پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۰۳۲۹۷
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۱۰ مهر ۱۳۹۹ - ۲۲:۳۶
ستاد احیای دریاچه ارومیه در حالی مدعی مخالف سدسازی است که نزدیک به یک میلیارد دلار که امروز حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان است را هزینه کرده اند، ولی عملا دستاوردی نداشته اند.
شعار سال: محمد درویش عضو هیات علمی "موسسه تحقیقات جنگل‌ها ومراتع کشور" و مدیرکل سابق "دفتر مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست" از کم کاری‌ها و هدررفت بودجه برای نجات دریاچه ارومیه سخن گفت. او تاکید کرد: «ستاد احیای دریاچه ارومیه با این هدف شکل گرفت که وابستگی معیشتی به منابع آب وخاک را در حوضه آبخیز دریاچه ارومیه کاهش دهد؛ چرا که مهم‌ترین دلیل خشک شدن دریاچه ارومیه این بود که وسعت اراضی کشاورزی از حدود ۳۲۰ هزار هکتار به ۶۸۰ هزار هکتار افزایش پیدا کرده بود و با توجه به اینکه هر هکتار زمین کشاورزی به طور متوسط ۱۰ هزار مترمکعب آب نیاز دارد، فشاری حدود ۳.۶ میلیارد مترمکعبی را به حوضه وارد کرده بودیم.»
درویش درباره نتیجه چنین وضعیتی گفت: «همین فشار باعث شده بود که تمام حقابه دریاچه ارومیه یعنی ۳.۱ میلیارد مترمکعب مصروف کشاورزی شود و برای باقیمانده آن نیز چشم‌ها را بستند و اجازه دادند تا تعداد چاه‌ها به بیش از ۸۰ هزار واحد برسد و چنین فاجعه‌ای در دریاچه ارومیه رقم خورد.»
مدیر کل سابق "دفتر مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست" در ادامه با تاکید بر برخی طرح‌های مفید برای حال دریاچه ارومیه که اجرا نشد گفت: «"ستاد احیای دریاچه ارومیه" ابتدا با شعار "طرح نکاشت" که طرحی بسیار خردمندانه بود آمد و قرار بود که به جای ترغیب کشاورزان به کشاورزی ناپایدار، معیشت‌های جایگزین را به آن‌ها معرفی کنیم؛ اما آرام آرام از آن طرح، عقب نشینی کردند و "طرح نکاشت" تبدیل به "طرح بهکاشت" شد.»
درویش افزود: «بعد قرار شد "راندمان آبیاری" را بالا برده و ضایعات در بخش کشاورزی را کاهش دهند و همچنین اجازه ندهند تا صادرات آب مجازی، به خارج از حوضه اتفاق بیفتد. اما عملا هیچیک از این اتفاق‌ها رخ نداد؛ تولید سیب و چغندرقند همچنان افزایش پیدا کرد و همچنان شاهد صادرات میوه از حوضه دریاچه ارومیه به خارج از استان، خارج از حوزه آبخیز و حتی خارج از کشور هستیم.»
رئیس "کمیته محیط زیست در کرسی سلامت اجتماعی یونسکو" در ادامه یادآوری کرد: «یکی دیگر از شعار‌های ستاد این بود که ما دیگر اجازه سدسازی نمی‌دهیم و حدود ۳۵ سد و پروژه در حال مطالعه و نیمه کاره بود که ستاد احیا جلوی ادامه آن‌ها را گرفت؛ اما حالا می‌بینیم که "ستاد احیای دریاچه ارومیه"، حتی به این نیز وفادار نماندند و بیش از یک میلیارد دلار که امروز حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان است، هزینه کردند و عملا نیز هیچ دستاوردی هم نداشتند.»
درویش تاکید کرد: «اگر ما ۳ سال پی در پی در حوضه آبخیز دریاچه ارومیه، دوره ترسالی نداشتیم اوضاع دریاچه بهبود نمی‌یافت. این شرایط مناسب، عملا در هیچیک از حوضه‌های کشور وجود ندارد و استثنایی است.»
او با اشاره به اینکه الان هم اعضای "ستاد احیای دریاچه ارومیه" شانس آورده اند که با یک ترسالی بی سابقه که طی ۶۰ سال اخیر نظیر نداشته رو به رو شده اند و همین باعث شده که هنوز چند میلیارد مترمکعب آب، در حوضه آبخیز این دریاچه وجود داشته باشد هشدار داد: «اما من هیچ امیدی ندارم که در سال آینده حتی اگر وضعیت "نرمال" باشد و نه خشکسالی، چنین آبی حتی در بستر دریاچه ارومیه باقی بماند.»
این عضو هیات علمی "موسسه تحقیقات جنگل‌ها ومراتع کشور" افزود: «این نشان دهنده این است که عملا به جز چند طرح سازه‌ای مانند "طرح انتقال آب زاب به دریاچه ارومیه"، "طرح انتقال آب ارس به مرند" و همچنین چند فرایند لایروبی، "ستاد احیای دریاچه ارومیه" کار خاصی انجام نداده و می‌شود گفت که اغلب این پول‌ها را به هدر داده است.»
درویش همچنین گفت: «در دوره‌ای که دولت حسن روحانی به پایان می‌رسد و عمر ریاست عیسی کلانتری نیز به پایان می‌رسد، نمی‌دانم این‌ها چگونه باید جوابگوی وضعیت نابه هنجار دریاچه ارومیه و بودجه کلانی که برای آن خرج کرده اند باشند.»

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از اسکان نیوز، تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۹، کد خبر: ۳۰۵۴۴، www.eskannews.com
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۱
0
0
انقدر از این بودجه ها سالانه تو کشور هدر میره که فقط خدا میدونه ما احیای این دریاچه رو یکی از افتخارات دولت روحانی میدونستیم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۱
0
0
باید جلوی طرح انتقال گرفته شود تا این همه معضل برای مردم این منطقه بوجود نیاید
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین