پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۰۴۶۵۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۸ مهر ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۰
بستن سفارت خانه شیطانی آمریکا در بغداد، خبری نیکوست و اگر گروه‌های مقاومت در این آزمون سخت موفق شوند نوید خروج اشغالگران از عراق در تداوم مبارزه است. انتشار خبر بستن احتمالی سفارت آمریکا خبری خوشحال کننده برای مقاومت و به تعبیر "مایکل نایتس" نویسنده موسسه امور خاور نزدیک واشنگتن، در وال استریت ژورنال، یک پیروزی بزرگ برای ایران و قدرت‌های مقاومت به شمار می‌رود.
شعار سال: سفارت آمریکا اساس قدرت اشغالگران برای تسلط بر عراق است. سفارت ۴۲ هکتاری آمریکا در بغداد (بزرگترین سفارتخانه جهان) که از واتیکان بزرگتر است، بیش از اینکه نمایندگی دیپلماتیک باشد، یک پایگاه نظامی در قلب بغداد است که محور اطلاعاتی و عملیاتی اقدامات تروریستی در عراق و ماورای عراق است.

اما در طی دو ماه اخیر، حملات راکتی به سفارت آمریکا و نیرو‌های آمریکایی در عراق شدت گرفته است. علاوه بر حملات راکتی که به موضوعی تقریبا عادی تبدیل شده، بمب گذاری در مسیر کاروان‌های نظامی آمریکا، هلاکت ۳ افسر تروریست سازمان سیا در نزدیکی فرودگاه بغداد و.. از جمله وقایع ماه اخیر است؛ که باعث شده پمپئو دولت عراق را تهدید کند که در صورت عدم مهار گروه‌های مقاومت طی ۱۰ روز، سفارت این کشور در بغداد را خواهد بست.

اما بستن سفارت چه انگیزه‌ها و پیامد‌هایی دارد؟

۱. حملات متعدد به منطقه سبز بغداد و سفارت آمریکا، نشانگر ناکارامدی سامانه دفاع موشکی سفارتخانه موسوم به سی رم ((CRM است. (درست مثل پاتریوت‌های آمریکایی که در عربستان به خاک افتادند). دقیقا از همین رو، آمریکا دیپلمات‌ها و نظامیان خود را به پایگاه نظامی حریر در کردستان عراق، منتقل و مجهز به سامانه‌های پدافندی کرده است. این یک پیروزی بزرگ برای گروه‌های مقاومت است که محور ارتباطی آمریکایی‌ها و نیرو‌های اشغالگر و بازماندگان گروهک‌های تروریستی خصوصا داعش است، تعطیل شود. با بستن سفارتخانه آمریکا آرامش و ثبات به عراق برمیگردد و عراق استقلال خود را باز می‌یابد.

چنانکه جان بولتون در خاطرات خود یکی از علل ناکامی آمریکا در سرنگونی مادورو در ونزوئلا را تعطیلی خودسرانه سفارتخانه آمریکا توسط ترامپ میداند. سفارتخانه‌های امریکا در جهان نه یک مرکز دیپلماتیک که یک سازمان جاسوسی و پایگاه نظامی برای دخالت در کشورهاست.

خصوصا اخباری وجود دارد که نشانگر قصد گروه‌های مقاومت برای حمله گسترده به سفارت آمریکا پیش از انتخابات آمریکا بوده و آمریکایی‌ها با تعطیلی آن در واقع پیشدستی کرده و جلو بی آبروتر شدن خود را قرار است بگیرند.

۲. اما از وجهی دیگر، تعطیلی سفارت آمریکا به معنای اعلام جنگ به گروه‌های مقاومت و خارج کردن نیرو‌های آمریکایی از تیررس حملات آنهاست. منابع امنیتی اعلام کرده اند که آمریکا ۱۲۲ نقطه و مواضع گروه‌های مقاومت عراق را برای هدف قرار دادن تعیین کرده است. وال استریت ژورنال هم به نقل از مقامات آمریکایی نوشته، در صورت بسته شدن سفارت آمریکا تمامی مواضع شبه نظامیان شیعه (حشدالشعبی) هدف قرار خواهد گرفت. از این منظر، اولتیماتوم آمریکایی‌ها یک حیله برای حمله چندجانبه به گروه‌های مقاومت است. هم حملات نظامی و هم حملات سیاسی و امنیتی توسط مسئولان نفوذی عراق که از بستن سفارت به هراس افتاده اند و بقای خود را با بقای آمریکا در عراق می‌بینند. چنانکه در همین هفته، مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق، دفاتر نیرو‌های امنیت ملی و حشدالشعبی در فرودگاه بغداد را بست. حمله راکتی آمریکایی‌ها به یک خانواده عراقی در نزدیکی سفارت آمریکا برای بدنام کردن گروه‌های مقاومت نیز در همین پازل قرار دارد.

از این منظر، بستن سفارت اقدامی موقت و صرفا برای سرکوب گروه‌های مقاومت و ادامه فتنه و درگیری در عراق است.

۳. برخی تحلیلگران خبر بستن سفارت آمریکا را یک شایعه و بازی برای ترساندن غربگرایان عراق میدانند. تا آن را به مثابه یک اهرم فشار برای تحمیل خواسته‌های خود بر آنان تحمیل کنند. مسئولان غربگرای عراق، حیات عراق را به ارتباط و همکاری با آمریکا خصوصا همکاری اقتصادی میدانند و خود را بدون آن‌ها علیل و ضعیف می‌پندارند. آن‌ها علنا بیان میکنند تاب تحریم و فشار‌های اقتصادی را ندارند و برای ماندن و خوشامد آمریکایی‌ها به هر کاری حاضرند تن دهند. به عنوان نمونه، اخباری وجود دارد که آمریکایی‌ها خروج خود از عراق را علاوه بر خلع سلاح و نابودی حشدالشعبی و دیگر گروه‌های مقاومت، به سازش با تل آویو و عادی سازی عراق با رژیم اسرائیل منوط کرده اند.

آمریکایی‌ها به خوبی میدانند اشغالگر نهایتا باید برود و افکار عمومی عراق، هرگز با خوش بینی به حضور آن‌ها در عراق نگاه نخواهد کرد. چه بهانه مضحک مبارزه با داعش باشد، چه همکاری اقتصادی و نظامی و..

آمریکایی‌ها به خوبی میدانند هسته‌های مقاومت و امنیت عراق، نابودنشدنی هستند و نیرو‌های تازه نفسی هستند که آینده عراق در دست آن‌ها خواهد بود. حتی اگر مقتدی صدر دستور انحلال آن‌ها را صادر کند. چرا که آن‌ها فرزندان دلسوز عراق و منجی مردم عراق در مبارزه با داعش و اشغالگران بوده و هستند.

در کل، بستن سفارت خانه شیطانی آمریکا در بغداد، خبری نیکوست اگر گروه‌های مقاومت در این آزمون سخت موفق شوند و نوید خروج اشغالگران از عراق در تداوم مبارزه است.


شعار سال، با اندکی تلخیص واضافات برگرفته از اسلام تایمز، تاریخ انتشار: ۱۸مهر ۱۳۹۹، کدخبر: islamtimes.org، ۸۸۹۸۷۶
اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۸
0
0
به نظرم امریکا تو تاریخ هیچ وقت بدون ایجاد هزینه برای منطقه از جایی عقب نشینی کرده و نمیکنه اینم از همون دسته
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین