پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۳۲۰۰۸
تاریخ انتشار : ۱۸ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۰:۵۲
یکی از دغدغه‌ها و مشکلات امروز دانش آموختگان بورسیه وضعیت امرار معاش آنهاست که به دلیل تعهدی که به وزارت علوم دارند از اشتغال دائمی محروم اند.
شعار سال: مشکلات دانش آموختگان بورسیه‌ها علیرغم ورود برخی نهاد‌های قضایی و نظارتی به این پرونده و ادعای مسئولان وزارت علوم و شورای عالی انقلاب فرهنگی، همچنان پابرجاست و این افراد که عمدتا قشر نخبه و دانشگاهی کشور هستند، این روز‌ها با مشکلات متعددی دست به گریبان هستند.

جدای از مسائلی، چون جایابی، وضعیت استخدامی و عدم دریافت مقرری از وزارت علوم، پرداخت هزینه‌های زندگی و امرار معاش این قشر از بورسیه‌ها که به دلیل تعهدی که در زمینه عدم اشتغال به وزارت علوم داده اند یکی از اساسی‌ترین مشکلات این روز‌های دانشجویان  و دانش آموختگان بورسیه است  که ریالی از وزارت علوم مقرری نگرفته اند.

به گفته یکی از دانش آموختگان بورسیه، بورسیه‌ها در شرایط عالی برای امرار معاش  با برخی ارگان‌ها و سازمان‌های دولتی و خصوصی در پروژه‌های  تحقیقاتی همکاری می‌کنند و با وجود مشکلات فراوان برای دریافت حق الزحمه خود آن هم در دوران شیوع کرونا از سر ناچاری به این شرایط تن می‌دهند.

در این بین هستند بورسیه‌هایی که با داشتن تخصص‌های علمی و مورد نیاز کشور حتی با مدرک دکتری برای امرار معاش زندگی، ناچار به کارهایی، چون رانندگی و مسافرکشی، ویزیتوری، نگهبانی، فروشندگی و حتی کارگری ساختمان و کشاورزی رو آوردند.

 حامی عباسی، دانش آموخته دکتری ریاضی محض، گرایش هندسه دانشگاه شهید مدنی آذربایجان و بورسیه دانشگاه ایلام است که علیرغم داشتن مدرک دکتری برای گذران زندگی خود مسافرکشی می‌کند.

وی درباره وضعیت امروزه دانش آموختگان بورسیه می‌گوید: برای بورسیه‌ها فرصت‌های شغلی متعددی از دست رفته و عمر و جوانی ما در دیوان عدالت اداری و وزارت علوم برای گرفتن حق مان تلف شده است. موج ناامیدی بر زندگی بورسیه‌ها سایه افکنده و برخی از زندگی‌ها منجر به طلاق شده است. یکی از بورسیه‌ها دست به خودکشی زد، اتفاق تلخی که به فراموشی سپرده شد. این سال‌ها با جنجال آفرینی دولتمردان با آبروی علمی بورسیه‌های کشور بازی شد.

عباسی درباره نحوه بورسیه شدن خود گفت: در فراخوان بهمن ماه سال ۱۳۹۰ شرکت و حکم بورسیه برای دانشگاه ایلام دریافت کردم.   هجمه‌های دولت تدبیر و امید باعث شد که در سال ۱۳۹۳ دانشگاه ایلام به من عدم نیاز دهد و تاکنون مرکز نظارت و ارزیابی وزارت علوم در هیچ دانشگاهی محل خدمتی را  برای من مشخص نکرده است.

تصویر حکم بورس
 
سایه ناامیدی بر زندگی دانش آموختگان بورسیه
وی افزود: عدم نیاز دانشگاه در حالی بود که در جلسه ۱۳۹۱/۴/۷  صلاحیت علمی و عمومی بنده در هیئت علمی دانشگاه ایلام مطرح شده بود و با امضای رئیس هیئت اجرایی جذب دانشگاه، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه و اعضای هیئت اجرایی جذب دانشگاه در شماره نامه/۱۲۴/۹۳/۱۳۸/د مورد تایید قرار گرفته بود. در صورتی که رئیس فعلی دانشگاه ایلام (دکتر محمد علی اکبری) در تخلفی آشکار دستور تشکیل کار گروه علمی مجدد داده و بدون حضور بنده صلاحیت علمی من را رد کرده است.

تایید جذب در دانشگاه ایلام
 
سایه ناامیدی بر زندگی دانش آموختگان بورسیه
عباسی که مسیر طولانی را برای پیگیری شکایت خود طی کرده است علیرغم داشتن وضعیت مشابه با دیگر بورسیه‌ها از دیوان عدالت نیز رای منفی می‌گیرد و این مسئله را تعارض آرا از سوی دیوان می‌داند.

وی در این خصوص می‌گوید: علیرغم اینکه نهاد‌های نظارتی من جمله دیوان محاسبات، سازمان بازرسی کل کشور، کمیسیون اصل نود و آموزش مجلس شورای اسلامی همگی به اتفاق بورسیه‌ها را به غیر از ۳۶ نفر که اطلاعات نادرست ارائه کرده بودند، قانونی می‌دانند و وزارت علوم را الزام به پرداخت مقرری و تعیین محل خدمت کردند چرا خروجی کارشناسی این نهاد‌ها که به استناد قوانین بورس مصوب مجلس سال ۶۴ و ۶۸ و آئین نامه بورس داخل و سند تعهد محضری مصوب شده را در آرای خود نادیده می‌گیرد و دچار چنین اشتباهاتی می‌شوند؟ آیا سزاوار است زمانی بیشتر از مدت زمان دوره تحصیل مقطع دکتری را در دیوان سپری کنیم؟

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات، برگرفته از تسنیم، تاریخ انتشار:۱۸ اسفند ۱۳۹۹، کد خبر:۲۴۶۶۴۲۳، www.tasnimnews.com
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین