شعار سال : اردوی آماده سازی تیم ملی فوتبال جوانان به منظور حضور در دور نهایی مسابقات قهرمانی آسیا که به میزبانی ازبکستان برگزار میشود از ۶ تا ۱۸ مرداد در مرکز ملی فوتبال ایران برگزار میشود. اسامی ۲۵ بازیکن دعوت شده به این شرح است:
امیرحسین نیک پور، امیررضا رفیعی، امیر محمد بهرهمند، احمدرضا جلالی، حسین شاوردی، علیرضا اسدآبادی، محمد عسگری، محمدرضا محرمی، یاسین سلمانی، آریا برزگر، احمد جنادله، احمد شریعت، امیرحسین منظمی، حسین زواری، حسین نخودکار، مهدیهاشمی، مهدی احمدی، سعید آهنی، محمدرضا شکیب خو، علی سبحانی، علی خدایی، فردین رابط، سیدرضا موسویان، سینا حاتمی و عارف محمد علیپور بازیکنان دعوت شده باید امروز ششم مرداد در هتل آکادمی فوتبال واقع در مرکز ملی خود را به کادر فنی تیم ملی جوانان معرفی کنند. اسامی تیم ملی جوانان در شرایطی اعلام شد که فدراسیون فوتبال نام سرمربی تیم ملی را به صورت رسمی اعلام نکرده و پرویز مظلومی خودش در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد سرمربی تیم ملی جوانان شده است!
البته کار مظلومی به عنوان سرمربی جدید تیم فوتبال جوانان تا حدود زیادی نهایی شده و با تایید هیئترئیسه فدراسیون فوتبال، او کارش را رسما شروع میکند. دیروز هم نشستی بین حسین کاظمی و محمد نوازی و اعضای کمیته فنی فدراسیون فوتبال برای قطعی شدن حضورشان در کادرفنی تیم برگزار شد. این دو مربی گزینههای مظلومی برای کار در تیم جوانان هستند.
خبرهای منتشر شده حکایت از آن دارد اگر مدیران فدراسیون برای برای همکاری کاظمی و نوازی با تیم ملی جوانان به جمعبندی نرسند، احتمال دارد نفرات جدیدی مدنظر مظلومی قرار بگیرند. از امین راستی و رحمان رضایی به عنوان دیگر گزینههای دستیاری سرمربی تیم ملی جوانان نام برده میشود، اما به نظر میرسد رضایی تمایل چندانی برای فعالیت به عنوان مربی این تیم ندارد.
کمیتهای که وظایفش را نمیداند!
در صورت نهایی شدن حضور مظلومی در تیم جوانان این نگرانی وجود دارد که مبادا وی نیز به سرنوشت مربیان پیش از خود دچار شود. در گذشته مربیانی، چون حمید استیلی، غلام پیروانی، محمد مایلی کهن و... علیرغم تواناییهای فنی نتوانستند در تیمهای ملی موفق باشند. اینکه دلایل این ناکامی همیشگی چه بوده، هنوز به صورت کامل موشکافی نشده است. با این حال طی روزهای گذشته انتقاداتی به کمیته فنی فدراسیون فوتبال وارد و این موضوع مطرح شده که آنها چه نقشی در انتخاب مربیان تیم ملی دارند؟!
در این باره معینی میگوید انتخاب سرمربی تیم ملی وظیفه این کمیته نیست، اما نظر مشورتی میدهد! این در حالی است که محمود یاوری همین چند وقت پیش در گفتگو با فارس فاش کرد که حتی اعضای کمیته فنی گاهی به صورت تلفنی از انتخاب سرمربیان در ردههای مختلف خبردار میشدند و هیچ نقشی هم در انتخاب مربی مثل ویلموتس نداشتند.
از سوی دیگر مرتضی محصص رئیسکمیته فنی در مصاحبهای با سایت رسمی فدراسیون فوتبال عنوان داشت: در مسیر تقویت نقاط قوت هستیم. انتخاب مربیان با دقت، و برگزاری جلسات متعدد انجام شد که جای هیچگونه تردیدی در لیاقت و شایستگی مربیان انتخاب شده وجود ندارد.
اظهار نظرات معینی و محصص نشان دهنده برخی زوایای پنهان در فعالیت کمیته فنی است. معینی میگوید انتخاب مربیان تیم ملی جز وظایف کمیته فنی نیست، اما محصص رئیسکمیته میگوید که انتخاب مربیان با دقت شایستگی انجام شد. همین دو جمله کوتاه نشان دهنده وخامت شرایط در کمیته فنی است، کمیتهای که ابتداییترین موضوع یعنی وظایفش را هم نمیداند!
پیروانی:کسی نمیداند در کمیته فنی چه خبر است
دیروز غلام پیروانی از مربیان سازنده فوتبال کشورمان اظهار داشت: معلوم نیست کمیته فنی فدراسیون فوتبال ایران چه کاری انجام میدهد؟ مظلومی مربی خوبی است و ما بحثی درباره وی نداریم. یک روز میآیند و میگویند سهراب بختیاریزاده سرمربی تیم ملی جوانان شده است و بعدازظهر همان روز میفهمیم چنین خبری نیست. این دیگر چه مدل اطلاعرسانی است؟ مشخص است اعضای کمیته فنی خوب تصمیم نمیگیرند و حتی نمیدانیم چه کسانی در این کمیته عضویت دارند.
سرمربی اسبق تیم ملی فوتبال امید گفت: من شنیدم حمید استیلی هم به تازگی از حضور در این کمیته استعفا داده است. متأسفانه هیچگونه اطلاعرسانی درباره برنامهریزی و تصمیمگیریهای کمیته فنی انجام نمیشود و این موضوع به سود فوتبال ایران نیست. افرادی در این کمیته عضویت دارند که با وجود سوابق به نسبت خوبشان مدتها است از علم روز فوتبال مطلع نیستند در حالی که باید حتماً مطالعه داشته باشند.
پیروانی افزود: افرادی که اکنون در کمیته فنی حضور دارند آدمهای محترمی هستند، اما فعالیتهایشان در خفا انجام میشود و به شکلی کار میکنند که هیچکس از اتفاقات داخل این کمیته خبر ندارد. دوستان اکنون بیایند و دلیل استعفای حمید استیلی را توضیح بدهند. چرا هر کسی دلش خواست در جلسات این کمیته شرکت میکند و هر کسی دلش نمیخواهد حاضر نمیشود. در کل باید عملکرد افراد تحصیلکردهای که در کمیته فنی حضور دارند شفاف سازی شود تا همه سر از کار آنها دربیاورند. باید مشخص شود چرا و به چه دلیلی برخی تصمیمات در کمیته فنی اتخاذ میشود.
وی ادامه داد: به نظر من در این مسائل اصلاً خوب تصمیمگیری نمیشود. تیم ملی امید پس از المپیک ۱۹۷۶ که خودمان عضو این تیم بودیم و به شوروی ۲ بر یک باختیم نتیجهای در رقابتهای انتخابی المپیک نگرفته، زیرا ساختار آن درست نیست. هر ساختمانی نیاز به فونداسیون مناسبی دارد. هر چهار سال یک بار و در آستانه رقابتهای مقدماتی المپیک یادمان میافتد باید برای تیم ملی امید سرمربی انتخاب کنیم و آخر هم ره به جایی نمیبریم.
شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از روزنامه کیهان، تاریخ انتشار:۶مرداد ۱۳۹۹، کد خبر: kayhan.ir_۱۹۴۲۳۴