰ تن هندوانه که چهار هزار و ۲۰۰ تن از این هندوانه‌ها سهم آذربایجان‌غربی است، سبب شد میلیارد‌ها تومان سرمایه صادرکننده ایرانی از بین برود.
همه ساله از نیمه دوم اسفند تا اوایل خرداد، صادرات هندوانه داخلی به کشور همسایه، یعنی ترکیه از طریق مرز بازرگان انجام می‌شد که امسال به‌دلیل شیوع بیماری کرونا بسته شده و این محصول از طریق مرز ریلی به کشور ترکیه ارسال شد.
پس از حمل این مقدار هندوانه، وزارت امور خارجه این کشور به‌صورت شبانه و در یک اقدام عجیب و غیرقانونی، تعرفه واردات این کشور را از ۷۵ به ۳۰۰ دلار افزایش داد. همین خود سبب شد تا صادرکنندگان کشورمان دچار ضرر و زیان مالی شده و هزینه‌های گزاف حمل توسط لوکوموتیو به مبلغ ۶۰ یورو به‌ازای هر واگن را متضرر شوند.

هیچ مسئولی از صادرکننده حمایت واقعی نمی‌کند
یکی از صادرکنندگان هندوانه که اخیراً در مسأله صادرات به ترکیه دچار ضرر مالی شد، با اشاره به این‌که بیش از ۹۰ درصد صادرات میوه و تره‌بار ارومیه از سوی اصناف میوه انجام می‌شود، گفت: متأسفانه در مسأله صادرات هندوانه به ترکیه این کشور افزایش تعرفه را به اطلاع جمهوری اسلامی ایران نرسانده بود.
عبدالله احمدی در ادامه افزود: متأسفانه شش‌هزار و ۵۰۰ تن هندوانه صادراتی ایران در شهر وان و دیار بکر ترکیه به‌دلیل افزایش شبانه تعرفه گمرکی از ۷۵ به ۳۰۰ دلار در مقصد فاسد و برای امحای هر تن آن شش‌هزار لیر از صادرکننده اخذ شد و ضرر مادی فراوانی به صادرکننده رسید.
وی گفت: متأسفانه مسئولان آذربایجان‌غربی و دولت نیز هیچ کمک و حمایتی از کشاورزان انجام ندادند؛ در‌حالی‌که با توجه به فعالیت شبانه‌روزی میدان میوه و تره‌بار به دستور شهردار، وام‌های بلاعوض و بلندمدت می‌توانست در اختیار آن‌ها برای جبران خسارات قرار گیرد.
‍این صادرکننده اظهار داشت: پس از این‌که ترکیه به‌دلیل کرونا، راه‌آهن را به روی صادرکنندگان ایرانی باز کرد، افزایش تعرفه را در مجوز و گواهی خود قید نکرده بود؛ بنابراین آن‌ها با افزایش دو تا سه برابری تعرفه هندوانه که به صورت شبانه انجام شد، قانون تجارت جهانی را زیرپا گذاشتند.
وی تصریح کرد: از سوی دیگر کرایه لوکوموتیو به مبلغ ۶۰ یورو به‌ازای هر واگن و در مجموع به مبلغ یک‌میلیارد تومان، اصناف میدان میوه و تره‌بار آذربایجان‌غربی را به‌شدت متضرر کرد.
احمدی بیان کرد: متأسفانه در مسأله صادرات دست به دامان اتاق بازرگانی استان، استاندار آذربایجان‌غربی، نماینده وزارت امور خارجه در استان و بسیاری از مسئولان استانی شدیم، اما آن‌ها نتوانستند کاری از پیش ببرند و در این زمینه ضعیف عمل کردند.

دولت ترکیه به‌صورت شبانه به افزایش تعرفه هندوانه اقدام کرد
نایب‌رئیس اتحادیه میوه و تره‌بار شهرداری ارومیه هم با ابراز تأسف از این‌که درپی مشکل ایجاد شده در صادرات هندوانه از سوی هیچ یک از مسئولان استانی و کشوری حمایت نشدیم، بیان کرد: پس از این‌که دولت ترکیه به‌صورت شبانه اقدام به افزایش تعرفه هندوانه کرد، دست به دامان مسئولان استانی همچون استانداری، فرمانداری و اتاق بازرگانی برای حل مشکل شدیم، اما صرفاً نامه‌نگاری انجام شد و جلسات بی‌نتیجه برای این موضوع برگزار شد و نتیجه و سودی برای صادرکننده درپی نداشت.
رحمت تقی‌زاده تصریح کرد: ترکیه برای محموله هندوانه برای هر تن ۳۰۰ دلار هزینه گمرکی طلب کرد و پس از دپوی بار هندوانه ایران، این تعرفه گمرکی را وضع کرد؛ درحالی‌که صادرکنندگان و تاجران ایرانی توان پرداخت این مبلغ را نداشتند.
تقی‌زاده با اظهار تأسف از این‌که کشور ترکیه برای امحای هندوانه‌های انبار شده در گمرک آن کشور مبلغ شش‌هزار لیره برای هر واگن از صادرکننده ایرانی دریافت کرد، گفت: صادرکنندگان ایرانی مجبور شدند که این مبلغ را صرفاً برای باطل نشدن مجوز واردات و صادرات پرداخت کنند.

حق صادرکنندگان باید پرداخت شود
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی نیز بیان کرد: اخیراً چند هزار تن هندوانه از ارومیه به‌سمت شهر وان در ترکیه صادر شد؛ اما واگن‌ها باز نشده و همه فاسد شدند، بنابراین حق صادرکنندگان باید به طریقی پرداخت شود.
حجت‌الاسلام سیدسلمان ذاکر افزود: در قضیه صادرات هندوانه، برخی صادرکنندگان هزینه میلیاردی گذاشته و متضرر شدند و بنابراین دیپلماسی اقتصادی نباید غیرفعال باشد، چون کشاورز و صادرکننده که نمی‌تواند به‌صورت مستقیم با وزیر امور خارجه ترکیه وارد مذاکره و گفتگو شود، بنابراین دولت باید پیگیر حق و حقوق مردم باشد.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از روزنامه سبزینه، تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۳۹۹، کد خبر: ۸۶۲۸۰، sabzineh.org
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Sweden
۰۱:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
0
0
صادرات هندوانه به ترکیه هم داستانی شده واسه خودش
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین