شعار سال:یکی از پدیدههای عجیب کره جنوبی که در سال ۲۰۱۸ بیش از ۲۲ هزار زن کرهای را برای اعتراض به خیابانها کشید، پدیده molka است. اما مولکا چیست و چرا باعث اعتراض شده است؟
مولکا پدیدهی وجود تعداد بیشماری دوربین جاسوسی غیرقابل تشخیص در مکانهای عمومی و خصوصی کره برای تهیهی بیاجازهی تصاویر و ویدئو از افراد خصوصا زنان جهت اخاذی یا انتشار در اینترنت است، تفاوت نتیجهی جستجوی کلمهی خیابان به انگلیسی و کرهای در سال ۲۰۱۵ شدت ماجرا را نشان میدهد.
این دوربینها در اندازهها و شکلها و امکانات متنوع و به راحتی در بسیاری از فروشگاههای گوشهی خیابان و اینترنت خرید و فروش میشود، مثلا دوربینی ضد آب با اندازهی یک میلی متر در بطری آب را به راحتی میتوانید تهیه کنید.
انتشار تصاویر مخفی از مردم به مهمترین جرم جنسی کره تبدیل شده است ، روزانه ۱۸ شکایت ثبت میشه اما کمتر از دو درصد از مجرمین محکوم میشوند. همین بیشتر زنان را خشمگین کرده و به اعتراض وا داشته است.
قوانین در این مورد بسیار ضعیف هستند،اثبات جرم سخت است، در بسیاری از مواقع قربانیان متوجه نمیشوند یا مجرم پیدا نمی شود. دادگاهها هم خیلی مساله را جدی نمیگیرند و شدت عملی ندارند، همین باعث خودکشی برخی از قربانیان بعد از ناامیدی از مجازات مجرم شده است.
از جمله معروفترین این موارد خودکشی گو هارا خواننده و بازیگری بود که بعد از یکسال پیگیری شکایت از دوست پسر سابقش که مخفیانه از او تصاویری گرفته و تهدیدش کرده بود خودکشی کرد. یا دختری که بعد از انتشار تصاویرش که توسط همکار مردش بصورت مخفی گرفته شده بود خودکشی کرد و بعد پیگیری پدرش، آن مرد فقط به ده ماه زندان محکوم شد.
پلیس می گوید هم تجهیزات تشخیص این دوربینها گران است هم نیروی کافی و آموزش دیده برای بازرسی مداوم از مکان های عمومی را ندارد. گروههای مردمی از زنان سعی کردهاند خودشان برای بازرسی مکانها و مشاوره به قربانیان اقدام کنند.
یک درخواست اینترنتی با ۴۰۰ هزار امضا برای ممنوعیت خرید و فروش این دوربینها منتشر شد اما برخی فعالین اجتماعی و سیاسی به بهانهی محدود شدن آزادی بیان با ان مخالفت کردند. هر چند وقت یک خبر عجیب از مولکا منتشر میشود. مثلا در یک مورد دو نفر از ۱۶۰۰ مسافر یک هتل فیلم گرفته بودند.
شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت خبری عصر اسلام، تاریخ انتشار:13 بهمن 1399 ، کدخبر: 22813،www.asrislam.com