پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۵۱۵۷۷
تاریخ انتشار : ۳۰ تير ۱۴۰۰ - ۲۰:۰۸
۱۹ تیرماه ۹۷ بود که محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با انتشار پست‌هایی در صفحه اینستاگرام و توییتر خود خانه میرزا حسن مستوفی الممالک نخستین وزیر پست و تلگراف و تلفن ایران را یک ارزش تاریخی دانست و گفت این خانه از حدود دو دهه پیش در اختیار وزارت ICT قرار داشت، اما اقدامی برای مرمت و احیای آن انجام نشده بود.
شعار سال: ۱۹ تیرماه ۹۷ بود که محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با انتشار پست‌هایی در صفحه اینستاگرام و توییتر خود خانه میرزا حسن مستوفی الممالک نخستین وزیر پست و تلگراف و تلفن ایران را یک ارزش تاریخی دانست و گفت این خانه از حدود دو دهه پیش در اختیار وزارت ICT قرار داشت، اما اقدامی برای مرمت و احیای آن انجام نشده بود.

او در صفحه اینستاگرامش نوشت:

"میرزا حسن مستوفی الممالک، از مشاهیر معاصر ایران است. او در چند کابینه دوره قاجار رئیس الوزرا یا وزیر بوده و به عنوان نخستین وزیر پست و تلگراف و تلفن شهرت دارد. خانه ارزشمند این شخصیت تاریخی در قلب بافت تاریخی تهران از حدود دو دهه پیش در اختیار وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار داشت، اما اقدامی برای مرمت و احیای آن انجام نشد.

از این هفته و با اهتمام مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارتخانه، طرح احیای این خانه تاریخی کلید خورد. این خانه زیبا با ارزش‌های معماری خویش گویای بخشی از هویت تاریخی پایتخت است و می‌تواند به مرکزی فرهنگی متناسب با اهداف وزارتخانه تبدیل شود. برای بازسازی و ترمیم و تعریف کاربری جدید خانه مستوفی الممالک به عنوان یکی از ارزش‌های تاریخی مصمم هستیم.

از خبرنگارانی که پیگیر احیاء این اثر تاریخی بودند، تشکر می‌کنم. "

در آن روز‌ها حتی علی محمد سعادتی که ان زمان مدیر بافت و بنا‌های تاریخی شهر تهران بود هم بازدیدی از این بنا داشت.

۲۷ تیرماه همان سال تنها نشست احیای خانه مستوفی‌الممالک با حضور کارشناسان، تاریخ‌شناسان، تهران‌شناسان و خبرنگاران بدون حضور خاندان مستوفی و مسئولان میراث فرهنگی با حضور وزیر جوان برگزار شد.

او اعلام کرد که علی اصغر مونسان رییس سازمان میراث فرهنگی گفته اعتقادی به انتقال این بنا به سازمان میراث فرهنگی ندارد و این سازمان آماده همکاری برای مرمت این بناست. با این وجود وزیر ارتباطات اعلام کرد که این وزارتخانه نگاه مالکیتی به این اثر تاریخی ندارد و حتی حاضر است پس از مرمت آن را به سازمان میراث فرهنگی منتقل کند.

پس از آن برخی نمایندگان همچون علی بختیار و پروانه سلحشوری هم نسبت به وضعیت خانه مستوفی الممالک اخطار‌هایی دادند.

حالا در تیرماه ۱۴۰۰همچنان این خانه بلاتکلیف است.

میراث‌باشی ۱۱ خرداد ۱۴۰۰گفت و گویی با جمال هادیان رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت ارتباطات در خصوص موضوعات مختلف از جمله خانه ۱۲۷ ساله مستوفی‌الممالک و عدم اقدامات مقتضی در این خصوص داشت که او در این باره توضیح داد:

ما با سازمان نوسازی شهرداری تهران توافق کردیم که تهیه طرح مرمت و... را انجام دهد و کاربری آن به صورت مشترک با وزارت ارتباطات و شهرداری در طول سال‌ها انجام شود.

قرارداد این کار هم امضا شد، اما سازمان نوسازی پس از انعقاد قرارداد اعلام کرد که هیات مدیره آن‌ها موافق این کار نیست و پس از مرمت باید ۲۰ سال این خانه در اختیار آن‌ها قرار گیرد.

برای ما مقدور نبود این ملک را ۲۰ سال به جای دیگری واگذار کنیم. در شرایطی هم که هر روز شاهد نوسان و افزایش قیمت‌ها بودیم بخش خصوصی دیگر از مرمت و احیا و بهره‌برداری استقبال نکرد چرا که بین ۱۵ تا ۲۰ میلیارد هزینه مرمت، احیا و بهره‌برداری این بنا است.

اکنون بخش پشتیبانی وزارت ارتباطات در حال تهیه مقدمات برگزاری یک مناقصه و دعوت از شرکت‌های خصوصی برای انعقاد قرارداد مرمت بنا است و امیدوارم این اقدام انجام است. این ملک متعلق به شرکت ملی پست ایران زیر مجموعه وزارت ارتباطات است و آن‌ها تصمیم نهایی را می‌گیرند.

این تنها ملک تاریخی وزارت ارتباطات نیست. خانه تاریخی «منشی‌باشی» در شیراز هم چنین وضعتی دارد. یک خانه تاریخی فاخر که واقعا امیدوارم مرمت و احیا شود. خانه مجتهدی تبریز هم خوشبختانه تبدیل به موزه تمبر ایران شد، البته دفتر پست در چابهار و تعدادی املاک تاریخی دیگر هم وجود دارد.

خوشبختانه برخی از این بنا‌ها با همت اقای حسن عمیدی مدیرکل دفتر مدیرعامل امور استان‌ها و ارتباطات شرکت ملی پست و رئیس موزه ارتباطات تبدیل به موزه شد.

شاید می‌شد در کنار کاربری موزه‌ای کاربری‌های دیگری هم برای این بنا‌ها تعریف کرد، اما ایشان به عنوان یک چهره‌ی فرهنگی با حداقل امکانات چنین کاربری فرهنگی برای این بنا‌ها تعریف کرد و جلو تخریب، کرایه، فروش و آسیب این بنا‌ها را گرفت و این یک قدم بزرگ و مثبت بود.

امیدوارم شرکت ملی پست و وزارت ارتباطات به تدریج این بنا‌ها را شناسایی و در دولت بعدی هم کاربری‌های شایسته‌ای برای آن‌ها تعریف کند.

یک هیچ بزرگ سهم خانه مستوفی‌الممالک

پایگاه تحلیلی خبری شعار سال برگرفته از میراث باشی
اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین