پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
سه‌شنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 April 16
کد خبر: ۲۹۳۳۶۸
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۹ مرداد ۱۳۹۹ - ۲۰:۴۸
سرپرست معاونت بازرگانی داخلی وزارت صنعت ضمن تایید مشکل واردکنندگان برنج برای دریافت ارز ترجیحی از پیگیری وزارت صنعت برای رفع این مشکل خبر داد.

 شعار سال : محمدرضا کلامی پیرامون اقدامات وزارت صنعت برای حل مشکل تأمین ارز واردکنندگان برنج، اظهار کرد: یکی از روش‌های جلوگیری از بروز مشکلات و کمبود کالا در کشور‌هایی که وارد جنگ اقتصادی شده‌اند و محدودیت منابع ارزی دارند این است که از ظرفیت تجار، بازرگانان و تولیدکنندگانی که نزد طرف خارجی اعتبار دارند و می‌توانند بدون پرداخت وجه به طرف خارجی کالای خود را از بندر ترخیص کنند، استفاده شود؛ لذا بانک مرکزی نیز تعهد می‌کند طی مدت مشخص ارز این واردکنندگان را تأمین و پرداخت کند.

شورای عالی امنیت ملی نیز با علم به وجود این ظرفیت در سال ۹۷ مصوب کرد که تجار می‌توانند بدون پرداخت وجه کالای خود را از گمرکات خارج کنند.

سرپرست معاونت بازرگانی داخلی وزارت صنعت با بیان این که تجار برای ترخیص کالا از گمرکات بدون پرداخت وجه و بر اساس مصوبه باید در صف تخصیص ارز باشند، گفت:

به عبارتی بعد از این که معرفی ارزی را از وزارت صمت برای بانک مرکزی می‌گیرند، به معنای آن است که مجوز ثبت سفارش دارند، لذا می‌توانند کالا‌های خود را وارد کشور کنند و بر این اساس گمرک نیز مجوز داده بود که حدود ۹۰ درصد از این کالا‌ها ترخیص شود تا سپس بانک مرکزی ارز مورد نیاز واردکنندگان را پرداخت کند.

*** اجرا نشدن تعهد بانک مرکزی

وی با اشاره به اینکه بانک مرکزی منابع محدودی دارد، افزود: از آنجایی که بانک مرکزی منابع خود را محدود می‌داند و این شیوه را ایجاد تعهدات آتی برای خود می‌دانست، لذا در سال ۹۷ با مراجعه به شورای امنیت ملی آن‌ها را قانع کردند که به جای کد تخصیص ارز برنج در مصوبه، در صف تأمین ارز قید و جایگزین شود.

بر این اساس واردکنندگان بر اساس معرفی وزارت صمت به بانک مرکزی در صف تخصیص ارز قرار می‌گرفتند و واردکنندگان نیز مجاز می‌شدند تا ظرف یک ماه ریال تهیه و ارز مورد نیاز خود را خریداری کنند؛ لذا این کار عملا به کسانی اجازه ترخیص درصدی می‌دهد که بانک مرکزی ارز به آن‌ها تخصیص داده و واردکننده در فاصله یک ماهه که فرصت برای تهیه ریال و خرید ارز دارد، می‌تواند کالای خود را از گمرکان خارج کند.
بر این اساس بانک مرکزی به کسانی مجوز می‌دهد که عملا ارز را به آن‌ها فروخته است و فقط واردکننده باید به ازای ارز، ریال پرداخت می‌کرد.

کلامی با بیان این که پس از ابلاغ مصوبه شورای امنیت ملی بسیاری از تجار به بانک‌های عامل مراجعه کردند و از بانک‌ها برای ارائه به گمرک نامه گرفتند که در صف تخصیص ارز هستند و گمرک هم بر اساس نامه بانک عامل کالا‌های آن‌ها را ترخیص کرد، بیان داشت:اما بعد از این که نوبت بانک مرکزی برای تخصیص ارز به واردکنندگان رسید، بانک مرکزی اعلام کرد که با توجه به محدودیت منابع، ارزی برای پرداخت ندارد.

بانک مرکزی اعلام می‌کند که اصلاً نامه‌های بانک‌های عامل به گمرک مورد قبول نیست و این بدان معنا است که واردکنندگانی که کالا‌های خود را از گمرکات ترخیص کرده‌اند و به امید دریافت ارز ۴۲۰۰ تومانی کالای خود را با نرخ مصوب به فروش رسانده و عرضه کرده‌اند، اکنون سرگردان شده‌اند و به دنبال گرفتن ارز از بانک مرکزی هستند در حالی که هنوز نتیجه‌ای هم نگرفته‌اند.

*** پیگیری وزارت صمت برای تامین ارز واردکنندگان برنج

سرپرست معاونت بازرگانی داخلی وزارت صنعت در پایان با تأکید بر این که این واردکنندگان متضرر شده‌اند، اظهار کرد: واردکنندگانی که به این شیوه در سال ۹۸ برنج وارد کرده‌اند، اصلاً امکان گرانفروشی نداشته‌اند، زیرا نرخ بازار آزاد برنج در سال گذشته نیز هر کیلو ۸ هزار تومان بود و نرخ مصوب نیز همان بود؛ بنابراین هر واردکننده‌ای که برنج خود را از گمرک ترخیص کرده بود قاعدتا نمی‌توانست برنج را با قیمت بیشتری بفروشد، ضمن این که واردکنندگان ملزم بودند برنج وارداتی را در سامانه جامع تجارت داخلی ثبت کنند.

برای حل مشکل این واردکنندگان وزارت صمت حاضر است که اسامی افرادی را که برنج وارد کرده‌اند و در سامانه نیز به ثبت رسانده‌اند و توزیع را نیز بر اساس نرخ مصوب انجام داده‌اند، به بانک مرکزی اعلام کند، اما ظاهرا در ابتدا بانک مرکزی باید اعلام کند که این موضوع را قبول دارد و به همین دلیل واردکنندگان دچار مشکلاتی شده‌اند که امیدواریم هر چه زودتر حل شود.

البته این نکته قابل ذکر است که اگر نماینده بانک مرکزی در کمیته ارزی نظر موافق داشته باشد می‌شود با تامین محل تامین اقدام کرد.

شعار سال،  با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته  از خبرگزاری صنایع، تاریخ انتشار 19 مرداد    99، کد خبر:   200070، www.sanayepress.com

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Netherlands
۰۹:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۰
0
0
بالاخره هر گروهی واسه پرداخت نکردن ارز یه بهانه و توجیهی میاره اینم از این صنف
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین