شعار سال: شواهد بدست آمده نشان داده که این بیماری میتواند اندامهای دیگر بدن شامل قلب، مغز، کلیهها و کبد را نیز تحت تاثیر خود قرار دهد.
اکنون روشن شده که اکثریت قریب به اتفاق بهبودیافتگان کرونا دچار خستگی مفرط هستند. پزشکان تائید کردند که تمامی بهبودیافتگان نسبت به بدن خود عوارض ماندگاری از کرونا را تجربه میکنند.
بنا بر آمار آژانس کنترل و پیشگیری بیماریهای عفونی در کره جنوبی، خستگی مزمن شایعترین عوارض ناشی از کرونا پس از بهبودی کامل است. پس از خستگی مشکلات روانی و از دست دادن حس بویایی و چشایی از عوارض بیماری کرونا پس از بهبودی کامل عنوان شده است.
اغلب بهبود یافتگان احساس خستگی زیادی کرده و نیاز به خواب و استراحت مداوم دارند و گاهی اوقات حتی توانایی بلند کردن اجسام و انجام کارهای روزمره خود را نیز ندراند.
«سندرم خستگی مزمن» وضعیتی پزشکی است که نشانه اصلی آن خستگی مفرط و مزمنی است که با انجام هرگونه فعالیت ذهنی یا جسمی به مراتب شدیدتر میشود. این بیماری با انواع دیگر خستگی مزمن و معمول مانند خستگی ناشی از کم خونی، کمبود ویتامین دی، افسردگی و … متفاوت است و وجه اصلی این تفاوت در بدتر شدن علائم پس از فعالیت فیزیکی یا فعالیت فکری در این بیماری است. همچنین این خستگی بعد از کار زیاد، اضطراب یا بیخوابی رخ نمیدهد، بلکه این خستگی از نوع شدید و خطرناک میباشد و با استراحت و داشتن فعالیت بدنی و ذهنی از بین نمیرود. این خستگی تمام بدن را احاطه کرده و فعالیت ذهنی و بدنی و توان فرد را به شدت کم میکند. کیفیت زندگی در برخی از این بیماران پایینتر از بیماران ام اس و نارسایی قلبی و نارسایی کلیه برآورد میشود.
شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از پایگاه خبری ایران آنلاین، تاریخ انتشار: 13 مهر1399، کد خبر: 621378، www.ion.ir