پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۹۸۹۳۹
تاریخ انتشار : ۱۸ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۷:۰۷
مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به وضعیت حاکم بر طبیعت ایران، گفت: به منظور دستیابی به مدیریت پایدار سرزمین، نیازمند وضع قانون جدید "حفاظت و مدیریت آبخیز‌های کشور" هستیم. باید از آقای حسین پور درخواست نمود که گزارشی از عملکرد ۷ ساله حوزه تحت مدیریت خود ارایه نموده و بفرمایند که چرا مجموعه تحت امر، این قدر دیر هنگام از خواب بیدار شده اند؟ صحبت‌های این مدیر عزیز، شنیدنی است.
شعار سال : مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به وضعیت حاکم بر طبیعت ایران، گفت: به منظور دستیابی به مدیریت پایدار سرزمین، نیازمند وضع قانون جدید "حفاظت و مدیریت آبخیز‌های کشور" هستیم. 
 
ابوالقاسم حسین پور اظهار کرد: تغییرات اقلیمی، تشدید مخاطرات طبیعی از قبیل سیل، خشکسالی، فرسایش خاک، گرد و غبار، تخلیه آبخوان ها، فرونشست زمین، خشک شدن تالاب ها، چشمه‌ها و قنوات، تغییر کاربری اراضی، بهره برداری نادرست از منابع پایه، بخشی نگری و توسعه نامتوازن، طبیعت ایران را با چالش مواجه ساخته است که برون رفت از آن نیازمند اعمال مدیریت جامع، یکپارچه و بهم پیوسته حوزه‌های آبخیز با وضع قوانین جدید است.

حسین پور، تصریح کرد: امروز ما به شدت به اعمال نگاه فرابخشی، جامع نگر و اکوسیستم محور در توسعه و بهره برداری از منابع سرزمین متناسب با استعداد آن نیازمندیم.

مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگل‌ها افزود: پذیرش حوزه آبخیز به عنوان واحد برنامه ریزی و مدیریت سرزمین، آمایش سرزمین مبتنی بر آمایش حوضه‌ای در قالب حوزه آبخیز (نه آمایش بر مبنای مرز‌های سیاسی و جغرافیای قراردادی)، ساماندهی نظام‌مند بهره برداری از منابع سرزمین، هماهنگی و انسجام سازمانی کلیه ارگان‌های دخیل، ایفای نقش موثر، گسترده و مشارکت واقعی مردم در حفاظت و بهره برداری از منابع و اعمال مدیریت همه جانبه نگر بر حوزه‌های آبخیز کشور، از اهداف مورد نظر در قانون "حفاظت و مدیریت آبخیز‌های کشور" به شمار می‌رود.

حسین پور، با تشریح و تبیین رسالت و اهداف مدیریت حوزه‌های آبخیز، اضافه کرد: همانگونه که از معنای لغوی اصطلاح "آبخیزداری" (آبخیز بعلاوه پسوند داری به معنی مدیریت) مبرهن و مشخص است، مراد "مدیریت آبخیز" می‌باشد؛ لذا آبخیزداری محدود به فعالیت‌های اجرایی از قبیل عملیات بیولوژیک، بیومکانیک و مکانیکی نیست، بلکه رسالتی فراتر از آن بعهده دارد.

مدیرکل کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگل‌ها گفت: برقراری ارتباط بین مناطق بالادست، میان حوضه و پایین دست حوزه‌های آبخیز، حفظ و پایداری آب در چرخه طبیعت، ارتقای بهره وری نزولات آسمانی، پیشگیری و مهار سیل، تقویت ذخیره آب سبز و آب آبی، پایداری آب پایه رودخانه ها، چاه ها، چشمه‌ها و قنوات، افزایش توان محیطی در مواجهه با خشکسالی، حفظ خاک، احیای پوشش گیاهی، بهبود خدمات اکوسیستم و کمک به معیشت پایدار جوامع محلی و ساکنین آبخیزها، پایداری عرصه‌های منابع طبیعی، استمرار تولید کشاورزی و کمک به استقرار سکونتگاه‌های ایمن و پایدار در نقاط مناسب حوزه آبخیز از جمله کارکرد‌ها و اهداف غایی آبخیزداری و آبخوانداری است که باید به پشتوانه قانون احیاء و تقویت گردد.

حسین پور در پایان با یادآوری این موضوع که قانونگذار به موجب ماده ۲ قانون تجدید تشکیلات سازمان‌های کشاورزی و منابع طبیعی مصوب سال ۱۳۵۰، "حفاظت آبخیزها" را در زمره وظایف سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور قرار داده است، خواستار وضع "قانون حفاظت و مدیریت آبخیز‌های کشور" متناسب با شرایط روز شد.


شعار سال، با اندکی تلخیص واضافات برگرفته از وزارت جهاد کشاورزی، تاریخ انتشار: ۱۸ شهریور ۱۳۹۹، کد خبر: maj.ir/ ۱۴۲۶۳۲
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین