پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۰۰۶۰۱
تاریخ انتشار : ۲۷ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۶
معاون حفاظت و بهره‌برداری آب منطقه‌ای آذربایجان‌غربی گفت: آب ۷ سد به سمت دریاچه ارومیه رها شده است.
شعار سال: یاسر رهبردین روز پنجشنبه افزود: این سد‌ها شامل شهرچای ارومیه، سد بوکان، زولا و دریک سلماس، حسنلوی نقده، ساروق تکاب و سد مهاباد است.
وی اظهار داشت: بیش از یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون متر مکعب از این میزان مربوط به رهاسازی آب طی سال آبی جاری است.
معاون حفاظت و بهره‌برداری آب منطقه‌ای آذربایجان‌غربی اضافه کرد: چهار میلیارد و ۶۰۰ مترمکعب آب نیز طی حدود پنج سال پیش از آن از این سد‌ها به سمت دریاچه ارومیه رهاسازی شده که نقش بسزایی در احیا و بهبود تراز آبی این نگین آبی آذربایجان داشته است.
رهبر دین تاکید کرد: در کنار برنامه ریزی برای رهاسازی آب به سمت دریاچه ارومیه، لایروبی رودخانه‌ها و مسیر‌های منتهی به دریاچه و همچنین اجرای تمهیداتی در راستای کاهش میزان مصرف آب در حوضه، عواملی مهم برای احیای دریاچه ارومیه به شمار می‌رود.
کمترین میزان آب دریاچه ارومیه در سال ۱۳۹۳ یعنی یک سال قبل از آغاز کار عملی ستاد احیای دریاچه ارومیه با ۵۰۰ میلیون مترمکعب آب به ثبت رسید که با نگاه بلند دولت تدبیر و امید هم اکنون میزان آب این دریاچه به بیش از سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون مترمکعب رسیده که نزدیک به هفت برابر افزایش داشته است.
با وجود این افزایش نسبی تراز، نمودار تغییرات ۳۰ ساله دریاچه ارومیه بر پایه داده‌های ماهواره‌ای نشان می‌دهد که این دریاچه هنوز با روز‌های خوب خود فاصله زیادی دارد و افزایش بارش‌ها و استفاده بهینه از منابع آبی بر اساس سیاست‌های ستاد احیای دریاچه ارومیه می‌تواند ضمن ادامه روند افزایش تراز آب این دریاچه، به احیای کامل آن بینجامد.
قبل از تشکیل ستاد احیای دریاچه ارومیه تراز این حوزه آبی بسته سالانه به طور متوسط ۴۰ سانتی‌متر کاهش می‌یافت، اما در سایه اقدامات دولت تدبیر و امید، روند خشک شدن آن متوقف شد.
هرچند تراز یک‌هزار و ۲۷۴ متر به عنوان ارتفاع اکولوژیک دریاچه ارومیه اعلام شده، ولی این دریاچه در تراز یک‌هزار و ۲۷۲ متر هم شرایط مطلوب خواهد داشت و بیش از ۹۵ درصد کانون‌های ریزگرد آن رفع خواهد شد.
دریاچه ارومیه در قالب طرح‌های ستاد احیا قرار است ظرف مدت ۱۰ سال /از ۱۳۹۴/ به تراز اکولوژیک خود برسد که حدود یک‌ونیم تا ۲ سال از برنامه عقب است؛ این دریاچه از اواسط دهه ۱۳۸۰ شروع به خشک شدن کرد و بنا بر آمار بین‌المللی تا سال ۲۰۱۵ میلادی حدود ۸۰ درصد از مساحت آن خشک شد.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری ایرنا، تاریخ انتشار ۲۷ شهریور ۹۹، کد خبر: ۸۴۰۴۲۸۹۱، www.irna.ir
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین