پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۹۱۳۴
تاریخ انتشار : ۲۶ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۶:۲۸

گزارشی از عملکرد پرحاشیه نماینده بابلسر و فریدونکنار/آیا نجف‌نژاد از مردم کارت قرمز می‌گیرد؟

سلسله تحلیل‌های اختصاصی خود پس از بررسی عملکرد «سید رمضان شجاعی» ، «احمد علی مقیمی» ، «محمد دامادی»، «قاسم احمدی لاشکی»، «عبدالوحید فیاضی»، اکنون به سراغ «مقداد نجف نژاد» نماینده بابلسر و فریدونکنار رفته تا عملکرد ایشان را مورد بررسی قرار دهد. در روزهای آینده نقدهای تحلیلی پیرامون دیگر نماینده های مازندران از همین پایگاه خبری منتشر میشود
شعارسال: اختصاصی مازند مجلس: سیاستمدار مجلس، غایب همیشه حاضر، متخصص حرکت در سایه‌ها، و مواردی از این دست القابی است که صاحبنظران و رسانه‌های خبری برای مقداد نجف‌نژاد بکار می‌برند. ورزش دوستان او را با حذف استقلال از لیگ قهرمانان آسیا به دلیل دیر فرستادن اسامی بازیکنان به کنفدراسیون فوتبال آسیا می‌شناسند و رسانه‌ها نیز با آنکه کمتر خبری از او منتشر می‌کنند او را از حاشیه‌های فراوانش می‌شناسند حاشیه‌هایی که این نماینده کهنه‌کار را تا پای استعفا از مجلس و ورزش پیش برد.

اما مردم این حوزه هنوز اولین حضور «برادر مقداد» برای نمایندگی در مجلس، و شعارها و تبلیغات انتخاباتی‌اش را فراموش نکردند مردی که خود را از جنس مردم می‌خواند و می‌گفت در خانه‌ای اجاره‌ای با حداقل امکانات زندگی می‌کند و برای خدمت به مردم آمده است. در ادامه و با افزایش دوره‌های حضور وی در مجلس، برادری او نیز پشت عناوینی چون «مهندس مقداد و دکتر نجف‌نژاد» رنگ باخت و مسائل دیگری چون خرید و فروش و ساخت و ساز و زد و بندهای ورزشی و سیاسی مطرح شد.

* انتخابات پر حرف و حدیث مجلس نهم در حوزه بابلسر و فریدونکنار

وی که در میان‌دوره مجلس پنجم به جمع نمایندگان مجلس ایران پیوسته بود در دوره‌های ششم و هشتم نیز در مجلس ماند تا در انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی در غیاب اصلاح‌طلبان، رقابت سختی را با دیگر نامزد اصولگرای فریدونکناری پشت سر بگذارد و به جمع 4 تایی‌ها در مجلس بپیوندد. رقابتی که به سبب عملکرد او در حوزه انتخابیه با اعتراضات گسترده مردم مواجه شده بود و بسیاری حتی تا یک ساعت پایانی انتخابات، رقیبش را با اختلاف چشمگیر پیروز انتخابات می دانستد اما به یکباره و در پایان شمارش آرا این نجف‌نژاد بود که با اختلاف یکهزار و 183 رای برنده اعلام شد. اگرچه برخی ادعاهایی مبنی بر وجود شواهد و مستندات محکم در خصوص تخلفات صورت گرفته مطرح کرده بودند اما در نهایت این ادعاها و شکایات راه به جایی نبرد و او راهی بهارستان شد.

* موضع عجیب با دولت اعتدال!

در بهارستان و پس از روی کار آمدن دولت جدید هریک از نمایندگان مازندران اعلام کردند یا به نوعی نشان دادند که مخالف دولت هستند یا موافق دولت اما نجف نژاد که از نمایندگان اصولگرای مجلس است هنوز موضع مشخصی در قبال دولت جدید نگرفته است. در مازندران از استاندار تدبیر و امید حمایت می‌کند ولی در مجلس هنوز معلوم نیست تا چه اندازه مخالف یا موافق دولت است شاید به همین دلیل است که برخی او را یکی از عجیب ترین نمایندگان می‌دانند که کاملا در سایه حرکت می کند. برخی نیز او را با 4 دوره نمایندگی سیاستمدار اصولگرای مجلس می‌دانند که در اثر تجربه یا زیرکی، قواعد بازی را به خوبی آموخته است و فعلا ترجیح می‌دهد موضعش علنی نشود.

* از مجلس تا استقلال

اما دغدغه‌های نجف‌نژاد فقط مجلس و حوزه بابلسر نبود بلکه می‌خواست در ورزش نیز دستی بر آتش داشته باشد حضور وی به عنوان فردی سیاسی در باشگاه استقلال حرف و حدیث‌های فراوانی را در پی داشت مخصوصا در مدتی که پست مدیرعاملی باشگاه فوتبال استقلال تهران را برعهده داشت که به نوشته روزنامه دنیای اقتصاد «او در دوران مدیریتش در استقلال به حدی بد کار کرده بود که اعضای باشگاه او را با نام کوچکش می‌خواندند». حتی مهدی تاج در تیر 88 گفته بود که «با دخل و تصرف نمایندگان در امور اداری فوتبال که همانا ابقا و اخراج روسای فدراسیون است، مخالفیم». اوج مخالفت‌ها با حذف استقلال از لیگ قهرمانان آسیا به دلیل دیر فرستادن اسامی بازیکنان به کنفدراسیون فوتبال آسیا توسط نجف‌نژاد رقم خورد اما وی همچنان در این باشگاه ماند و در چهارم مرداد امسال پس از جلسه هیات مدیره باشگاه استقلال و وزیر ورزش، به عنوان رییس هیات مدیره استقلال انتخاب شد. بسیاری بر این عقیده‌اند که حضور او در عرصه ورزش و باشگاه پرحاشیه استقلال، در عملکرد او در مجلس و حل معضلات حوزه انتخابیه‌اش تاثیرگذار بود چرا که پس از چند دوره حضور در مجلس هنوز مشکلات اولیه و معضلاتی که در بهبوحه ادوار مختلف انتخابات، وعده رفع آنها را داده بود، بر زمین مانده است.

* محکومیت در دادگاه تجدیدنظر

در این میان، چیزی که رهایش نمی‌کرد حاشیه‌های مختلف او بود که از مهمترین آنها می‌توان به اختلافات وی با بنیاد مستضعفان اشاره کرد که به نقل از رسانه‌ها و بر اساس رای شعبه ۱۵ دادگاه تجدید نظر استان مازندران که در تاریخ 18 خرداد ۹۳ صادر شده است «نجف‌نژاد بدلیل فروش زمینی ۸ هکتاری به اشخاص ثالث در بلوار ساحلی بابلسر که از بنیاد مستضعفان و جانبازان برای ایجاد کتابخانه، زمین بازی و پارک دریافت شده بود محکوم شده است. او بخش عمده‌ای از آن زمین را به بانک ثامن می‌فروشد که در حال حاضر برجی ۲۳ طبقه در آن ساخته شده است همچنین به استناد نامه فرمانداری شهرستان بابلسر و گزارش سازمان بازرسی کل کشور، مؤسسه‌ای بنام "موسسه فرهنگی خانه جوان بابلسر” وجود خارجی ندارد و چنین موسسه‌ای موهوم بوده است این در حالی است که نماینده بنیاد مستضعفان معتقد بود طرح تحقیق و تفحص نیز که مدت‌ها توسط نجف‌نژاد پیگیری می‌شده بدلیل تحت فشار گذاشتن بنیاد برای انصراف از شکایت بوده است». که انتشار چنین اخباری در کاهش محبوبیت وی در افکار عمومی بسیار تاثیرگذار بود.

* منطقه آزاد، مرغی که از قفس پرید!

با توجه به موارد فوق، اگر او به دنبال راه حلی بوده که کمی از حاشیه‌هایش بکاهد و آب رفته را به جوی برگرداند، ایجاد منطقه آزاد تجاری گزینه بسیار مناسبی بود اما حکایت منطقه آزاد تجاری، فقط دغدغه نماینده بابلسر نبود و اختلاف نمایندگان مازندران و همچنین نزدیکی انتخابات، دولت را بر آن داشت تا فعلا بی‌خیال این موضوع شود موضوعی که شعار و ابزار خوبی برای برخی نمایندگان استان برای جلب نظر افکار عمومی شده بود. نجف‌نژاد در این رابطه و در مهر امسال، طی تذکر شفاهی خود در جلسه علنی مجلس با اشاره به سفر رئیس جمهور به مازندران اظهار کرد:‌ «اکنون که در آستانه سفر رئیس جمهور به مازندران هستیم تقاضای "استان مازندران و مردم این استان” این است که بر اساس نتیجه کارشناسی که انجام شده "منطقه آزاد بابلسر” به عنوان مرکزیت منطقه آزاد مازندران شناخته شود».

نجف‌نژاد همچنین شب بیستم مهر (پس از سفر رئیس جمهور به مازندران)، در جلسه شورای اداری بابلسر که با حضور معاون پارلمانی رئیس جمهوری برگزار شد، گفت: «از دکتر روحانی انتظار داشتیم این موضوع را در ساری و در جمع مردم مطرح کند ولی این اتفاق نیفتاد چرا که بابلسر مرکز ثقل جمعیت است و با رایزینی‌های مختلف و پیگیری‌های مسئولان مرتبط این شهرستان از میان بنادر امیرآباد و نوشهر با کار کارشناسی در 40 مکان مازندران در نهایت مناسب برای منطقه آزاد تشخیص داده شد». اگرچه شاید هدف دولت این بود که با تعیین نکردن وضعیت منطقه آزاد در سال انتخابات به جنگ میان نمایندگان دامن نزند اما مردم حوزه بابلسر با توجه به وعده‌ها و سخنان مطمئن آقای نماینده همچنین سابقه چند دوره‌ای وی در مجلس، انتظارات دیگری دراین باره داشتند که محقق نشدن آن برای آینده انتخاباتی نجف‌نژاد و سایر نمایندگان مدعی گران تمام شد.

* وعده‌هایی که همچنان وعده‌اند!

حالا نجف‌نژاد ماند و وعده‌هایی که عملی نشد و مردمی که به هر امیدی وی را 4 دوره راهی پارلمان ایران کردند. احداث فرودگاه احمدکلای بابلسر، تبدیل هتل کازینوی سابق به منطقه گردشگری مهم استان، ایجاد منطقه آزاد تجاری، افزایش امکانات گردشگری، رفع معضلات دیگری چون کمبودآب و از مهمترین وعده‌ها و شعارهایی است که پشت مشغله‌ها و حاشیه‌های فراوان وی در مجلس و باشگاه استقلال مغفول مانده است و مانع توجه و تمرکز او به حوزه کوچک اما پر از مشکلات بابلسر و فریدونکنار شده است. با این همه وعلیرغم همه مشغله‌های موجود، آقای نماینده از یک چیز حوزه هرگز غفلت نکرده و آن دخالت مستقیم در اغلب انتصابات و به عقیده بسیاری در تمامی انتصابات از رئیس و معاون گرفته تا مسئول بخش و کارمندان جز بوده است و از این حیث در نوع خود صاحب سبک می‌باشد!

* نگاهی کوتاه به حوزه بابلسر

با این تفاسیر می‌توان گفت رقابت امسال، تقابل نجف‌نژاد با سایر نامزدهای این حوزه است که آمده‌اند تا موجب تغییر تفکرات حاکم بر این حوزه انتخابیه شوند حوزه‌‌ای که به دلیل جغرافیای کوچک منطقه‌ای و سرعت دسترسی به مردم در بخش‌ها و روستاهای مختلف، هم در ساختار و هم در محتوا با سایر حوزه‌های استان متفاوت است و در 20 سال اخیر، بیشتر درگیر مسایل هیجانی و اختلافات منطقه‌ای بوده که تا حدود زیادی مانع نشاط، پویایی ورونق قابل انتظار این منطقه شده است. اگرچه فضای غالب این حوزه فضایی اصولگرایی‌ است، اما آرای حدود 70 درصدی مردم این منطقه به حسن روحانی نشان از گرایش مردم به فضای اعتدالی است. با این وجود برخی فعالان سیاسی معتقدند هنوز از تفکرات و تغییرات دولت تدبیر در این حوزه نشان چندانی نیست و در حالت کلی می‌توان گفت فضای انتخاباتی این حوزه، فضای بیم و امید است و مردم امیدوارند انتخابات آینده، نقطه عطفی در ایجاد اتحاد و یکپارچگی این حوزه باشد.

* پرده آخر:

نجف‌نژاد که روزگاری -در اوج جوانی- بر محمد مجدآرا بخاطر حضور مکرر در انتخابات مجلس خرده می‌گرفت حالا دست انتقام طبیعت، انگشت خود را به سمت او نشانه رفته و امروز رقیبان، حضور مکرر وی را در انتخابات، خرده می‌گیرند حضور مکرری که فایده لازم را برای مردم نداشت. او شاید عهد و پیمانی که با مردم بسته بود و وعده‌ها و دغدغه‌های حضور در مجلس را به مرور زمان، به فراموشی سپرده باشد اما مردم این حوزه هنوز آنها را فراموش نکرده‌اند و بخاطر دارند نجف‌نژادی که پس از شکست در اولین حضورش در انتخابات مجلس در جمع هواداران مغمومش، با بیان این جملات که «من صرفا برای خدمت به شما آمدم و هیچ توقعی ندارم» و اینگونه مردم را دلداری می‌داد، پس از 4 دوره نمایندگی، دیگر آن برادر مقداد سابق نیست بلکه دکتر نجف‌نژادی است که انگیزه‌ها و دغدغه‌های دیگری دارد. نجف‌نژادی طی چهار دوره هرآنچه در چنته داشت برای خدمت به مردم رو کرد و امروز به نظر می رسد به روزمرگی افتاده باشد. چراکه دیگر اقداماتی چون نصب بنر اخذ بودجه‌های چند میلیاردی در سطح شهر و انجام رفتارهای اینچنینی، جذابیتی برای مردم ندارد و با حضور رقیبانی قدرتمند، و براه افتادن جریان «نه به نجف‌نژاد» رقابت سختی را تجربه خواهد کرد. شاید امروز منتقدان وی ندانند چه کسی را برگزینند اما در اینکه چه کسی را به عنوان نماینده نمی‌خواهند متفق‌القول‌اند و می‌دانند نجف‌نژاد در طول 4 دوره حضور در مجلس، با وجود عملکرد متوسط برای مردم استان نماینده ایده‌آلی نبود اما می‌توانست باعمل به تمامی وعده‌هایش، پدر توسعه بابلسر و فریدونکنار لقب گیرد و حتی برای بار پنجم راهی مجلس شود.

حال باید دید این نماینده فوتبالی از سوی مردم حوزه خود کارت قرمز می‌گیرد یا همچنان در صحنه بازی سیاست به عنوان نماینده باقی خواهد ماند!

با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از پایگاه خبری تحلیلی کناریها، تاریخ انتشار: یکشنبه 15 آذر 1394، کد خبر: 162، www.kenariha.ir

خبرهای مرتبط
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین