شعار سال :
ناصر آق با بیان اینکه
باکتریهای شورپسند و جلبکهای تک سلولی همیشه در آب وجود دارند، بیان داشت: سرخ شدن آب
دریاچه ارومیه وقتی رخ میدهد که شوری آب افزایش مییابد و باکتریهای شورپسند شروع به رشد میکنند.

وی افزود: جلبکهای تک سلولی دونالیلا سالینا رنگدانههای
کارتنوئیدی تولید میکنند تا در برابر شوری بالا و کمبود اکسیژن و نور ماورا بنفش خورشید بتوانند مقاومت کنند و به این علت آب سرخ میشود.
آق بابیان اینکه میزان شوری دریاچه ارومیه از ۳۵۰ گرم در لیتر عبور کرده است، گفت: این جلبکها در حالت طبیعی سرخ نیستندو برای مقاومت در برابر استرسهای محیطی این رنگدانهها را تولید میشود.
وی ادامه داد: هم اکنون سالهاست این اتفاق در
دریاچه ارومیه قابل مشاهده است و این جلبکهای تک سلولی از اصلیترین غذاهای ارتمیا محسوب میشود و، چون ارتمیا وجود ندارد و از بین رفته اند این جلبکها برای تکثیر بیشتر فرصت خوبی پیدا کرده اند.
براساس اظهارات محققان چنین تغییراتی از
دریاچههای شور جهانی نظیر گریت سالت لیک آمریکا (post.۱۹۸۰) و دریاچه یوتا (Stephen,۱۹۹۰) و بحرالمیت در اردن نیز دیده شده است.
دریاچه ارومیه به عنوان
دومین دریاچه شور جهان هم اکنون به علت
بحران آب در وضعیت کم آبی قرار گرفته است.
شعار سال ، بااندکی تلخیص و اضافات برگرفته از ایرنا، تاریخ انتشار:۲۱ تیر ۱۴۰۰، کدخبر: ۸۴۴۰۰۵۱۶، www.irna.ir