پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
سه‌شنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۴ - 2025 June 17
کد خبر: ۲۹۲۰۲۳
تاریخ انتشار : ۱۳ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۳۷
بانک مرکزی تمام تلاش خود را برای رسیدن به هدف تعیین شده دالان نرخ تورم حدود ۲۲درصد به کار میبرد هرچند که با موانع و مشکلات و محدودیتهای فراوانی روبه‌روست. پس نمیتوان به قطعیت اعلام کرد که به هدف خواهد رسید.
شعار سال : پاسخ به منتقدان عملکرد بانک مرکزی را اینگونه می‌دهد که قضاوت عملکرد بانک مرکزی را باید درابعاد وسیع اقتصاد کلان انجام داد نه تنها عملکرد بانک مرکزی به این معنا که هماهنگی‌های اقتصادی در سطح کلان را نشانه میرود و ابزار‌های در اختیار و محدوده اختیارات و درنهایت میزان اثرگذاری واستقلال بانک مرکزی را. نتیجه اینکه اگر مشکلات هست و مشکلات بیشتر هم می‌شود تقصیر بانک مرکزی نیست و به عوامل دیگر برمیگردد که از اختیار بانک مرکزی خارج است!

استفاده از منابع ارزی صندوق توسعه ملی جهت تامین کسری بودجه آن چنان که در بودجه ۹۸ اتفاق افتاد در شرایط تحریمی مانند استقراض از بانک مرکزی عمل می‌کند و پایه پولی را بالا میبرد و بانک مرکزی مخالف آن بوده، ولی به دلایل ذکر شده در بالا توان مقابله با آن را ندارد و هشدار می‌دهد که این عمل ناخوشایند در بودجه ۹۹ هم در حال وقوع است و رئیس کل از ابزار رسانه مردمی جهت هشدار استفاده می‌کند و می‌گوید برخورد کارشناسی و هشدار به بدنه دولت نتیجه نداشته است.

تامین کسری بودجه از طریق فروش سهام دولت وانتشار اوراق بدهی و جمع کردن نقدینگی مردم راه مناسبی برای مهار تورم است، ولی آن هم بسته به عملکرد دولت است که چقدر بخواهد وچقدر بتواند، چون اعتماد عمومی کاهش یافته و ترس از ریزش شاخص هم مانع بزرگی در ادامه استفاده از ابزار بورس است.

درپایان در پاسخ به انتقادات به حق کارشناسان مبنی بر بالابردن پایه پولی واستفاده غیر مجاز برای تامین کسری بودجه دولت و نهایتا بالارفتن نرخ تورم اذعان می‌کنند همه اشکالات به رشد پایه پولی برنمیگردد بلکه انتظارات تورمی مردم و نهاد‌ها هم کمک قابل توجهی به رشد تورم نموده و البته رشد سایربازار‌های موازی هم مانع رسیدن به اهداف تعیین شده است.

نتیجه گیری:

آنچه از اظهارات شتابزده وخارج از عرف این یادداشت برمیاید و برخلاف یادداشت‌های امیدوارکننده قبلی است این است که بانک مرکزی در این صحنه نبرد داخلی و خارجی تنها مانده و گوش شنوایی برای شنیدن نظرات کارشناسی وجود ندارد و دوراه برای رئیس کل باقی نگذاشته است
اول. تن دادن به وضع موجود وصرفا ابراز مخالفت در جمع دولت و نهایتا کشاندن موضوع به سطح جامعه تخصصی و رسانه‌ای
دوم. تن ندادن به خواسته‌های دولت و حمایت از استقلال بانک مرکزی و مواضع کارشناسی و نهایتا کناره گیری یا برکناری از طبقه شانزدهم ساختمان شیشه‌ای
 
یادداشت،یوسف کاووسی


شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از گسترش، تاریخ انتشار:۱۳مرداد، ۱۳۹۹، کدخبر:۱۱۳۴۸۱ _ gostaresh.news
اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین