معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری با بیان اینکه بیش از ۴۰ درصد مدارس روستاها توسط خیرین ساخته شده است، گفت: خیران در کنار دولت و سایر ارکان حکومتی نقش مهمی در توسعه روستاها دارند و آنان در تمام بخشهای توسعه روستاها اعم از ساخت مراکز سلامت، مسکن روستایی، اقدامات زیربنایی، آبخیزداری و.. فعال هستند.
شعار سال : محمد امید در نشست خبری اولین همایش ماندگاران و آیین تجلیل از خیرین حوزه توسعه روستایی کشور اظهار داشت: هدف از برگزاری این مراسم تجلیل و تشویق خیرین، شناسایی و رصد مشکلات و موانع پیش روی آنهاست. همچنین خیرین برتر حوزه روستایی در بخشهای مختلف اعم از آموزشی، بهداشتی، صنعتی، کشاورزی و دیگر حوزهها که توسط دستگاههای مختلف معرفی شدهاند، در این مراسم مورد تجلیل قرار خواهند گرفت.
وی افزود: معاونت توسعه روستایی هم در تلاش است تا فعالیت خیرین را سازماندهی و نظاممند کند؛ البته با توجه به محدودیتهای مراسم از تعداد کوچکی از این افراد تجلیل خواهد شد و قطعاً خیرانی هستند که فعالیتهای ارزندهتری داشتهاند، ولی با توجه به شرایط موجود امکان تجلیل و تقدیر از تمام این افراد وجود ندارد.
امید با بیان اینکه توسعه روستاها از اولویتهای اصلی دولت تدبیر و امید است، ادامه داد: در این دولت اقدامات بسیار بزرگ و مهمی در روستاها در حوزههای زیرساختی و توسعهای از جمله گازرسانی، برقرسانی، آبرسانی و همچنین توسعه شبکه اطلاعات و آی تی صورت گرفته است.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری افزود: گازرسانی به 27روستا در هر هفته، آبرسانی به 30روستا در هر هفته بهطوری که امروز 86درصد جمعیت روستاها از گاز و آب برخوردارند، برقرسانی به 25روستا در هر هفته و همچنین برقراری ارتباط اینترنتی برای 100روستا در هر هفته نشاندهنده توجه این دولت به توسعه زیرساخت روستاها است.
امید توجه به اشتغال پایدار روستایی را از اولویتهای مهم دولت برشمرد و افزود: اشتغال روستایی مکمل زیرساختهای روستایی است و از ابتدای انقلاب اقدامات بسیاری برای ایجاد زیرساختهای روستایی انجام شده، اما برای تثبیت آنها باید به اشتغال روستایی توجه کرد.
وی ادامه داد: امروز معاونت توسعه روستایی به عنوان متولی امور روستاها در نهاد ریاست جمهوری بیشترین تلاش را برای توسعه اشتغال روستایی انجام داده و اولویت اصلی ما ترویج و ایجاد منابع جدید برای افزایش اشتغال روستایی است؛ از همین رو در تلاش هستیم با مجلس جدید رایزنی کنیم و لایحهای برای ایجاد اشتغال روستایی ارائه دهیم، به صورتی که یا منابع جدید دریافت یا با منابع قبلی را بازیافت کنیم.
اختصاص 20هزار میلیارد تومان به دهیاریها
امید توجه به دهیاریها را از نکات مهم توسعه روستایی برشمرد و گفت: از 20 قبل که دهیاریها شروع به کار کردند، تاکنون 20هزار میلیارد تومان به آنها اختصاص داده شده که 18هزار میلیارد تومان آن در چهار سال اخیر بوده است. دو هفته قبل نیز دولت لایحه تقویت دهیاریها را تصویب کرد که براساس آن دهیاریها اختیاراتی مانند شهرداریها خواهند داشت که پیگیر تصویب این لایحه در مجلس هستیم.
نرخ بیکاری روستاییان به 4/1درصد کاهش یافته است
وی با بیان اینکه براساس گزارش مرکز آمار ایران، با اقدامات انجام شده طی سالهای 92 تا 98، نرخ بیکاری روستایی به میزان 4/1درصد کاهش یافته، گفت: سهم روستاییان در سبد اشتغال کشور که در بهترین حالت سالها حدود 5/2 تا سه درصد بود، در این دولت به 30درصد افزایش یافته است؛ همچنین نرخ مهاجرت از روستا به شهر که در برخی سالها به یک درصد رسیده بود، با اجرای طرحهای اشتغال روستایی، در سال 99 با کاهش 10 برابری، به رقم یک دهم درصد رسیده و انتظار این است که از سال 1400 به بعد شاهد مهاجرت معکوس از شهرها به روستاها باشیم.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری افزود: تخصیص 5/1میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای ایجاد اشتغال پایدار در روستاها، تشکیل شورای عالی عشایر و توسعه روستایی بهمنظور ساماندهی و همافزایی منابع و فعالیتها در حوزه روستایی و عشایری، حمایت و تقویت دهیاریها با رشد اعتبارات اختصاص یافته به میزان 270درصد و افزایش 93درصدی ضریب بهرهمندی روستاییان از خدمات زیربنایی به عنوان تحولات مهم جامعه روستایی از جمله اقدامات در زمینه توسعه روستایی در دولت تدبیر و امید است.
شعار سال ، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از روزنامه سبزینه ، تاریخ انتشار 26 بهمن 99 ، کد خبر : 92854 ، http://sabzineh.org