شعار سال: سرپرست مرکز پژوهشهای غلات، میانگین نمره کیفیت انواع نان سنتی ارزیابی شده در آبانماه سال جاری را ۸۴.۶ اعلام کرد.
حیدرعلی نصر گفت: نتیجهی سنجش کیفیت، برای سنگک نمرهی ۸۷.۴۲، بربری ۸۸.۶۹، تافتون ۸۰.۵۷ و لواش ۸۵.۵۱ ثبت شد و نان بربری به عنوان باکیفیتترین نان تولیدی در آبانماه شناخته شد.
نصر افزود:سنجش کیفیت انواع نان سنتی تولید شده در کشور در هر ماه - با استاندارد نمونه برداری شماره ۲۶۲۸ انواع نان سنتی و شماره ۲۶۲۸ ویژگیها و روشهای آزمون از نظر شکل، ویژگی سطح رویی و زیرین نان، بافت، قابلیت جویدن، عطر، بو و طعم اندازهگیری میشود.
سرپرست مرکز پژوهشهای غلات گفت: جوش شیرین، بلانکیت و مواد خارجی و کپکزدگی مطابق استاندارد ۲۶۲۸ از مواد غیرقابل قبول برای تولید انواع نان است.
او عنوان کرد: نمره ۱۰۰ تا ۹۰ نمره خیلی خوب، ۸۹.۹۹ تا ۸۰ نمره خوب، ۷۹.۹۹ تا ۶۰ نمره متوسط و کمتر از ۶۰ نیازمند ارتقای کیفی در این ارزیابی هستند که نانهای تولیدی در آبانماه با نمرهی ۸۴.۶ در رتبهی کیفیت خوب قرار گرفت.
نصر خاطر نشان کرد: در آخرین ارزیابی (در آبانماه) ۱۷۱ نمونه نان سنگک، ۲۱۱ نمونه بربری، ۳۶۴ نمونه تافتون و ۳۲۵ نمونه لواش با روش نمونهگیری با در نظر گرفتن پراکنش واحدهای نانوایی و تولیدات نانوایی نمونهبرداری و آزمایش شدند.
شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات، برگرفته از غلات نیوز، تاریخ انتشار:۲۹ دی ۱۳۹۹، کد خبر:۳۰۶۴۳، www.ghalatnews.ir