پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۰۵۲۹۹
تاریخ انتشار : ۲۱ مهر ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۱
باشگاه استقلال تهران که قدمتی ۷۵ ساله دارد در نیمه دوم حیات خود بی‌ثبات‌ترین دوران مدیریت را تجربه می‌کند به گونه‌ای که در یک دهه اخیر نزدیک به ۱۰ مدیر تغییر کرده است!
شعار سال: با کنار رفتن احمد سعادتمند از مدیریت باشگاه استقلال بعد از حدود ۶ ماه فعالیت، احمد مددی از سوی هیات مدیره آبی‌ها به عنوان سرپرست مدیرعاملی انتخاب شد تا وی بیست و یکمین نفر در تاریخ باشگاه استقلال باشد که مدیریت بر این باشگاه را تجربه می‌کند.

در تاریخ ۷۵ ساله باشگاه استقلال مدیران مختلفی بر مسند کار نشسته‌اند که دوران مدیریت آن‌ها متفاوت بوده است. آبی‌ها که در اوایل دوران حیات شان ثبات خوبی در مدیریت داشتند، مدیری به خود دیده‌اند که ۲ دهه در این تیم مدیریت کرده و از آن طرف مدیری هم داشته اند که تنها ۲ روز در این مسند بوده است.

باشگاه استقلال که در ۴ مهر سال ۱۳۲۴ تاسیس گردید، مدیریت آن بر عهده پرویز خسروانی بود. خسروانی نخستین مدیر تاریخ این باشگاه بود که ۴ سال در این مسند قرار داشت و سپس پرویز شیخان مدیرعامل باشگاه شد. شیخان طولانی‌ترین دوره مدیریت در استقلال را تجربه کرده و یکی از بزرگترین افتخارات تاریخ این باشگاه که اولین قهرمانی در آسیا بود نیز در زمان مدیریت وی به دست آمد.

شیخان تا سال ۵۷ مدیرعامل استقلال بود تا با ۲۹ سال مدیریت بی وقفه در این باشگاه، هم دارای طولانی‌ترین عمر مدیریت و هم دارای بیشترین زمان مدیریت در این تیم باشد. آبی پوشان در این سال‌ها ۱۶ قهرمانی در تورنمنت‌های مختلف به دست آوردند تا شیخان پرافتخارترین مدیر در تاریخ این باشگاه هم باشد.

عنایت الله آتشی که اولین مدیر باشگاه استقلال بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بود، تنها چند ماه این سمت را بر عهده داشت تا در زمان مدیریت وی آبی‌ها دوره گذر را تجربه کنند. در دوران مدیریت آتشی بود که نام این باشگاه از تاج به استقلال به تغییر کرد.

عباس کردنوری نخستین مدیر ثابت آبی‌ها بعد از پیروزی انقلاب بود که در شهریور ۵۸ این سمت را از آتشی تحویل گرفت و آبی‌ها برای اولین بار بعد از پیروزی انقلاب با مدیریت وی وارد مسابقات شدند. کردنوری نیز تا سال ۶۳ مدیر این باشگاه بود و استقلالی‌ها یکبار با مدیریت وی قهرمان جام باشگاه‌های تهران شدند که این نخستین افتخار آن‌ها بعد از پیروزی انقلاب بود.

نادر فریاد شیران، عباس نکویی و علی آقامحمدی دیگر مدیران این باشگاه بعد از کردنوری بودند. به جز نکویی که حدودا ۳ سال بر استقلال مدیریت کرد، دو نفر دیگر هر کدام تنها چند ماه این مسئولیت را بر عهده داشتند.

در سال ۶۸ ثبات یکبار دیگر به این باشگاه بازگشت و در زمانی که افرادی همچون آقامحمدی، ایروانی و میرولد هیات مدیره آبی‌ها را تشکیل می‌دادند، سید کاظم اولیایی مدیریت این مجموعه را بر عهده گرفت و برای ۷ سال در این سمت باقی ماند.

آبی‌ها در این مدت ۶ مقام قهرمانی در تورنمنت‌های مختلف به دست آوردند که مهمترین آن قهرمانی در آسیا (برای بار دوم) بود. استقلالی‌ها در این دوران دو بار به فینال آسیا رسیدند که یکبار قهرمان و یک بار نایب قهرمان شدند تا به لطف این نتایج بتوان از اولیایی نیز به عنوان یکی از پر افتخارترین مدیران استقلال یاد کرد.
 
معضل انتخاب مدیرعامل در استقلال
 
با کنار رفتن اولیایی در سال ۷۵، ثبات از استقلال نرفت چرا که جانشین وی علی فتح الله زاده نیز ۷ سال مدیریت این باشگاه را بر عهده داشت و در این مدت آبی‌ها دو بار قهرمانی در جام آزادگان (پیش از شکل گیری لیگ برتر جام آزادگان بالاترین سطح فوتبال ایران بود) و دو بار نیز به قهرمانی جام حذفی رسید.

فتح الله زاده در چهار مقطع و مجموعا برای ۱۲ سال مدیریت بر استقلال را تجربه کرده و بعد از شیخان دومین مدت طولانی مدیریت در این باشگاه در اختیار وی است. استقلال با مدیریت فتح الله زاده نیز ۷ قهرمانی در تورنمنت‌های مختلف، یک نایب قهرمانی و یک مقام سومی در آسیا را به دست آورد و از فتح الله زاده هم می‌توان به عنوان یکی از مدیران پرافتخار در تاریخ این باشگاه یاد کرد.

از ۲۰ اردیبهشت سال ۸۲ که علی فتح الله زاده از مدیرعاملی استقلال کنار رفت، ثبات هم از مدیریت این باشگاه رفت و طول عمر مدیران این باشگاه در بهترین شرایط ممکن به ۲ سال رسید. در این بین مدیران چند ماهه و حتی چند روزه هم کم نبودند که در این بین می‌توان به رضا حسنی خو اشاره کرد که تنها ۳ روز بعد از دریافت حکم مدیریت و بدون آن که حتی یکبار در ساختمان باشگاه حضور پیدا کند از این سمت کناره گیری کرد تا این کمترین طول عمر مدیریتی در تاریخ این باشگاه باشد.

استقلال که در دهه نود ثباتش به حداقل رسید و در یک دهه اخیر ۸ بار دستخوش تغییرات مدیریتی شد، تنها یکبار قهرمانی لیگ و ۲ بار قهرمانی جام حذفی را به دست آورد که «کم افتخاری» در دهه ۹۰ برای آن‌ها قطعا به «کم ثباتی» مدیریتی در این دهه بی ارتباط نیست.

احمد سعادتمند آخرین مدیرعامل استقلال که حکم خود را ۱۰ فروردین دریافت کرد و از ۱۶ فروردین پشت میز مدیریت در این باشگاه نشست، ۹ مهر ۹۹ با بیانیه ۸ ماده‌ای هیات مدیره از سمت خود کنار گذاشته شد و یک روز بعد احمد مددی به عنوان سرپرست مدیرعاملی انتخاب شد تا وی بیست و یکمین فردی باشد که عهده دار بالاترین سمت اجرایی در این باشگاه است.
 
معضل انتخاب مدیرعامل در استقلال
 
در بین افرادی که مدیریت در باشگاه استقلال را تجربه کرده اند، تنها سید کاظم اولیایی، حسین قریب و علی فتح الله زاده بیشتر از یک مقطع این سمت را تجربه کرده اند. اولیایی و قریب هر کدام در دو مقطع و فتح الله زاده در چهار مقطع به مدیریت باشگاه استقلال رسیده اند. به جز این ۳ نفر، هیچ فرد دیگری بیشتر از یک مقطع در این سمت حضور نداشته است.

همه مدیران استقلال از ابتدای تاسیس تاکنون:
 
ردیف نام و نام خانوادگی شروع به کار خاتمه کار
۱ پرویز خسروانی ۱۳۲۴ ۱۳۲۸
۲ پرویز شیخان ۱۳۲۸ ۱۳۵۷
۳ عنایت الله آتشی ۱۳۵۸ ۱۳۵۸
۴ عباس کردنوری ۱۳۵۸ ۱۳۶۴
۵ نادر فریادشیران ۱۳۶۴ ۱۳۶۴
۶ عباس نکویی ۱۳۶۵ ۱۳۶۸
۷ علی آقامحمدی ۱۳۶۸ ۱۳۶۸
۸ سید کاظم اولیایی ۱۳۶۸ ۱۳۷۵
۹ علی فتح الله زاده ۱۳۷۵ ۱۳۸۲
۱۰ حسین قریب ۱۳۸۲ ۱۳۸۴
۱۱ سید کاظم اولیایی ۱۳۸۴ ۱۳۸۴
۱۲ حسین قریب ۱۳۸۴ ۱۳۸۵
۱۳ منوچهر صالحی ۱۳۸۵ ۱۳۸۵
۱۴ مقداد نجف نژاد ۱۳۸۵ ۱۳۸۵
۱۵ محمدرضا بهمنی ۱۳۸۵ ۱۳۸۶
۱۶ علی فتح الله زاده ۱۳۸۶ ۱۳۸۷
۱۷ امیر رضا واعظ آشتیانی ۱۳۸۷ ۱۳۸۹
۱۸ علی فتح الله زاده ۱۳۸۹ ۱۳۹۳
۱۹ بهرام افشارزاده ۱۳۹۳ ۱۳۹۵
۲۰ رضا حسنی خو ۱۳۹۵ ۱۳۹۵
۲۱ سید رضا افتخاری ۱۳۹۵ ۱۳۹۷
۲۲ امیر حسین فتحی ۱۳۹۷ ۱۳۹۸
۲۳ اسماعیل خلیل زاده ۱۳۹۸ ۱۳۹۸
۲۴ احمد سعادتمند ۱۳۹۹ ۱۳۹۹
۲۵ احمد مددی ۱۳۹۹ تاکنون
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین